Gönderen Konu: 2008 Corollla benzinli mi? Dizel mi almalı???  (Okunma sayısı 5107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Otomotiv Servis Ekipmanlarý
  • Kan Grubu: A+
2008 Corollla benzinli mi? Dizel mi almalı???
« : Haziran 04, 2008, 14:55:30 »
Herkese merhaba,

2004 model honda hrv aracimi degistirmek istiyorum. Esime aldigimiz Rav4 ten cok memnun oldugumuz icin toyota corolla 2008 dusunuyorum. ancak asagida sayacagim sebeplerden oturu hangi araci alacagim konusunda kararsizim:

Benzinli Corolla (M/M):
1- Daha donanimli (fullunu aldiginizda, xenon far, anahtarsiz giris sistemi, cruise vs vs alabiliyorsunuz)
2- Fiyat avantaji var (dizelle arasinda 3000YTL fiyat farki var benzer donanimda)
3- bakımları daha uygun fiyatlı (servisi arayip periyodik bakim fiyatlarini sordugumda benzinli ve dizel arasindaki farkin cok olmadigini soylediler ama emin olamadim)

Dizel Corolla (M/M):
1- Benzer bir yakit ucretiyle daha uzun menzil gidebiliyor
2- fiyati yuksek
3- donanimi az ve hicbir sekilde opsiyon sunmuyor.

Yakit tasarrufu hangi kosullar altinda araci ilk alirken olusan farki ve servis bakim farklarini kompanse eder???

Bir diger onemli sorunum:
Bu iki model arasinda kararsiz kalmisken, forumdaki 2008 corolla kullanicilarinin feryada donusen sorunlarini okudugumda, Honda Civic mi alsam seklinde bir diger alternatif de olustu aklimda.

Corolla M/M dizel araclariyla sorunlar yasayan kullanici arkadaslarin son durumlari ile ilgili cevap atmalarini rica ediyorum (dizelde yakit deposundan calkanti sesi, frenlerin otmesi, ruzgar sesi ve kapi fitilleri, bozuk yolda sarsinti ve lastik sesinin iceride yarattigi sıkıntı, kemer ayar yerindeki tıkırdamalar vb. sorunlar)

Rav4 aracima ilk alirken park sensoru takilmasini istemistim, ve ozellikle orjinal takilmasini istedim. gedizler dolapdere den almistim araci. satistaki arkadas (Bora) park sensorunun orjinal oldugunu belirtti. Orjinal takilan park sensorum arkasinda herhangi birsey bulunmadigi halde geri geri manevra yaparken surekli otuyor ve dikkat dagitiyor..servise 1000km ve 10000km bakimlarina gittigimde bunu belirttim.ve bunun normal! oldugu cevabini aldim...bunun tercumesi: bizim yapabilecegimiz bisi yok ki buna napalim! aslinda.

tabi bu yasadigim kucuk olaydan yola cikarak corolla kullanicilarinin yasiyor olabilecegi sıkıntıları gayet net anlayabiliyorum, 1. aractan memnuniyetsizlik, 2. servisin yetersiz ve ilgisiz cevaplari..

Bu bilgiler isiginde tavsiye ve yorumlarinizi bekliyorum.

Tesekkurler

Toyota Club Türkiye

2008 Corollla benzinli mi? Dizel mi almalı???
« : Haziran 04, 2008, 14:55:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corollla benzinli mi? Dizel mi almalı???
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2008, 00:22:15 »
Vallaha o depodan gelen çalkalanma sesine daha denk gelmedim. İç malzeme çok kaliteli değil. Sağda yolcu yokken boşta duran emniyet kemeri tokası kenara tık tık vuruyor çünkü vurduğu yer plastik. Döşeme tarzı olsa o ses gelmez. Yoldan ses içeriye illa ki giriyor. Park sensöründe sorun yok, olmadı da hiç (orjinal olduğu için diyorum). Sizinki sürekli ötüyorsa açısında problem vardır bence (yeri görüyor olabilir, o yüzden devamlı öter, arkada bir şey yoksa kesinlikle ötmüyor).
Dizelin avantajı neredeyse kalmadı gibi. Yok ben sürekli yol yaparım, senelik 20.000 garanti diyorsanız dizel alın, tüketimi çok düşük çünkü. 1,4 motor olmasına rağmen 90 beygir, tork yüksek, çekişi tek kelime süper (ki Fusion da kullandım 1,4 dizel, araç doluyken sollama yapmak bile bazı durumlarda cesaret istiyordu).
Son olarak: Aracın dış görünümü güzel. Görüp de beğenmeyen çıkmadı daha :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2008, 02:14:13 »
servis maliyeti olarak ben alırken bana her ikisininde maliyet tablosunu göstermişlerdi 100bin km ye kadar toplam bakım maliyetleri arasında 20-30 ytl kadar bir fark vardı. öle abartı bir fark yok yani.
yakıt tüketiminde de aşağıdaki tabloyu incelersen aradaki farkın hiçde az olmadığını göreceksin
ayrıca dizel arabayı biraz daha pahalı alıyorsun ama satarkende biraz daha pahalı satıyorsun benzinliye göre
bence tek eksik yanı donanım o konuda ben de çok düşündüm alırken özellikle cruise kontrol olayını bir önceki arabamdan alışkın oluğum için şimdi çok yadırgıyorum bence donanım olarak falan alınabilmeliydi

corolla 1.6 mm   corolla 1.4 d4d 90 mm
ş.içi   8,4                5,8
   30,408                19,256
ş.dışı   5,7                4,3
   20,634                14,276
ort.   6,7                4,9
   24,254                16,268

benzin 3,62 ytl mazot 3,32 ytl olarak hesaplanmış 100 km yol gitme maliyetleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2008, 15:24:36 »
Cok faydali oldu vermis oldugunuz bilgiler cok tesekkur ederim ilgi ve alakalariniz icin.

Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2008, 18:27:37 »
rav4  otomatikten sonra corolla m/m  biraz konforsuz gelebilir , mutlaka test suruşu yapın.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2008, 18:39:44 »
Merhaba Kamil Bey..
Bir ay önce 2007 model corolla d4d mmt aldım. Otomobilin artılarını ve eksilerini forumda belirtmiştim. Şunu diyebilirim ki kesinlike test sürüşü yapın. Çünkü mmt otomatik şanzıman bildiğimiz otomatik şanzımanlardan değil. Çok farklılıkları var. Ve bahsedilen olumsuzlukların hepsini yaşadım, örneğin depodan gelen ses, rüzgar sesi, ve en kötüsüde lastik seslerinin içeride hissedilmesi. Ancak performans tek kelimeyle mükemmel. İyi düşünün almayı düşünüyosanız bile düz şanzıman tercihiniz olsun.
iyigünler...
2007 Corolla D4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2008, 01:44:38 »
corolla d-4d manuel şanzıman çok keyifli ve ekonomik ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2008, 08:55:13 »
M/M şanzıman sadece birazcık alışkanlık gerektiriyor. o da kısa bir sürede halloluyor zaten. vites geçişleri biraz yavaş olsa da bence keyifli. bence hem benzinli hem dizel motoru kullanmadan karar vermeyin.

bir de

park sensörünüzdeki problemi servisin halletmesi lazım. gerekirse söküp yenisini takacak garantiden. bu onların görevi yahu.  gidin servise biraz bağırın çağırın işiniz hallolsun. malesef bazı servisler bu dilden anlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2008, 00:31:10 »
orhan bey makineler biliyorsunuz ustalarinin yanina gittiginde ariza yapmazlar, siz servisten cikinca gene sikintiniz nukseder :)

Bende servise gittigimde bazi denemelerde ariza yapmadi sensor, ama ben hala cok memnun degilim, orjinal olarak takilan sensorumden....diger aracimda kelalaka bir yedek parcacidan aldigim yan sanayi park sensorunu kullaniyorum...cok basarili yahu...cozemedim gitti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2008, 16:50:51 »
dizel ekonomi zamanı napalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2008, 16:13:58 »
ßence suan ßenzınLı arac daha ıyı..Her bakımdan benzınLı arac dızelden üstundur..Bunun ıspatını ısteyen arkadaslarımız  Özelden mesaj ataBılır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 29, 2008, 17:04:35 »
dizel ekonomi zamanı napalım

Semih Bey,

Mazot ne kadar, benzin ne kadar? Nerede ekonomi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2008, 11:20:22 »
30.06.2008 tarihi itibariyle (yarın zam gelme ihtimali var, ÖTV değişecek) 95 oktan benzin 3,55 YTL, düşük kükürtlü motorin (Euro Dizel) ise 3,26 YTL.
100 km'de ortalama tüketim dahi dizelde daha düşük. Ama fiyat farkını ve servis masraflarını amorti edecek kadar yol yaparım diyorsanzı eyvallah. Bu da yıllık 30-35 bin km demektir.
Kullandığım araç dizel ama ÖTV indirimli almam bir de Ağustos başında 20 bin küsür km ulaşacağım için mantıklı bir alış oldu ama yol yapmayacaksanız bence de benzinli alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2008, 10:24:50 »
valla bana gore benzınlı al cunku benzın ve mazot fıyatları aynı hemen hemen litre bası 150 200 bın farkıedıyor
ama dızel arabanın bakımı fln fazla olur masraf çok olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herşeyin Bir Vakti Var...
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '00
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2008, 17:05:18 »
bence benzinli aLın
dizelde 100.000 kmden sonra pompa bitme ihtimali ve gürültü Oluşuyor.
En iyisi benzinli Bİr Aracı Sollamak istediğinizde Hiç Tereddütsüz Gazı Sonlayıp Geçebilirsiniz ...
2000 Corolla 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2008, 04:10:57 »
Burada mazot benzinden yuzde onbes kadar daha pahali. Hem de eurodizel falan degil. Bildigimiz mazot.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2009, 16:39:30 »
selamlar
2010 corolla dizel aldim ve yaptigim arastirmaya gore depo calkalanma sesinin kesildigini duymustum ancak bu ses hala devam ediyor, bu konuyu gereken yerlere iletmeyi dusunuyorum.
yanit alirsam bildiririm
iyi gunler
kazasiz saglikli gunler