Gönderen Konu: 2007 D4D COROLLADAN GELEN SES?  (Okunma sayısı 2768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2007 D4D COROLLADAN GELEN SES?
« : Şubat 28, 2012, 23:32:31 »
MErahaba aracım dizel corolla dun arabamı yıkamaya verdım erzurumda yasıyorum ve camurluklar halıyle buz dolu sanırım yıkamacı buzları cozebılmek ıcın tazıklı suyu camurluga tutmus bu arada kılıma motoruna su gıtmıs ertesı gun arabamı calıstırdıgımda acayıp derecede bır ugultu sesı geldı ve kesılmedı hala devam edıyor gaza bastıkca ıyıce artıyor.Sizce ne yapmalıyım basınıza geldımı boyle bırsey

Toyota Club Türkiye

2007 D4D COROLLADAN GELEN SES?
« : Şubat 28, 2012, 23:32:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 D4D COROLLADAN GELEN SES?
« Yanıtla #1 : Şubat 29, 2012, 10:45:13 »
Hava Filtrenizi kontrol ediniz. Kapağı kapalı olmayabilir.

Egzost sisteminizi kontrol ettiriniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 29, 2012, 14:11:29 »
Hava Filtrenizi kontrol ediniz. Kapağı kapalı olmayabilir.

Egzost sisteminizi kontrol ettiriniz.

arabayı ustaya gosterdım sarj dınamo kablosunu soktu calıstırdım ses gıttı adamlar arabayı yıkarken kılımanın bılyelerıne su kacırmıs ses ordan gelıyor ne yapmalıyım bılmıyorum cok kotu bır ses sankı ucaga bınıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 29, 2012, 14:17:40 »
Şarj dinamosuyla klima pompasının bir ilgisi yok, klima pompasının içine zaten su kaçamaz,

Şarj dinamosu kafes şeklinde olduğundan dış etkenlerden daha çabuk etkilenebilir,

Güvendiğiniz bir elektrikçide Şarj dinamosunu söktürüp bakımını yaptırınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 29, 2012, 16:14:17 »
Şarj dinamosuyla klima pompasının bir ilgisi yok, klima pompasının içine zaten su kaçamaz,

Şarj dinamosu kafes şeklinde olduğundan dış etkenlerden daha çabuk etkilenebilir,

Güvendiğiniz bir elektrikçide Şarj dinamosunu söktürüp bakımını yaptırınız.
,

tekin bey gorunen bır kayıs varya hanı acıkta sureklı donuyor motorun sagında alta dogru o kayısı soktumu ses gıdıyor bu yuzden bana dedıkı bu kayıs kılıma motorunuda cevırıyor ıstersen kısa kayıs takalım klıman ıptal olur ama sestende kurtulursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 29, 2012, 16:30:16 »
MErahaba aracım dizel corolla dun arabamı yıkamaya verdım erzurumda yasıyorum ve camurluklar halıyle buz dolu sanırım yıkamacı buzları cozebılmek ıcın tazıklı suyu camurluga tutmus bu arada kılıma motoruna su gıtmıs ertesı gun arabamı calıstırdıgımda acayıp derecede bır ugultu sesı geldı ve kesılmedı hala devam edıyor gaza bastıkca ıyıce artıyor.Sizce ne yapmalıyım basınıza geldımı boyle bırsey

sat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 29, 2012, 16:37:57 »
,

tekin bey gorunen bır kayıs varya hanı acıkta sureklı donuyor motorun sagında alta dogru o kayısı soktumu ses gıdıyor bu yuzden bana dedıkı bu kayıs kılıma motorunuda cevırıyor ıstersen kısa kayıs takalım klıman ıptal olur ama sestende kurtulursun

Levent bey,

Birşeyleri iptal ederek arızalara çare bulunmaz, yazın ne yapacaksınız?

Şarj dinamosunun fişini çektiğimizde ses gidiyor diyorsunuz ve şimdi başka bir tariflendirme yapıyorsunuz, belkide kayış gergi rulmanı arızalıdır.

Bence, en iyisi en yakın yetkili servise gidip kontrol ettirmeniz, en azından arızanız hangi parçada onlar daha kesin belirleyebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2012, 11:47:13 »
Levent bey,

Birşeyleri iptal ederek arızalara çare bulunmaz, yazın ne yapacaksınız?

Şarj dinamosunun fişini çektiğimizde ses gidiyor diyorsunuz ve şimdi başka bir tariflendirme yapıyorsunuz, belkide kayış gergi rulmanı arızalıdır.

Bence, en iyisi en yakın yetkili servise gidip kontrol ettirmeniz, en azından arızanız hangi parçada onlar daha kesin belirleyebilirler.
şarj dinamosunun fişi değil kayış varya heme kılımayı hemde sarj dınamosunu motora baglayan onu cıkardıgımızda ses gıdıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2012, 13:14:08 »
şarj dinamosunun fişi değil kayış varya heme kılımayı hemde sarj dınamosunu motora baglayan onu cıkardıgımızda ses gıdıyor

Levent bey, sanki klima düğmeniz basılı gibi, bir kontrol edermisiniz, klimanız çalışıyor olmasın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 01, 2012, 14:04:30 »
Levent bey, sanki klima düğmeniz basılı gibi, bir kontrol edermisiniz, klimanız çalışıyor olmasın?
tabıkı hayır atılla bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2012, 16:23:25 »
tabıkı hayır atılla bey

Levent bey, ben Tekin,

O zaman yine aynı şeyi tekrarlayacağım, en yakın yetkili servisinizde arıza tespiti yaptırınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2012, 17:09:41 »
Levent bey, şarj dinamosu devre dışı kalırsa aküyü nasıl şarj etmeyi düşünüyorsunuz?  :islik: Klima kompressoru de aynı kayıştan tahrik alıyor ama Tekin beyin dediği gibi onun içine su girmesi mümkün değil. Bence tamir yoluna gidin çünkü oldukça pahalı bir parçadan söz ediyoruz. :(
Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2012, 21:06:52 »
Levent bey, şarj dinamosu devre dışı kalırsa aküyü nasıl şarj etmeyi düşünüyorsunuz?  :islik: Klima kompressoru de aynı kayıştan tahrik alıyor ama Tekin beyin dediği gibi onun içine su girmesi mümkün değil. Bence tamir yoluna gidin çünkü oldukça pahalı bir parçadan söz ediyoruz. :(
arzayı tespıt etmek ıcın kayısı cıkardık tabıkı sarj dinamosu için kayış gerekli muhtemelen dinamonun içine su kaçtı.Servis onerınıze gelınce sevıse gıtmek ıstemıyorum burdakı servısten hıc memnundegılım toyota merkeze bıle sıkayet ettım yıne aynı tas aynı hamam o yuzden kendımce cozum yolları arıyorum.kucuk sehırde olmanın dez avantajı bır tane toyote servısı var alternatıf yok