Gönderen Konu: verso'da çekiş  (Okunma sayısı 2317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
verso'da çekiş
« : Şubat 28, 2012, 13:27:50 »
merhaba,
belki karar vermek için erken ama (çünkü araç sıfır ve 400 km'de henüz) versonun çekişinden memnun değilim. önceki aracım citroen berlingo idi ve onu da sıfır almıştım ama onda "motor açılması" gibi birşey olmadı çünkü çekişi zaten ilk günden itibaren çok iyiydi. araçları kıyasladım, ağırlıklar aynı, versonun beygir gücü, berlingonun torku yüksek. sebep bu olabilir mi? km arttıkça versonun çekiş gücü fark eder mi? tecrübeli arkadaşlardan yardımcı olabilecekler varsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

verso'da çekiş
« : Şubat 28, 2012, 13:27:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: verso'da çekiş
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2012, 16:11:13 »
Gürhan Bey, "çekiş" kavramı biraz göreceli bir kavram. Daha önce kullandığınız araç(lar)ın karakterine ve beklentilerinize göre değişebiliyor. Fakat subjektif de olsa forumumuzda aracın ağırlığından mütevellit çekişinin biraz zayıf olduğuna dair yorumlar bulabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2012, 17:06:10 »
Yusuf bey,

Bahsettiğiniz iki aracın da ağırlıkları dediğiniz gibi hemen hemen aynı,

Bir sürücüde, kullanmakta olduğu aracın güçlü olup olmadığı hissini bırakan olay Tork'tur,

Diğer taraftan Verso, Bg açısından Berlingo'dan daha güçlü ama 6 ileri olması nedeniyle alt viteslerde size güçsüz hissi verdirmektedir.

Berlingo'da max. torka 1750d/d'da ulaşılıp 5 vitesle  işinizi görürken, Verso'da 4400d/d da istediğiniz güce yakın tork oluşturulmaktadır, aradaki güç farkını ancak gaza daha çok basıp 4400 devirlere gelince bir üst vitese geçerek kapatabilirsiniz. 

Sonuç olarak gaza korkmadan basıp bolca vites değiştirirseniz, bu şikayetiniz ortadan kalkacaktır.
Malesef dizel araçtan benzinli araca geçince bu tip yan etkiler oluşmak zorunda kalıyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2012, 20:31:45 »
yusufbey bendede versovar daha 2500 kmde ilk basta bende sizin düşüncelerinize kapıldım ama sonraları arabayı kullandıkça fikirlerim degişti arabaya güvenin ve gaza basın cok yakacakmış az yakacakmış hissine kapılmayın vites göstergesine göre hareket etmeyin bakın o zaman arabanızın kullanma tadını daha iyi anlayacaksınız iyi sürüşler selam . :)
M.BAYLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2012, 20:58:05 »
Bence; bu ağırlıktaki bir aracın performansı, gayet başarılı.Yüksek devirlerde isteneni  verebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 29, 2012, 00:48:21 »
dizel araba rampalarda herzaman daha iyidir ,bende sıf bu yüzden 2.0 dizel verso aldım,şimdiye kadar 306 gti hariç hiçbir arabadan bukadar zevk almamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 29, 2012, 16:13:42 »
ilgi gösterip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. genelde şehir içi kullandığım için çok dert etmiyorum. diğer özellikleri bu eksikliği fazlasıyla karşılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2012, 09:06:02 »
ilgi gösterip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. genelde şehir içi kullandığım için çok dert etmiyorum. diğer özellikleri bu eksikliği fazlasıyla karşılıyor.

Kesinlikle haklısınız ama bende çekiş gücünün daha iyi olmasını beklerdim vites küçültme yerine...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.