Gönderen Konu: soğuk havalarda gelen tıkırtı sesleri  (Okunma sayısı 8441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
soğuk havalarda gelen tıkırtı sesleri
« : Şubat 24, 2012, 00:47:46 »
Yaris 2011 model aracım daha 2500 km de fakat soğuk havalarda (şu sıralar gece vakitlerinde) tıkırtı sesi yapıyor düzgün yollarda bile . Sesin geldiği 2 kısım var; birincisi ön konsolun cama yakın tarafları (sağ-sol olarak kestiremedim), diğeri ise sağ arka kapıdan geliyor . Bu sorunlara karşı neler yapılabilir, sizin toyotanızda da böyle hatalar oldu mu ? Araçta kırık, yerinden çıkmış bir parça olduğunu düşünmüyorum çünkü öyle olsaydı öğlen ( ve ya hava sıcak olduğunda da yapardı ) de bu sesleri duyardım .
Bir de sert lastiklerin arabayı yorduğunu söyledi bir arkadaşım, lastiklerim bridgestone potenza er080, bunlar sert lastik mi ?

Toyota Club Türkiye

soğuk havalarda gelen tıkırtı sesleri
« : Şubat 24, 2012, 00:47:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: soğuk havalarda gelen tıkırtı sesleri
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2012, 03:08:15 »
aynı ses benim versodanda geliyor ,özellikle soğuk havalarda çok artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2012, 09:00:10 »
Öncelikle ses yaptırma kaynaklarından en büyüğü ve başlıcası olan, Bridgestone denen yüksek performans lastikleridir.

Ön taraftan gelen sesin nereden olduğunu anlayamadım fakat sağ arka taraftan gelen sesin, yatan koltuk sırtlığının kilidi olduğunu düşünüyorum.

Bu tip lastiklerle ne kadar ömür geçirilirse, aracın tıkırdaması hatta (abartılı olarak) dökülmesi o kadar fazlalaşmaktadır.

Kendi aracımı aldığımda bu şikayetleri hem Toyota'ya hemde o zamanları sahibinin aynı olduğu Bridgestone'un web sayfasında halka açık bölümünde eleştirmiştim, sonradan Bridgeston web sayfasındaki eleştirimin kaldırıldığını gördüm. Yalnız kaldırılamayan bir gerçek var ki o da farkında olsun yada olmasın, hemen hemen bütün Toyota kullanıcılarının 1 yaz ve kış sonra sert lastik/tıkırtı şikayetleridir.

Her geçen gün sayıları artan bu tıkırtılara 2 yıl dayanmıştım, sonra tatlı-sert taban, yumuşak yanaklı lastiğe geçerek hemen hemen her türlü yol şartlarında tıkırtılara veda ettim. Şu anda aracım 90.500km'de ve 2. takım yumuşak lastikleri kullanmaktayım ve hala tıkırtılar yok. Hatta motor ısındıktan sonra aracıma yeni binen biri benzinli olduğunu zannediyor. Yumuşak lastik, amortisörün daha az çalışmasına ve daha çok konfor bölgesinde kalmasına neden olduğundan, motor sesi/titreşiminin aks-amortisör kulesi vasıtasıyla kabine aktarılmasını engellemiş oluyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2012, 22:27:37 »
benim 2010 yariste de ön konsolun cama yakın sağ tarafından bir ses geliyordu,serviste sesi kestiler, yalnız bu tür sesleri aracı kendimiz sürerken tespit etmemiz biraz zor oluyor,ben eşim sürerken tespit edebildim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2012, 23:10:44 »
Arkadaki sesin kapıdan geldiğini bugün kesinleştirdim, arabayı arkadaşıma verip kendim arkaya geçtim . Arabadan inmek istediğimde ilginç bir olay yaşadım, kapı açılmıyordu, 3-5 kere kilitleri açıp kapadık ama hayır sağ arka kapı içeriden açılmıyor, diğerleri normal . Kapıyı dışardan açıp incelemeye başladım ve siyah bir parça keşfettim butonu serbest bir şekilde oynuyordu onu yukarıya çektim, yerine oturdu, kapı düzeldi, sanırım sesi yapan o parçaydı .
Ön taraf da 2 gündür ses yapmadı, umarım ondan da kurtulmuşumdur .
Bahsettiğim parçayı resimde işaretledim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2012, 23:15:32 »
İnşallah kurtulmuşsunuzdur Anıl bey. Benim için kesilmeyen ses arabanın satılma sebebidir. Eğer ses kesilmemişse kemal abiye vekaleten satın kurtulun diyorum. :)

Şaka bir tarafa kış şartlarıda araçların metabolizmalarını fazlasıyla etkiliyıor. Daha normal şartlar altında suçlamak lazım bazen araçları.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RED
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2012, 20:41:34 »
uygun marka lastik ne olmaliki
xxx red xxx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2012, 20:52:16 »
Arkadaki sesin kapıdan geldiğini bugün kesinleştirdim, arabayı arkadaşıma verip kendim arkaya geçtim . Arabadan inmek istediğimde ilginç bir olay yaşadım, kapı açılmıyordu, 3-5 kere kilitleri açıp kapadık ama hayır sağ arka kapı içeriden açılmıyor, diğerleri normal . Kapıyı dışardan açıp incelemeye başladım ve siyah bir parça keşfettim butonu serbest bir şekilde oynuyordu onu yukarıya çektim, yerine oturdu, kapı düzeldi, sanırım sesi yapan o parçaydı .
Ön taraf da 2 gündür ses yapmadı, umarım ondan da kurtulmuşumdur .
Bahsettiğim parçayı resimde işaretledim .

O butonun ne olduğunu hala bilmiyorsun değilmi.....cık cık cık.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2012, 21:08:42 »
Çocuk kilidi olabilir mi?  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2012, 22:29:46 »
O parça çocuk kilidi ve ben bunu yazarken yüzümde pis bir sırıtma var  :D ve araca inip binerken biri oynatmıştır.ondan ses yapmıştır.konu başlığını da çocuk kilidinin keşfi olarak değiştirsek nasıl olur?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2012, 23:40:23 »
Kim oynar ki öyle bir parçayla ? Neyse yine de ön konsoldan ses geliyor(du) .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 28, 2012, 09:29:10 »
o kilidin maalesef araç yıkatırken ayarı bozuluyor:(( aynısı benim de başıma geldi
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Yaris 1,4 D Terra Sporty
    • www.gersanserigrafi.com
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2012, 19:12:44 »
aynı ses bende de var napcam bılmıyorum :(
2011 Yaris 1,4D 4D - Terra Sporty - Sedef Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2012, 19:20:33 »
arabada ses var mı diye süremiyorum..çok sıkıldım artık bu durumdan...sessiz araç istiyorum
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2012, 22:33:01 »
Öncelikle ses yaptırma kaynaklarından en büyüğü ve başlıcası olan, Bridgestone denen yüksek performans lastikleridir.

Ön taraftan gelen sesin nereden olduğunu anlayamadım fakat sağ arka taraftan gelen sesin, yatan koltuk sırtlığının kilidi olduğunu düşünüyorum.

Bu tip lastiklerle ne kadar ömür geçirilirse, aracın tıkırdaması hatta (abartılı olarak) dökülmesi o kadar fazlalaşmaktadır.

Kendi aracımı aldığımda bu şikayetleri hem Toyota'ya hemde o zamanları sahibinin aynı olduğu Bridgestone'un web sayfasında halka açık bölümünde eleştirmiştim, sonradan Bridgeston web sayfasındaki eleştirimin kaldırıldığını gördüm. Yalnız kaldırılamayan bir gerçek var ki o da farkında olsun yada olmasın, hemen hemen bütün Toyota kullanıcılarının 1 yaz ve kış sonra sert lastik/tıkırtı şikayetleridir.

Her geçen gün sayıları artan bu tıkırtılara 2 yıl dayanmıştım, sonra tatlı-sert taban, yumuşak yanaklı lastiğe geçerek hemen hemen her türlü yol şartlarında tıkırtılara veda ettim. Şu anda aracım 90.500km'de ve 2. takım yumuşak lastikleri kullanmaktayım ve hala tıkırtılar yok. Hatta motor ısındıktan sonra aracıma yeni binen biri benzinli olduğunu zannediyor. Yumuşak lastik, amortisörün daha az çalışmasına ve daha çok konfor bölgesinde kalmasına neden olduğundan, motor sesi/titreşiminin aks-amortisör kulesi vasıtasıyla kabine aktarılmasını engellemiş oluyor.

Aynen ustadın dediği gibi 2 gün önce kış lastiklerimi değiştirdim ve almış olduğum mıchelın energy lastiklerimi taktım arabaya inanamadım  küçük kasisleri vs hissetmiyorsunuz yağ gibi kayıyor araba ;) arabanın sağından solundan ses dinliyorsunuz ama ses yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2012, 11:33:40 »
Bende tekin beye katılıyorum önce lastik.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline