0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugünkü Araplar ile arapçayı karıştırmamak gerek. Ayrıca bugünkü her Arapta aynı değildir.
Kesinlkle katılıyorum.(Dini polemik yapmayınız varsa bu konuda sorunuz özelden cevaplarım) İslamiyet öncesi arap toplumu ne kadar zeki ve bilmsel çalışmadan yana ise dört halife dönemi hariç islamiyet sonrası o kadar geri kalmıştır.Kutsal kitapta yazılan emirlerin anlaşılamaması ve pozitif düşüncenin değil teslimiyetçi (islam değil ) doğmatik düşünceye yönelmeleri sebeplerden biri olmuştur.Örneklersek.Dünyada benim bildiğim ilk üniversite Harran üniversitesi. Ay'ın dünyaya olan uzaklığını hesaplamak ve gök cisimlerini gözlemlemek için yapılan kulenin bir kısmı hala ayakta.Bilişim dünyasının temeli olan 0 -1 lerden Sıfır araplar tarafından ilk defa kullanılmıştır.Matematikteki cebir kelimesi El Cebir isimli matematikçinin isimidir zaten.Mısır piramitlerinin inşasında kullanılan geometrik hesaplamalar hala binlerde bilim insanın araştırma konusu.Mumyalama teknikleri hala bir çok tıp dalının araştırma konusu.İspanyada hala endülüs emevileri yaşar ve arapça konuşurlar.Son olarak Arap dünyası oldukça geniş bir cografyaya sahiptir.Ten renkleri,dini inanışları,giyim tarzaları ve folklörleri farklı arap toplumları vardır.Bana gelince bende ACE ile yıkanmış arap olduğumdan beyazım ))))) Sanayi devriminin araplarda çok komik yansımalarıda olmuştur.Örnek Dubai (BAE) de dünyanın en lüks oteli vardır.Çöl ortamına japonlar tarafından yapılmış suni kayak pistinde elbise ile kaymaları (tam karşılığını bilmiyorum bildiğiniz beyaz giysi) : Birde ben ısrarla Arapça konuştuğum halde benimle Türkçe veya İngilizce konuşmaya çalışmaları komik gelmişti.Gıcıklık olsun diye arapça konuştum onlarla zira arapça konuşmayı kendilerine aşağılama gibi gördüklerine kani olmuştum.
Mali abi sen ACE yle yıkanmışsan sanırım ben de tuz ruhuyla yıkanmış oluyorum
Çok güzel açıklamalar.Annenin yemek yemede seçtiği yiyeceklerin tadı ile, doğacak çocuğun cinsiyetinin etkilendiği söylenir. Bununla ilgili akademik bir araştırma var mı bilmiyorum.
TV de yeni açıkladılar, bilim adamları yeni bir gezegen bulmuşlar, bol su varmış işin ilginç yanı "sıcak buz" olan bir gezegenmiş
Arabın araba bile faydası yoktur.Gördük kaddafiye yapılanları,yamyamdan farkları yoktu oradakilerin.Ancak Avrupa veya Amerikaya yerleşmiş 2.veya 3.nesil araplar bireysel olarak kendilerini toplamıştır.Yoksa her türlü pislik bunlardadır.Zamanında Osmanlı'yıda arkadan vuran bunlar değilmidir.Din tüccarı Suudi Krallığı bunların başındaki en büyük beladır.
İşte sonuç olarak emperyalist güçlerin her zaman oyuncağı oldular ve bunlar uğruna kendileri gibi arap olanları çekinmeden harcadılar.Arabistan bunların hangi birine sesini çıkardı.Neyse insan olmanın vasfını yerine getiremedikten sonra bu işler böyle gider.
...Bir kaç yüz yıl önce, insanlığın büyük kısmı, dünyayı öküzün boynuzları üstünde ya da düz zannedermiş. Üstelik bunun aksini söylemek pek sağlıklı değilmiş.