Gönderen Konu: coralla 1.4 vvti terra 2000 model benzinde 4000 devir geçmiyor?  (Okunma sayısı 2952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar merhaba,
aracım benzinde 4000 deviri geçmiyor. atrıca benzinde seri değil. hızlanmalarda sankı aracın arkasında birisi tutuyormuş gibi hızlanıyor daha doğrusu zor hızlanıyor. fakat gazda bunların hiç birisi olmuyor. daha önce pek benzinde kullanmadığım için durumu hatırlamıyorum. benzinde bu durumu yeni fark ettim:( araç dururken boşta gaza sonuna kadar basıyorum 4000 geçmiyor. gaza alıyorum sorun yok 6000-7000 devire kadar çıkıyor. bunun sebebi ne olabilir. başına böyle birşet ve çözen oldumu yardımlarınızı bekliyorum selamlar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: coralla 1.4 vvti terra 2000 model benzinde 4000 devir geçmiyor?
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2012, 23:41:00 »
yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2012, 00:46:29 »
Gaza yüklendiğinizde silkeleme oluyorsa hava akış metreyi kontrol ettirin.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2012, 13:08:45 »
hocam silkeme oluyor. tamirciye en kısa zamanda götüreceğim. hava akış metreyi kontrol ettirecem. fakat lpg neden bunu yapmıyor onu anlayamıyorum. hava akış metrede sorun varsa bunu lpg neden yapmıyor. bu bıraz aklımı kurcalıyor. yorumun için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2012, 16:05:52 »
hava akış sensörü dışında egzos çıkış sensörü de var,arabayı havaya kaldırdığınızda görürsünüz bu sensör arabanın kasılmasına sebeb oluyor, bu sensörleri temizlettiğinizde ve hava filtresini temizlediğinizde sorun olmaması gerekiyor.gaz da yapmamasının sebebi ecu bundan etkileniyor ve egzos çıkış değeri değişiyordur bundan oluyordur..bu bilgiler dışında bişey olabilirmi bilmiyorum..
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2012, 16:43:40 »
hava akış sensörü dışında egzos çıkış sensörü de var,arabayı havaya kaldırdığınızda görürsünüz bu sensör arabanın kasılmasına sebeb oluyor, bu sensörleri temizlettiğinizde ve hava filtresini temizlediğinizde sorun olmaması gerekiyor.gaz da yapmamasının sebebi ecu bundan etkileniyor ve egzos çıkış değeri değişiyordur bundan oluyordur..bu bilgiler dışında birşey olabilirmi bilmiyorum..

Önder bey size katılıyorum, sensörlerin yetkili serviste kontrol edilmesi gerekir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2012, 09:59:54 »
Hamit  Bey, muhtemelen  hava akış metre kirlenmiştir, bir tamirciye gidip  balata  spreyi ile  temizletin.Düzelirse  ne ala, eğer sorun devam ederse yetkilis servisten hava akış metre alıp yine yetkili servise taktırın ki  garantili olsun.
Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2012, 10:03:32 »
Muhetemelen  probleminiz  behsettiğim gibi.Çünkü tüpte aynı sorun olmuyor diyorsunuz.Ve muhtemelen  hava akış metreyi  temizeletirseniz, sorun düzelse bile bir süre  sonra  hava akış metreyi yine değiştirmek zorunda  kalabilrisiniz.çÜNKÜ  bu parçalar  biraz  hassa  oluyor, temizlense dahi ilerde  sorun çıkarır.Ama  yinede  bir şey  bozulana kadar kullanılmalı.Bir  de bu parçanın yan sanayisi  yok bilginize...Benim  bu konuda  daha önce  yaptığı yorumalr var, bakabilrsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2012, 13:01:49 »
büyük olasılık hava akış sensörü arızalı . lpg de yapmaya bilir sanırım  lpg kendi beynindeki haritaya göre çalışıyor . ve sizinki baya bozulmuş temizleme ile kurtacagını sanmıyorum , tabi ölçüm yapılmadan kesin belli olmaz
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2012, 16:59:38 »
bu problem benim aracımda da mevcut. servise götürdüğümde 1 nolu oksijen sensörü hatası veriyor. ilk sefer temizlediğimde problem yoktu ama bir süre sonra o ışık hiç sönmedi. probleminizin akış metreden çok oksijen sensöründen olduğu kanısındayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2012, 22:01:44 »
yorumlar için teşekkür ederim.
bugün biraz boş vaktim vardı. sanayide yağ değiştirdiğim ustaya götürdüm. arabayı bırak bakalım dedi ama benim vaktim yoktu. açıkçası bu sensörlerden anlarmı bilmiyorum:) bu sensörler basit yerlerdemi özel servisler temizliğini yapabilir mi? yetkili servisler malum yakaladımı af etmiyorlar:) ayrıca bu sensör değişikliğini yapanlar veya bilgisi olan arkadaş varsa fiyatını bilen var mı? selamlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2012, 23:21:17 »
aracınızın arızasını tesbit edebilmek için öncelikle test aleti olan ve bunu çok iyi kullanabilen bir servis seçerseniz çözüme ulaşabilirsiniz.Bahsedilen sensörler ancak test aleti ile kontrol edilebilir.oksijen sensörleri bahsettiğiniz model 1,4 vvt-i motor da orjinali bosch markadır fiyatı 190 Lira civarındadır
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2012, 17:23:57 »
aracınızın arızasını tesbit edebilmek için öncelikle test aleti olan ve bunu çok iyi kullanabilen bir servis seçerseniz çözüme ulaşabilirsiniz.Bahsedilen sensörler ancak test aleti ile kontrol edilebilir.oksijen sensörleri bahsettiğiniz model 1,4 vvt-i motor da orjinali bosch markadır fiyatı 190 Lira civarındadır

yaptığım araştırmaya göre oksijen sensörü 1 (bank 1) yetkili sevis fiyatı kdv dahil 415 tl  :olu: :argh: :alkis: