Gönderen Konu: Nisan ayında araç alacağım. Kararsızım!  (Okunma sayısı 2309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • power outside mirrors with folding featured!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
Nisan ayında araç alacağım. Kararsızım!
« : Şubat 28, 2012, 21:21:26 »
Arkadaşlar merhaba öncelikler herkese.

Aklımda sürekli gezdirdiğim modeller var ve sanırım son olarak Toyota'da park edeceğim.   :lol:
Sıfır almak istiyorum 2.el volvo s40 2.0 T lpg düşünmüştüm. Vazgeçtim. 20bin o tarz 100bini devirmiş araçlara vereceğime biraz borca girer sıfıra binerim dedim. Şuan da da VW kullanıyoruz. 2011 nisan ayında babam sıfır jetta 1.2 tsi trendline aldı. Oldukça tatminkar bir araç. Fakat turbo besleme ilerde sıkıntı çıkartırmı orası tartışılır.

Şu şekilde düşünmüştüm.

Vw Golf 1.6 trendline 8v 102hp (36.900)  9.5ş.içi yakıt (7 airbags) -5 ileri manuel

Toyota Corolla 1.33 comfort 99hp (41.900)7.4 ş.içi yakıt (4 airbags + sis farı + elektrikli katlanır aynalar + direksiyondan kumandalı ses sistemi + metalik boya farkı yok + far yıkama) +6 ileri manuel

Seat Ibiza Style 1.2 Tsi 105hp (37.500)6.8 ş.içi yakıt (6 airbags + elektrikli katlanır ayna + sis farı + alaşımlı jant + metalik boya farkı yok + coming home + otomatik klima) +6 ileri manuel

Citroen c4 1.4 vti 95hp attraction (38.400TL) 7.6 ş.içi yakıt (7 airbag) - 5 ileri manuel/ - arka camlar manuel

Bu yukarıdaki seçeneklerde Auris'de vardı. Fakat Auris'i yerli üretim ve yol tutuş-dizayn v.s. gibi özelliklerden ötürü eledim. Ama genede haftasonu Toyota'ya gidip ikisine de canlı bi oturup test edeceğim. Bakalım kararım nasıl olacak. Araç içine sığma gibi bir problemim de var. Haliyle 1.95 boyundayım. Jettada sıkıntı olmadan sürüyorum oldukça iyi iç mekanı.

Golf şuan 36.900 e düşmüş fakat 15 e yakın bayii aradım ellerinde yok. VW i bu yüzden sevmiyorum ellerinde olmayan modellere garip garip indirimler yapıyorlar. Spec'ler belli değil. Her trendline bir değil aptal saptal oynamalar var. Her ay zam uygulamaları var. Hiç şaşmadı 1 yıldır takip ediyorum. Nisan ayında eminim bu fiyat olmayacak. 41.000'e 1.4 Tsi 122hp trendline modelini veriyorlar. Bu da sanırım Nisan'da zamlanır ve ona da sıraya yazılmak aylarca beklemek gerekebilir. resmen sinir bir durum. Renk bile seçemiyorsunuz sırf bu yüzden.  :kötü:

Otomatik vites istemiştim kendimce fakat sanırım manuel olarak devam edeceğim gene . Bu seçeneklerin hepsi maddi durumumdan dolayı manuel elveriyor. 2.el olursa ancak o zmn otm alırım. Fakat 20nin üstü 2.el mantıksız geliyor.  :-\

Corolla konfor (ses izolesi+sürüş konforu ve rahatlığı) , yakıt bakımından (1.33) nasıl? Ben ya hafta sonları gezmek için ve işe gidip gelirken hafta içi arada bir  kullanacağım. Senede ise 10.000km yol yapıyorum.  Corolla'da 3+2 yıl garanti mevzusu da hoşuma gitti. 470TL ye 100.000 km - 5 yıl garanti oluyor.  Tek başıma yada sevgilimle en fazla 2 kişi araç üzerinde oluruz. Çok yük taşıma yada yarışlara girme hevesim yok. :) zamanında bol bol gezdik zaten. Uzun ömürlü olsun istediğim için sıfıra niyetlendim. 
should be corolla ?

Toyota Club Türkiye

Nisan ayında araç alacağım. Kararsızım!
« : Şubat 28, 2012, 21:21:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Nisan ayında araç alacağım. Kararsızım!
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2012, 21:47:19 »
Golf'un ayni donanim ve motor versiyonu fakat DSG sanzumanlisini deneme firsati buldum birkac kez, 2010 model 8bin'de bir aracti (suan 9bin bile olmamistir :) ), insanda kalite hissi yaratan bir arac, Golf satin alan bir kisiye kesinlikle "Neden bunu tercih ettin? x Marka x Model daha guzel." demek aklimin ucundan gecmez.

Seat Ibiza Bocanegra ile Ibiza'nin on konsolunun ayni olmasindan yola cikarak yapacagim yorum ise; izlenimimde sunu soylemek isterim ki bu araclarin otomatik klima paneli sonradan ekleme gibi duruyor. Onun disinda sinifinin standartlarinda guzel bir arac. Style donanim tatminkar. Bu aracin en buyuk avantaji ise 1.2 lt hacimli oldugundan vergi avantaji olmasi. Her ne kadar performans verilerinin bu tip araclarda Cok onemli kriter olmadigini dusunsemde arac sinifi icinde cok iyi hizlanma degerlerine sahip, yanlis hatirlamiyorsam 0-100 km/sa hizlanmasi 9.7 saniye.

Diger secenekler icin malesef ne bir arastirma ne de inceleme sansim bulunmadi.

Ve tabi bence.

Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 29, 2012, 10:11:34 »
Konu ile ilgisi olmayan mesajlar silinmiştir :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2012, 23:23:40 »
Toyota Corolla derim ben. Ama 1.3 motoru değil. 1.6 motoruna bakın. Ayrıca Aurisi elemeseydiniz ki keşke, bence on numara araçtır Auris. Siz Japon arabalarından vazgeçmeyin sağlamlık, dayanıklılık çekik gözlülerde. Bence Toyoto...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2012, 00:17:22 »
boyunuz uzunsa eğer auriste daha rahat edersiniz, aurisin tavanı daha yüksek, iç mekan daha geniş, iki kişi olduğunuza göre bagajı da gayet yeterli olacaktır , ayrıca otomatik vites istediğinizi belirtmişsiniz, 1.33 auris (corolla için de geçerli bu söylediklerim) yerine aynı fiyatlara, sıfır ayarında, garantisi devam etmekte olan düşük km'li otomatik vites bir ikinci el de bulabilirsiniz, üstelik 1.6 motor alacağınız için ikinci elde fiyat avantajınız olur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2012, 00:38:54 »
41 bin 1,33 corolla comforta vereceğinize yada golfun 1,6 102 8valf eski teknoloji motoruna okadar para vereceğenize 2011 corolla comfort extralar 1,6 ları daha  pırıl pırıl bir sürüilan var onlardan alın.Haytta 1,33  motora 42 bin lira vermem kendim.Bu versodan sonra  1,8 avensis düşünürüm.Paranıza yazık.İlla sıfır olacak diye birşey yok.Sorunsuz diyorsanız 2 elde çok iyi arabalar var.2 defa 2 el aldım.İkisindeden piyasasına göre 2 bin lira fazla verdim araçlara ama satana kadar yağ dışında bir masrafta etmedim.40 bin lira bu arabalar için gerçekten fazla.Opel astraya bakın yeni astralara güzel hoş bir araba.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2012, 15:32:36 »
43 bin liraya hyundai i30 alın. diğerlerinde olmayan donanımlar mevcut ve içlerinde en yeni otomobil. 1.6 135 hp sizi tatmin edecektir yeteri kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2012, 22:11:15 »
golf derim ben sadece
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2012, 18:02:26 »
Bence ne alırsanız alin aracınız donamli olsun ikinci eli de küçümsemeyin piyasada 10 000 km yapmamış sıfır bedelinin 10 000 lira altında olan bir çok araba var benim tercihim ise tsı bir golf olurdu
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Oxydar
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2012, 18:37:44 »

Bu yukarıdaki seçeneklerde Auris'de vardı. Fakat Auris'i yerli üretim ve yol tutuş-dizayn v.s. gibi özelliklerden ötürü eledim.

Yerli üretimin eksileri ve artıları nelerdir? Türkiye'de Toyota'dan Auris ve Verso modelleri Rusya'ya gönderiliyor. Ruslar bu arabaların Türk üretimi olduğu için çok kaliteli olduğunu söylüyorlar ama ülkemizde yerli üretim ikinci sınıf gibi görünmekte. Benzer durum Rusya'da da var, Camry modelini kendileri yapıyorlar, nasıldır bu Camry siye sorduğumuzda "ya işte nasıl olacak burada yapılıyor sonuçta!" deniyor.
Toyota Highlander

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2012, 20:21:21 »
Bence Yeni i30'a da bir bakın..Çok dolu ve sağlam duran bir araç..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2012, 20:51:31 »
ben i 30 u denedim..bana göre rüzgar sesi çok fazlaydı..onun dışında harika bir araç...ama rüzgar sesi çekilir gibi de değildi:)
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2012, 18:04:09 »
tabi ki vw golf trendline olmasına rağmen arkada klima var daha ne olsun toyotanın 1,33 lük olanıda en boş hali ıbıza ayrı sınıflarda bence GOLF
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.