Arkadaşlar merhaba öncelikler herkese.
Aklımda sürekli gezdirdiğim modeller var ve sanırım son olarak Toyota'da park edeceğim.
Sıfır almak istiyorum 2.el volvo s40 2.0 T lpg düşünmüştüm. Vazgeçtim. 20bin o tarz 100bini devirmiş araçlara vereceğime biraz borca girer sıfıra binerim dedim. Şuan da da VW kullanıyoruz. 2011 nisan ayında babam sıfır jetta 1.2 tsi trendline aldı. Oldukça tatminkar bir araç. Fakat turbo besleme ilerde sıkıntı çıkartırmı orası tartışılır.
Şu şekilde düşünmüştüm.
Vw Golf 1.6 trendline 8v 102hp (36.900)
9.5ş.içi yakıt (7 airbags) -5 ileri manuel
Toyota Corolla 1.33 comfort 99hp (41.900)
7.4 ş.içi yakıt (4 airbags + sis farı + elektrikli katlanır aynalar + direksiyondan kumandalı ses sistemi + metalik boya farkı yok + far yıkama) +6 ileri manuel
Seat Ibiza Style 1.2 Tsi 105hp (37.500)
6.8 ş.içi yakıt (6 airbags + elektrikli katlanır ayna + sis farı + alaşımlı jant + metalik boya farkı yok + coming home + otomatik klima) +6 ileri manuel
Citroen c4 1.4 vti 95hp attraction (38.400TL)
7.6 ş.içi yakıt (7 airbag) - 5 ileri manuel/ - arka camlar manuel
Bu yukarıdaki seçeneklerde Auris'de vardı. Fakat Auris'i yerli üretim ve yol tutuş-dizayn v.s. gibi özelliklerden ötürü eledim. Ama genede haftasonu Toyota'ya gidip ikisine de canlı bi oturup test edeceğim. Bakalım kararım nasıl olacak. Araç içine sığma gibi bir problemim de var. Haliyle 1.95 boyundayım. Jettada sıkıntı olmadan sürüyorum oldukça iyi iç mekanı.
Golf şuan 36.900 e düşmüş fakat 15 e yakın bayii aradım ellerinde yok. VW i bu yüzden sevmiyorum ellerinde olmayan modellere garip garip indirimler yapıyorlar. Spec'ler belli değil. Her trendline bir değil aptal saptal oynamalar var. Her ay zam uygulamaları var. Hiç şaşmadı 1 yıldır takip ediyorum. Nisan ayında eminim bu fiyat olmayacak. 41.000'e 1.4 Tsi 122hp trendline modelini veriyorlar. Bu da sanırım Nisan'da zamlanır ve ona da sıraya yazılmak aylarca beklemek gerekebilir. resmen sinir bir durum. Renk bile seçemiyorsunuz sırf bu yüzden.

Otomatik vites istemiştim kendimce fakat sanırım manuel olarak devam edeceğim gene . Bu seçeneklerin hepsi maddi durumumdan dolayı manuel elveriyor. 2.el olursa ancak o zmn otm alırım. Fakat 20nin üstü 2.el mantıksız geliyor.
Corolla konfor (ses izolesi+sürüş konforu ve rahatlığı) , yakıt bakımından (1.33) nasıl? Ben ya hafta sonları gezmek için ve işe gidip gelirken hafta içi arada bir kullanacağım. Senede ise 10.000km yol yapıyorum. Corolla'da 3+2 yıl garanti mevzusu da hoşuma gitti. 470TL ye 100.000 km - 5 yıl garanti oluyor. Tek başıma yada sevgilimle en fazla 2 kişi araç üzerinde oluruz. Çok yük taşıma yada yarışlara girme hevesim yok.

zamanında bol bol gezdik zaten. Uzun ömürlü olsun istediğim için sıfıra niyetlendim.