0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaki sesin kapıdan geldiğini bugün kesinleştirdim, arabayı arkadaşıma verip kendim arkaya geçtim . Arabadan inmek istediğimde ilginç bir olay yaşadım, kapı açılmıyordu, 3-5 kere kilitleri açıp kapadık ama hayır sağ arka kapı içeriden açılmıyor, diğerleri normal . Kapıyı dışardan açıp incelemeye başladım ve siyah bir parça keşfettim butonu serbest bir şekilde oynuyordu onu yukarıya çektim, yerine oturdu, kapı düzeldi, sanırım sesi yapan o parçaydı . Ön taraf da 2 gündür ses yapmadı, umarım ondan da kurtulmuşumdur .Bahsettiğim parçayı resimde işaretledim .
Öncelikle ses yaptırma kaynaklarından en büyüğü ve başlıcası olan, Bridgestone denen yüksek performans lastikleridir.Ön taraftan gelen sesin nereden olduğunu anlayamadım fakat sağ arka taraftan gelen sesin, yatan koltuk sırtlığının kilidi olduğunu düşünüyorum.Bu tip lastiklerle ne kadar ömür geçirilirse, aracın tıkırdaması hatta (abartılı olarak) dökülmesi o kadar fazlalaşmaktadır.Kendi aracımı aldığımda bu şikayetleri hem Toyota'ya hemde o zamanları sahibinin aynı olduğu Bridgestone'un web sayfasında halka açık bölümünde eleştirmiştim, sonradan Bridgeston web sayfasındaki eleştirimin kaldırıldığını gördüm. Yalnız kaldırılamayan bir gerçek var ki o da farkında olsun yada olmasın, hemen hemen bütün Toyota kullanıcılarının 1 yaz ve kış sonra sert lastik/tıkırtı şikayetleridir. Her geçen gün sayıları artan bu tıkırtılara 2 yıl dayanmıştım, sonra tatlı-sert taban, yumuşak yanaklı lastiğe geçerek hemen hemen her türlü yol şartlarında tıkırtılara veda ettim. Şu anda aracım 90.500km'de ve 2. takım yumuşak lastikleri kullanmaktayım ve hala tıkırtılar yok. Hatta motor ısındıktan sonra aracıma yeni binen biri benzinli olduğunu zannediyor. Yumuşak lastik, amortisörün daha az çalışmasına ve daha çok konfor bölgesinde kalmasına neden olduğundan, motor sesi/titreşiminin aks-amortisör kulesi vasıtasıyla kabine aktarılmasını engellemiş oluyor.