Gönderen Konu: Arka koltuk sökülesi  (Okunma sayısı 4845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Arka koltuk sökülesi
« : Şubat 27, 2012, 16:41:06 »
Merhaba arkadaşlar corolla 2006 aracıma kılıf aldım sorum şu arka koltuklarda yaslanılan kısmın en sağ ve en sol kapı kenarlarına yakın olan kısımlarını nasıl sökebilirim kılıfları iyi takmak için bu şart araştırdım bulamadım bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Not: Resim temsilidir.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

Arka koltuk sökülesi
« : Şubat 27, 2012, 16:41:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka koltuk sökülesi
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2012, 17:01:59 »
sanırsam sırt bölgesi yukarıya doğru kastırılarak(çekilerek) çıkabilir.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2012, 17:05:25 »
Neden arabanı mahfetmek istiyorsun ki ? Orası sökülünce iş bitmiyor ki.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2012, 17:10:03 »
Neden arabanı mahfetmek istiyorsun ki ? Orası sökülünce iş bitmiyor ki.

Koltuk sökülünce araba mahvolmaz ki abi, geri takılır ne olacak..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2012, 17:12:52 »
Koltuk sökülünce araba mahvolmaz ki abi, geri takılır ne olacak..

:lol: :lol: 
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2012, 20:20:10 »
Tam emin olmamakla  beraber koltukların üst kısımlarında mandal tarzı  bir  aparat  olmalı onları  bastırınca  koltuklar  öne  doğru  gelmesi  lazım. Biraz  gizli bir  yerde  veya  hafif döşemelerin altında  kalmış olabilir.  Her halukarda  o koltuklar  öne  doğru  yatarlar/eğilirler.  Sadece nasıl yapıldığını bilmek  lazım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2012, 21:49:06 »
fotoğraftaki araç yeni corolla gördüğüm kadarıyla, 2006 corollayla aynı mı? eğer aynıysa yeni söktüm bendekileri hemen söyleyim;

alt oturma kısmını yukarı doğru çekerek çıkarıyorsunuz, sonra o köşedeki kısımların alt tarafında yanılmıyorsam 12 ya da 13 numara bir somun var, onu söküyorsunuz, onu söktükten sonra üstte geçmeli bir tırnak var, alttakini söktükten sonra yukarı doğru yüklenin parçaya, hemen çıkıyor.. takarken de tırnağı göreceksiniz zaten, yuvası da orda zaten tırnağı yuvaya oturtarak aşağıya doğru bastırıyorsunuz aşağıda da somun denk geliyor zaten onu da takarsınız işlem tamam.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2012, 08:50:06 »
fotoğraftaki araç yeni corolla gördüğüm kadarıyla, 2006 corollayla aynı mı? eğer aynıysa yeni söktüm bendekileri hemen söyleyim;

alt oturma kısmını yukarı doğru çekerek çıkarıyorsunuz, sonra o köşedeki kısımların alt tarafında yanılmıyorsam 12 ya da 13 numara bir somun var, onu söküyorsunuz, onu söktükten sonra üstte geçmeli bir tırnak var, alttakini söktükten sonra yukarı doğru yüklenin parçaya, hemen çıkıyor.. takarken de tırnağı göreceksiniz zaten, yuvası da orda zaten tırnağı yuvaya oturtarak aşağıya doğru bastırıyorsunuz aşağıda da somun denk geliyor zaten onu da takarsınız işlem tamam.

Çok teşekkür ederim türkay bey aradığım bilgi buydu işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 28, 2012, 08:55:27 »
Ben olayı yalnış anlamışım :) köşedekileri söküp atmaktan sözettiğini düşünmüştüm  :olu: :olu:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2012, 11:34:15 »
koltukları komple yerinden çıkardıktan sonra en sağ ve en sol tarftaki  o şeleri çıkarmmak için altta cıvata görceksiniz. o cıvatayı söktüükten sonra o bölüm çıkacak . yıkamacı öyle çıkarmıştı
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2012, 20:09:44 »
Serkan Bey kılıf taktırdınız mı bilmiyorum ama, garantisi bitene kadar araca hiç dokunmamak lazım. Neden böyle bir şey söylüyorum her ne hikmetse bu bence bütün toyota servislerinin kronik sorunu. Ben aracıma kılıf taktırdım istanbulda her türlü araca orjinal kılıf yapan bir firmanın ürününü yaşadığım yerdeki oto aksesuarcıdan aldım. Kılıf muhteşem çok iyi hava yastıkları için yerleri bile var. Neyse ben aracın arka koltuğunda oturma yeri ile yaslanan yerin birleşme yerinde açıklık olduğunu fark ettim. Servise yolum düştüğünde müşteri temsilcisine söyledim döşeme ustası geldi beraber araca baktık bana aynen şöyle söyledi  "Kılıf taktırdığınız için, kılıflar germe yapmış ve o yüzden bu boşluk oluşmuş olabilir" dedi. Ben de ya sabır arkadaş bu toyotanın hiç mi hatası olmaz herşey neden müşteriye bağlanır sök o zaman kılıfları bir de kılıfsız bakalım dedim. Söktü durum yine aynı ne oldu hemşerim kılıftanmış mı dedim. Abi siz kılıfı belli bir süre kullanmışsınız o da koltuklarda germe yapmış falan filan demeye başlayınca benim şalterler attı adamı nerdeyse gırtlaklayacaktım dedim ki bana formeni çağırın geldi formen arkadaş gel dedim showroomu gezecez diğer araçlara bakıcaz servise gelen diğer araçlara bakıcaz aynı şekilde açıklık varmı yoksa benim aracımdaki bu açıklığıın sebebini bana açıklayın dedim. Beraber diğer araçları gezdik hepsi aynı. Formene dedimki şu döşeme ustasının bana toyota kursu aldığına dair belgesini getir bakıcam müşteri olarak hakkım varsa dedim.  O da beyfendi meyfendi şöyle böyle dedim kes kardeşim araçtan anlamayan adamları almışsınız bir de o bakan adam aynı zamanda garanti uzmanıymış yani o angut toyotadan bi haber arkadaş benim aracımdaki kusurları tespit edecek garantiden faydalandıracak. Peh Peh Peh... Neyse çok uzattım farkındayım verasıl kelam bu koltuklardaki açıklık isofix bağlantısı içinmiş diğer araçlarda da gördüm içim rahatladı ama o angut döşemeci ustaya kalsaydık benim taktığım kılıf bahane olacaktı ve ben de olayın üzerine gitmeyeseydim bir sürü sinirsel durumla karşılaşacaktık. Demek ki bunlar herşeye bir kulp takıyorlar.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2012, 17:04:20 »
Serkan Bey kılıf taktırdınız mı bilmiyorum ama, garantisi bitene kadar araca hiç dokunmamak lazım. Neden böyle bir şey söylüyorum her ne hikmetse bu bence bütün toyota servislerinin kronik sorunu. Ben aracıma kılıf taktırdım istanbulda her türlü araca orjinal kılıf yapan bir firmanın ürününü yaşadığım yerdeki oto aksesuarcıdan aldım. Kılıf muhteşem çok iyi hava yastıkları için yerleri bile var. Neyse ben aracın arka koltuğunda oturma yeri ile yaslanan yerin birleşme yerinde açıklık olduğunu fark ettim. Servise yolum düştüğünde müşteri temsilcisine söyledim döşeme ustası geldi beraber araca baktık bana aynen şöyle söyledi  "Kılıf taktırdığınız için, kılıflar germe yapmış ve o yüzden bu boşluk oluşmuş olabilir" dedi. Ben de ya sabır arkadaş bu toyotanın hiç mi hatası olmaz herşey neden müşteriye bağlanır sök o zaman kılıfları bir de kılıfsız bakalım dedim. Söktü durum yine aynı ne oldu hemşerim kılıftanmış mı dedim. Abi siz kılıfı belli bir süre kullanmışsınız o da koltuklarda germe yapmış falan filan demeye başlayınca benim şalterler attı adamı nerdeyse gırtlaklayacaktım dedim ki bana formeni çağırın geldi formen arkadaş gel dedim showroomu gezecez diğer araçlara bakıcaz servise gelen diğer araçlara bakıcaz aynı şekilde açıklık varmı yoksa benim aracımdaki bu açıklığıın sebebini bana açıklayın dedim. Beraber diğer araçları gezdik hepsi aynı. Formene dedimki şu döşeme ustasının bana toyota kursu aldığına dair belgesini getir bakıcam müşteri olarak hakkım varsa dedim.  O da beyfendi meyfendi şöyle böyle dedim kes kardeşim araçtan anlamayan adamları almışsınız bir de o bakan adam aynı zamanda garanti uzmanıymış yani o angut toyotadan bir haber arkadaş benim aracımdaki kusurları tespit edecek garantiden faydalandıracak. Peh Peh Peh... Neyse çok uzattım farkındayım verasıl kelam bu koltuklardaki açıklık isofix bağlantısı içinmiş diğer araçlarda da gördüm içim rahatladı ama o angut döşemeci ustaya kalsaydık benim taktığım kılıf bahane olacaktı ve ben de olayın üzerine gitmeyeseydim bir sürü sinirsel durumla karşılaşacaktık. Demek ki bunlar herşeye bir kulp takıyorlar.

Gökhan bey aracım 2006 model olduğundan garanti söz konusu değil ben hazır örjinal kılıfın aynısını aynı kalitede dikilmiş hazır aldım 40 tl,ye bu fiyata bu kalite gayet güzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2015, 19:49:16 »
Serkan Bey kılıf taktırdınız mı bilmiyorum ama, garantisi bitene kadar araca hiç dokunmamak lazım. Neden böyle bir şey söylüyorum her ne hikmetse bu bence bütün toyota servislerinin kronik sorunu. Ben aracıma kılıf taktırdım istanbulda her türlü araca orjinal kılıf yapan bir firmanın ürününü yaşadığım yerdeki oto aksesuarcıdan aldım. Kılıf muhteşem çok iyi hava yastıkları için yerleri bile var. Neyse ben aracın arka koltuğunda oturma yeri ile yaslanan yerin birleşme yerinde açıklık olduğunu fark ettim. Servise yolum düştüğünde müşteri temsilcisine söyledim döşeme ustası geldi beraber araca baktık bana aynen şöyle söyledi  "Kılıf taktırdığınız için, kılıflar germe yapmış ve o yüzden bu boşluk oluşmuş olabilir" dedi. Ben de ya sabır arkadaş bu toyotanın hiç mi hatası olmaz herşey neden müşteriye bağlanır sök o zaman kılıfları bir de kılıfsız bakalım dedim. Söktü durum yine aynı ne oldu hemşerim kılıftanmış mı dedim. Abi siz kılıfı belli bir süre kullanmışsınız o da koltuklarda germe yapmış falan filan demeye başlayınca benim şalterler attı adamı nerdeyse gırtlaklayacaktım dedim ki bana formeni çağırın geldi formen arkadaş gel dedim showroomu gezecez diğer araçlara bakıcaz servise gelen diğer araçlara bakıcaz aynı şekilde açıklık varmı yoksa benim aracımdaki bu açıklığıın sebebini bana açıklayın dedim. Beraber diğer araçları gezdik hepsi aynı. Formene dedimki şu döşeme ustasının bana toyota kursu aldığına dair belgesini getir bakıcam müşteri olarak hakkım varsa dedim.  O da beyfendi meyfendi şöyle böyle dedim kes kardeşim araçtan anlamayan adamları almışsınız bir de o bakan adam aynı zamanda garanti uzmanıymış yani o angut toyotadan bi haber arkadaş benim aracımdaki kusurları tespit edecek garantiden faydalandıracak. Peh Peh Peh... Neyse çok uzattım farkındayım verasıl kelam bu koltuklardaki açıklık isofix bağlantısı içinmiş diğer araçlarda da gördüm içim rahatladı ama o angut döşemeci ustaya kalsaydık benim taktığım kılıf bahane olacaktı ve ben de olayın üzerine gitmeyeseydim bir sürü sinirsel durumla karşılaşacaktık. Demek ki bunlar herşeye bir kulp takıyorlar.
Yanıt üzerinden uzun yıllar geçmiş ama yine de yazacağım  :-[ Bugün ikinci el aldığım 2013 makyajlı kasa corollamın koltuk kılıflarını sökünce dediğiniz gibi aradaki boşluğu fark edip moralim bozuldu,bira geri ittirdim yerine oturmadı mı falan diye ama bu aradaki boşluk hala bariz şekilde görülüyordu.Araştırıp yazınıza denk geldim yıllar sonra birilerine faydalı olmak ne güzel,teşekkürler.
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)