Gönderen Konu: 2007 fren balatası  (Okunma sayısı 14153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
2007 fren balatası
« : Şubat 26, 2012, 15:31:40 »
arkadaşlar daha önce yazdım ama kimse cvp vermediği gibi sorum nerete gitmiş onuda bulamadım ve tekrar sorma gereği duydum.siz değerli dostlar bi ricam var cvp yazarsanız sevinirim yoksa yazdığınız diğer cvpların bi faydası olmayacağı aşikar... dostlar bende 2007 güncel kasa corolla var. fren balatalarını değiştirecem.gecen sene bilgisizlikten dolayı değiştirdiğim balatalardn memnun kalmadım. trw yada bosch kullanılıyormuş gliba. suan üzerinde acayip bi marka. servise gitmekte pek mantıklı gelmiyor sebebi500-600 arası bişi istediler ki altı üstü balata için bu kadar para istenmesi resmen soygunculuk bana göre. Arkadaşlar  trw mi bosch mı almalıyım??? cvp larıız için şimdiden teşekkür ler....
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

2007 fren balatası
« : Şubat 26, 2012, 15:31:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 fren balatası
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2012, 17:03:04 »
Timuçin Bey.Antalya Bakırcılar servisine gitmişsiniz herhalde.Mükemmel iş yaparlar.Temiz ve titiz.Ama fiyatlar korkunç.Size o fiyat söylendiyse ön disk ve balata değişimidir.Ben ön ve arka diskleri servisten değiştim.Artı balataları.Fiyat söylemeyeyim.Çok fazla.Bosch kullanıyorlar.Dışarıdan değişmekte mümkün.Bosch veya Trw olabilir.Tercih sizin.İyi bir usta ve bu markalardan biri.Disklerde sorun varsa ya tornalama ya değişim.Servis çok pahalı ama düzgün iş.Dışarı hesaplı ama.İş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2012, 20:26:41 »
Timuçin bey,

İlk yazdığınız yer tanışma bölümü olduğundan kimse cevaplamadı zannedersem.

Ben geçen sene bu vakit aracım 80.000km'de iken ilk defa sadece ön balatalarımı yetkili serviste değiştirmişim ve KDV dahil 150 küsür TL ye mal olmuş. Yetkili serviste değiştirmenizi tavsiye ederim, hatta fren hidroliğinizide değişmediyseniz onuda değiştirtseniz bile 500 - 600TL gibi tutacağını hiç zannetmiyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2012, 14:18:57 »
Hakan arkadaş cvp için teşekkür ler.. disklerde bir sorun yok.. sadece balatalar ön ve arka için o fiyatı istediler takma dahil antalya bakırcılardan. disklerde olsa demek 1,5-2 isteyecekler.satarken balata fiyatınıda mı isteyecez :))))) trw alayım ben en iyisi.iyi bi usta halleder takma işini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2012, 14:24:44 »
TRW marka balata iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2012, 22:18:00 »
Bulabilirseniz REMSA alabilirsiniz, fiyat-kalite orantısı ile TRW ve Bosch'tan bir gömlek üstündür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2012, 22:48:56 »
Trw kullanıyorum ben tavsiye ederim..
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2012, 22:49:31 »
Merhaba Ufuk daiwa diye bir marka var duydun mu? Nasıldır. Birde Aurislerin orjinalleri boschmuydu?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2012, 22:52:51 »
Kocaeli Balata koşulsuz müşteri memnuniye için sektörden en iyi mrkaları en güvenilir ürünleri çok çeşitli ürün yelpazesiyle satışa sunmaktadır. Bunlardan bazıları;
BEŞER asbestsiz disk balata formülleri, kullanıcılara daha iyi sürtünme mukavemeti, daha gelişmiş yüksek sıcaklık aşınma mukavemeti sağladığı gibi disk aynası ile uyumlu çalışmasından kaynaklanan çok iyi fren performansı sağlamaktadır. BEŞER disk balatalarının önemli bir diğer özelliği ise balata sacının arkasına uygulanan ses kesici malzeme yada kullanılan shimdir. Kauçuk bazlı bu malzeme müşteri memnuniyetini arttırmaktadır. Bu yatırımın sonucunu BEŞER, pazarda disk ve fren balatayı ilk olarak üreten ve Orijinal Ekipmana sağlayan üretici olarak almıştır.
FSB disk balata BEŞER AŞ. nin ileri teknolojide ürettiği yeni bir üründür. Yapılan laboratuar testlerinden başarıyla geçmiştir. Üretilen bütün referanslarda balata sacının arkasına ses kesici malzeme yada shim kullanılmıştır.
Remsa, balata bir Amerikan markasıdır. İspanya'da kurulan yüksek teknolojiye sahip fabrikada üretilen Remsa disk balata bir balatada aranan tüm özelliklere sahiptir.
1976 Yılında kurulan Kale Balata Aş. Kurulduğu yıldan itibaren kaliteye önem vermiş, gelişen teknolojiye öncülüketmiş ve 1985 yılında Textar GmbH Almanya firması ile yaptığı teknolojik işbirliği sayesinde bugün yüksek uluslararası standarta sahip olmuştur. Sorunsuz ve emniyetli bir fren istiyorsanız, size Kale disk balatayı tavsiye ediyoruz.
 Uluslararası kaliteyi ucuza satın almak istiyorsanız, Ate bir Alman markasıdır. Mercedes ve BMW gibi kaliteli otomobil markalarının orijinal ekipmanıdır. Frende üstün bir performans sağlar. Daha çok Alman malı otomobillerin disk balatasını üretir.
Daıwa bir dünya markasıdır.. Dünyanın bir çok ülkesine ihracatı vardır. Fiyatları uygun olmasıyla birlikte kaliteden ödün vermemiştir. Çeşit bolluğu, uygun fiyatı ve üstün kalitesi ile aranan bir marka olmuştur.
Valeo bir dünya markasıdır. Bir çok aracın orijinal ekipmanıdır. Sorunsuz, güvenilir bir fren performansı sağlar.
TRW eski adı ile Lucas araç sahipleri tarafından tercih edilen bir balata markasıdır. Üstün tutuş gücü sayesinde aracınızı en kısa mesafede ve emniyetli bir şekilde durduran bir disk balatasıdır.
Frentek Otomotiv ve Balatacılık Sanayi A.Ş. 1970 yılında İngiliz Mintex lisansı ve teknolojisi ile kurulmuş olup, amacını taşıyan ve çok geniş bir kullanım alanına hitap eden fren, disk, debriyaj balataları üreten bir şirkettir. Mintex lisansı altında 1984 yılına kadar üretimine devam etmiştir. 1984-1992 arasında yönetim ve hissedar değişiklikleri yaşayan Şirket, Frentek adını alarak yeniden yapılanmaya gitmiştir. Ülkemizde bu sektörde faliyet gösteren ilk dört şirketten biridir.
Veka yeni bir marka olmasıyla birlikte uygun fiyatı ve çeşit zenginliği sayesinde kısa sürede sektörde hekettiği yeri almayı başarmıştır. Uygun fiyata balata isteyen araç sahiplerinin tercih ettiği Veka sorun çıkarmayan fren performansıyla da aranan bir marka olma özelliğini taşımaktadır.

ALINTIDIR: http://www.kocaelibalata.com.tr/disk_fren_balata.asp
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2012, 00:32:02 »
Bulabilirseniz REMSA alabilirsiniz, fiyat-kalite orantısı ile TRW ve Bosch'tan bir gömlek üstündür.
Remsa denedim.Sakın ha.Çok sert balata.Diskleri perişan etti.Kendini değil diski bitiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 28, 2012, 18:31:05 »
teşekkür ler Sinan.. baya aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz. elinize sağlık.. arkadaşlar bugün yedek parça için bi yerle görüştüm. auris lerle corolla nın balataları aynı mı? ebat olarak??? adam aynı olması lazım olmazsa söktür getir öle vereyim içinede kuşku kalmasın dedi. aurislerle corollaların balataları aynı ebatta mı arkadaşlar??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 28, 2012, 18:33:06 »
osman kardeş demrede nerden acaba????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Şubat 28, 2012, 18:39:18 »
Merhaba Ufuk daiwa diye bir marka var duydun mu? Nasıldır. Birde Aurislerin orjinalleri boschmuydu?

Daiwa evet G.Kore'de üretiliyordu en son TRW ayarında bir balata fena sayılmaz, evet orjinalde BOSCH'tu ancak TRW'ye döndü üretim bildiğim kadarı ile ama dışarıda satılan TRW ile bir değil bu da bir gerçek.

Remsa denedim.Sakın ha.Çok sert balata.Diskleri perişan etti.Kendini değil diski bitiriyor.

Biz kullanıyoruz kimseden bir şikayet almadık, üstelik araçlar sürekli bakıma gelen araçlar 40-50 bin km. kullanan müşterilerimiz var disklerinde de bir problem olmadı, beraber kullandığınız disklerde bir sorun olmasın? Hem en azından TRW gibi paslanıp kırılmıyor yada Bosch gibi cayır cayır ötmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2012, 21:06:54 »
Daiwa evet G.Kore'de üretiliyordu en son TRW ayarında bir balata fena sayılmaz, evet orjinalde BOSCH'tu ancak TRW'ye döndü üretim bildiğim kadarı ile ama dışarıda satılan TRW ile bir değil bu da bir gerçek.

Biz kullanıyoruz kimseden bir şikayet almadık, üstelik araçlar sürekli bakıma gelen araçlar 40-50 bin km. kullanan müşterilerimiz var disklerinde de bir problem olmadı, beraber kullandığınız disklerde bir sorun olmasın? Hem en azından TRW gibi paslanıp kırılmıyor yada Bosch gibi cayır cayır ötmüyor.
Remsa balata Corollanın orjinal diskleriyle uyumlu değil.Remsa disk artı balataya lafım yok.Benim aracın diskleri 45000 kmde taşlanacaktı.Servisin dediği buydu.İhmal ettim.48.000 kmde dışardan ustanın tavsiyesi üzerine Remsa taktırdım.Usta disklere bir şey demedi.Güvendik.Fren tutma,sessizlik süper.Ancak 5-10 km hızlarda  kuş sesi gibi bir ses.Usta fren tutuyor.Bu ses normal.58.500 km diskleri ihmal edişim cebimi ve canımı yaktı..Remsanın kuş sesi aşınmış disklerimi daha hızlı aşındırdı.Diskler rahmetli.Servis dışı balata maceram çok daha pahalıya mal oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Şubat 29, 2012, 14:02:31 »
Remsa balata Corollanın orjinal diskleriyle uyumlu değil.Remsa disk artı balataya lafım yok.Benim aracın diskleri 45000 kmde taşlanacaktı.Servisin dediği buydu.İhmal ettim.48.000 kmde dışardan ustanın tavsiyesi üzerine Remsa taktırdım.Usta disklere bir şey demedi.Güvendik.Fren tutma,sessizlik süper.Ancak 5-10 km hızlarda  kuş sesi gibi bir ses.Usta fren tutuyor.Bu ses normal.58.500 km diskleri ihmal edişim cebimi ve canımı yaktı..Remsanın kuş sesi aşınmış disklerimi daha hızlı aşındırdı.Diskler rahmetli.Servis dışı balata maceram çok daha pahalıya mal oldu.

Bence boşuna balataya hata buluyorsunuz, balataları takarken (anladığım kadarı ile 48.000km'de) disklerini taşlatıp taksaydınız disklerinizi daha uzun süre kullanabilirdiniz ancak zaten 45.000km'de taşlanacak bir diskinde bir 45.000km daha gitmesinide beklemiyordunuz değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 29, 2012, 15:15:55 »
arkadaşlar bu corolla balataları auris balatalarıyla aynı mı acaba?? parcacı aurislerle aynı olması lazım dedi... aynı mı arkadaşlar??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Şubat 29, 2012, 16:00:47 »
Hakan arkadaş cvp için teşekkür ler.. disklerde bir sorun yok.. sadece balatalar ön ve arka için o fiyatı istediler takma dahil antalya bakırcılardan. disklerde olsa demek 1,5-2 isteyecekler.satarken balata fiyatınıda mı isteyecez :))))) trw alayım ben en iyisi.iyi bir usta halleder takma işini...

timuçin bey trw. bosch . daiwa bunları kullana bilirsiniz ayrıca antalyada özel servis olarak kemal usta var ( ata toyota )..tavsiye edrim yeni itfaiye arkasında yeri
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #17 : Şubat 29, 2012, 16:01:47 »
arkadaşlar bu corolla balataları auris balatalarıyla aynı mı acaba?? parcacı aurislerle aynı olması lazım dedi... aynı mı arkadaşlar??

corolla ve auris aynı balatayı kullanıyor ,benzinli ve dizelinki faklı
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti