Gönderen Konu: frenler boşaldı!!!  (Okunma sayısı 2450 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
frenler boşaldı!!!
« : Haziran 03, 2008, 23:58:56 »
arkadaşlar hafta sonu başımdan geçen bi olayı anlatıcam size dik bir rampadan aşşağı iniyordum tam rampanın sonuna geldiğimde frene bastım ama fren sonuna kadar gitti tutmadı bende elfreni çekerek arabayı döndürme şekliyle zorda olsa durdum yanlız durduktan sonra baktım frenler tutuyo yolda devamlı kontrol eetim abs felan hepsi çalışıyo bir türlü anlayamadım aceba cep telefonundan etkilenmiş olabilirmi yoksa başka bir şeymi var bu günde yol yaptım frenlerde hiç bir şey göremedim ama bir korku oluştu fikirlerinizi alim dedim
DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Toyota Club Türkiye

frenler boşaldı!!!
« : Haziran 03, 2008, 23:58:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: frenler boşaldı!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2008, 08:03:57 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda soğuk kanlılığı korumak en önemli unsurdur ve bu malesef dersle olmuyor. Sanırım siz bunu başarmışsınız. Tehlikeli yoldan bir tecrübe olmuş sizin için.
 Her zaman deyindiğim bir konuya yine deyiniyim. Fren balatalarınız ve diskinizin kalitesinden eminmisiniz. Bazı 3. sınıf diskler ve özellikle fren balataları bu gibi durumlara sebebiyet veriyor. Yüksek basınç altında çabuk ısınıyorlar ve kemikleşme oluşuyor balatalarda ve bu da frenleri bir anda etkisiz kılıyor. O küçücük balatanın üretim kalitesi gewrçekten sizde hak veririsinziki çok önemli. Ayrıca fren hidrolik kabının içinde süzgeç olmalı diye hatırlıyorum. Onun da temizliğinden emin olun, ayrıca fren hidroliğinizi en fazla 2-3 senede bir değiştirin. Birde fren hidrolik kabının üstünde çok küçük bir delik olması lazım diye hatırlıyorum. Onun çevresinin temiz ve deliğin açık olmasına özen gösterin. Ama bence yine söyliyim ilk şüpheleneceğiniz unsur özellikle ön fren balata kalitesi olmalı.
 Yine geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2008, 14:34:31 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda soğuk kanlılığı korumak en önemli unsurdur ve bu malesef dersle olmuyor. Sanırım siz bunu başarmışsınız. Tehlikeli yoldan bir tecrübe olmuş sizin için.
 Her zaman deyindiğim bir konuya yine deyiniyim. Fren balatalarınız ve diskinizin kalitesinden eminmisiniz. Bazı 3. sınıf diskler ve özellikle fren balataları bu gibi durumlara sebebiyet veriyor. Yüksek basınç altında çabuk ısınıyorlar ve kemikleşme oluşuyor balatalarda ve bu da frenleri bir anda etkisiz kılıyor. O küçücük balatanın üretim kalitesi gewrçekten sizde hak veririsinziki çok önemli. Ayrıca fren hidrolik kabının içinde süzgeç olmalı diye hatırlıyorum. Onun da temizliğinden emin olun, ayrıca fren hidroliğinizi en fazla 2-3 senede bir değiştirin. Birde fren hidrolik kabının üstünde çok küçük bir delik olması lazım diye hatırlıyorum. Onun çevresinin temiz ve deliğin açık olmasına özen gösterin. Ama bence yine söyliyim ilk şüpheleneceğiniz unsur özellikle ön fren balata kalitesi olmalı.
 Yine geçmiş olsun.

,

öncelikle çok teşekkürler aslında yılların deneyimide bu olayda beni kurtardı ama aracı ilk aldığımda herşeyini değiştirmiştim serviste sadece ön balataları aracı aldığım kişi orjinal takmamış ama serviste balatalar yeni diye değiştirmedi bende yeni deyince bir şey demedim ama bu sölediğinden şu çıkıyoki orjinalleriyle değiştirmek lzımmış en kısa zamanda değiştireyim
DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2008, 14:43:41 »
  Ben teşekkür ederim.
 Balataları değiştirme aşamasında diskleri de kontrol ettirmekte fayda var. Çünkü eski tip balata diski düzensi aşındırmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2008, 00:24:55 »
Yılların motor ustası eniştemle, abs - cep telefonu ilişkisini konuşmuştuk da. Mekanik bir cihaz telefondan ne kadar etkilenirse o kadar etkilenir demişti abs için. Zerre kadar alakaları yok, kim uydurduysa demişti (hani otobüslerde derler ya öyle, aslında millet zırt pırt konuşmasın diye uydurulmuş bir yasaktır, host olarak çalışan bir öğrencim söylemişti bana da). Frenin tutmama sorununu başka yerde arayın ama geçmiş olsun bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2008, 08:36:06 »
  Aslında bu ABS ve cep telefonu etkileşimi çok iyi incelenmesi gereken bir konu. Normalde araçlar ya da otobüslerde dediğiniz gibi sitemlerin cep telefonundan etkilenmediği söyleniyor ve bu büyük oranda doğruda. Ama bunun için her telefonun araçda test edilmesi lazım. Çünkü her farklı marka ve model telefonun çalışma frekansları farklılık arzedebiliyor ve bunlardan kimisi bindiğiniz araçla uyum sağlarsa etkileşim oluyor. Aynı durum uçaklar içinde geçerli. Ama her çıkan telefonu uçak üzerinde test edemeyeceklerinden en güvenli ve kolay önlem olarak cep telefonu ya da elektronik cihazların kapatılması yolu seçiliyor. Bence de şimdilik özel donanımlı ulaşım araçları dışında en güvenli yol bu sanırım.
 Şunuda düşünmek lazım. Hadi aracın elektronik sistemleri etkileniyor. Peki önünüzde, ya da yanınızda giden araçtakiler cep telefonu kullanıyorsa da sizin aracınız etkilenmezmi? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2008, 18:28:54 »
abs calısmasa bile balatalar calısır, cep telefonu ile alakası yok.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy