Gönderen Konu: Efsaneler, hikayeler?  (Okunma sayısı 2457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneler, hikayeler?
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2012, 23:23:14 »
 Bugünkü Araplar ile arapçayı karıştırmamak gerek. Ayrıca bugünkü her Arapta aynı değildir. İzmir'de deniz ısındı herhalde. :)

İstanbul'da, belli noktaları, Heybeli Ada'ya bağlayan yer altı geçitleri olduğu söylenir. ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2012, 23:23:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2012, 09:25:42 »
Bugünkü Araplar ile arapçayı karıştırmamak gerek. Ayrıca bugünkü her Arapta aynı değildir.

Kesinlkle katılıyorum.(Dini polemik yapmayınız varsa bu konuda sorunuz özelden cevaplarım) İslamiyet öncesi arap toplumu ne kadar zeki ve bilmsel çalışmadan yana ise dört halife dönemi hariç islamiyet sonrası o kadar geri kalmıştır.Kutsal kitapta yazılan emirlerin anlaşılamaması ve pozitif düşüncenin değil teslimiyetçi (islam değil ) doğmatik düşünceye yönelmeleri sebeplerden biri olmuştur.Örneklersek.Dünyada benim bildiğim ilk üniversite Harran üniversitesi. Ay'ın dünyaya olan uzaklığını hesaplamak ve gök cisimlerini gözlemlemek için yapılan kulenin bir kısmı hala ayakta.
Bilişim dünyasının temeli olan 0 -1 lerden Sıfır araplar tarafından ilk defa kullanılmıştır.Matematikteki cebir kelimesi El Cebir isimli matematikçinin isimidir zaten.
Mısır piramitlerinin inşasında kullanılan geometrik hesaplamalar hala binlerde bilim insanın araştırma konusu.Mumyalama teknikleri hala bir çok tıp dalının araştırma konusu.
İspanyada hala endülüs emevileri yaşar ve arapça konuşurlar.
Son olarak Arap dünyası oldukça geniş bir cografyaya sahiptir.Ten renkleri,dini inanışları,giyim tarzaları ve folklörleri farklı arap toplumları vardır.
Bana gelince bende ACE ile yıkanmış arap olduğumdan beyazım :)))))) Sanayi devriminin araplarda çok komik yansımalarıda olmuştur.Örnek Dubai (BAE) de dünyanın en lüks oteli vardır.Çöl ortamına japonlar tarafından yapılmış suni kayak pistinde elbise ile kaymaları (tam karşılığını bilmiyorum bildiğiniz beyaz giysi) : :olu:
Birde ben ısrarla Arapça konuştuğum halde benimle Türkçe veya İngilizce konuşmaya çalışmaları komik gelmişti.Gıcıklık olsun diye arapça konuştum onlarla zira arapça konuşmayı kendilerine aşağılama gibi gördüklerine kani olmuştum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2012, 09:34:22 »
Kesinlkle katılıyorum.(Dini polemik yapmayınız varsa bu konuda sorunuz özelden cevaplarım) İslamiyet öncesi arap toplumu ne kadar zeki ve bilmsel çalışmadan yana ise dört halife dönemi hariç islamiyet sonrası o kadar geri kalmıştır.Kutsal kitapta yazılan emirlerin anlaşılamaması ve pozitif düşüncenin değil teslimiyetçi (islam değil ) doğmatik düşünceye yönelmeleri sebeplerden biri olmuştur.Örneklersek.Dünyada benim bildiğim ilk üniversite Harran üniversitesi. Ay'ın dünyaya olan uzaklığını hesaplamak ve gök cisimlerini gözlemlemek için yapılan kulenin bir kısmı hala ayakta.
Bilişim dünyasının temeli olan 0 -1 lerden Sıfır araplar tarafından ilk defa kullanılmıştır.Matematikteki cebir kelimesi El Cebir isimli matematikçinin isimidir zaten.
Mısır piramitlerinin inşasında kullanılan geometrik hesaplamalar hala binlerde bilim insanın araştırma konusu.Mumyalama teknikleri hala bir çok tıp dalının araştırma konusu.
İspanyada hala endülüs emevileri yaşar ve arapça konuşurlar.
Son olarak Arap dünyası oldukça geniş bir cografyaya sahiptir.Ten renkleri,dini inanışları,giyim tarzaları ve folklörleri farklı arap toplumları vardır.
Bana gelince bende ACE ile yıkanmış arap olduğumdan beyazım :)))))) Sanayi devriminin araplarda çok komik yansımalarıda olmuştur.Örnek Dubai (BAE) de dünyanın en lüks oteli vardır.Çöl ortamına japonlar tarafından yapılmış suni kayak pistinde elbise ile kaymaları (tam karşılığını bilmiyorum bildiğiniz beyaz giysi) : :olu:
Birde ben ısrarla Arapça konuştuğum halde benimle Türkçe veya İngilizce konuşmaya çalışmaları komik gelmişti.Gıcıklık olsun diye arapça konuştum onlarla zira arapça konuşmayı kendilerine aşağılama gibi gördüklerine kani olmuştum.

Mali abi sen ACE yle yıkanmışsan sanırım ben de tuz ruhuyla yıkanmış oluyorum :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2012, 09:41:32 »
Mali abi sen ACE yle yıkanmışsan sanırım ben de tuz ruhuyla yıkanmış oluyorum :)
Olabilir Betül ama galiba sizinkiler sadece çamaşır suyu kullanmışlar :))) Rahmetli annem baya esmer olduğu için hep dalga geçer ve genelde gulümseme ile sopa yerdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2012, 16:18:17 »
 Çok güzel açıklamalar.

Annenin yemek yemede seçtiği yiyeceklerin tadı ile, doğacak çocuğun cinsiyetinin etkilendiği söylenir. :) Bununla ilgili akademik bir araştırma var mı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2012, 20:52:46 »
Çok güzel açıklamalar.

Annenin yemek yemede seçtiği yiyeceklerin tadı ile, doğacak çocuğun cinsiyetinin etkilendiği söylenir. :) Bununla ilgili akademik bir araştırma var mı bilmiyorum.
Şöyle bir efsane biliyorum ve sanırım Türkiye dede var.Anne asererken canı örneğin kiraz çeker ve bu istek yerine gelmez ise doğan çocukta kiraz izi olur muş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2012, 21:07:42 »
Valla benim hanım ikizlere hamileyken, hormonal karışıklıktan (çocukların biri kız biri erkek) her şeye aş ermişti
bende bir dr olarak hiçbirini almamıştım....
şükür bi yaramazlık yok şimdilik:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2012, 21:31:07 »
TV de yeni açıkladılar, bilim adamları yeni bir gezegen bulmuşlar, bol su varmış
işin ilginç yanı "sıcak buz" olan bir gezegenmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2012, 21:45:17 »
TV de yeni açıkladılar, bilim adamları yeni bir gezegen bulmuşlar, bol su varmış
işin ilginç yanı "sıcak buz" olan bir gezegenmiş
sıcak buz ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2012, 21:52:30 »
Arap toplumu 1500 seneden beri gelişememişse, bundan sonra gelişeceğini sanmıyorum.Hala ümmet olmaktan öteye gidememiştir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 25, 2012, 22:04:39 »
Efsane diye düşününce aklıma gelen, Bebekte küçükken çocukların korktuğu bir adam vardı, lakabı Deli Murattı(deli değil sarhoştu esasında ama insanlara saldırırdı ya da korkuturdu) herkes korkardı özellikle çocuklar, bir gün bir arkadaşım sabah evden çıkar bakkala giderken onunla bi anda karşılaşır, ve 2 3 gün kadar dili tutulur tabi mahallede her aile tedirgin oldu. Haliyle bizimkilerde evden dışarı çıkmamam için hep tembihlerdi, bende aldırış etmezdim, derler ya çocuk  cesareti, bende mahallede Deli Muratla karşılaştım ve korktum ama hiç belli etmemiştim, tırsa tırsa eve gittim tabi, akşamda Babam eve gelince anlattım, babam bana kızmadı çok şaşırmıştım sonra meğer Babam çocukları korkutan Deli sarhoş Murata kızmış :) o günden sonra mahallede bu konuda sıkıntı olmamıştı nedense aklıma bu olay geldi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 25, 2012, 22:19:06 »
 quote author=can emre akay (9901) link=topic=41346.msg555814#msg555814 date=1330199550]
Arap toplumu 1500 seneden beri gelişememişse, bundan sonra gelişeceğini sanmıyorum.Hala ümmet olmaktan öteye gidememiştir.
[/quote]Aslında dışardan göründüğü gibi değil.Dışarıdan ümmet gibi görünselerde aralarında ınanılmaz uçurumlar var.Tek ortak paydaları islam olduğu halde inanış ve ibadet sistemleri ile hukuk,devlet ve halk anlayışları çok farklı.Bir gün DÜŞÜNCE ve ifade devrimimi gerçekleştirebilirlerse ınanılmaz potansiyelleri var.Avrupanın göbeginde yayın yapan monte carlo radyosu arapça yayın yapar,ispanyada arapça konuşan ve kendi külrünü yaşayan oldukça fazla insan var.Arap denince akla ne kadar kaba konuşan beyaz entarimsi kıyafet giyen bireyler gelse de  o sadece çöl kültürünün giyim tarzıdır.Osmanlı gittiği hiç bir yerde kültürel ve dinsel baskı uygulamadığından oradaki dinamiklerinde gelişmesine yazık kı katkı sağlayamamıştır.Osmanlının en büyük başarısı hukuk alanında olmuştur.Aşireti kabile kültürü yok olmadıkça gelişme inanılmaz yavaş olur.Emperyalist yaklaşımla sözde ,arap toplumunu demokratlaştimek isteyen kapitalist yapının asıl amacı o insanları geliştimek değil zenginliklerini ele geçirmek olduğu halde bunu görememeleri büyük  talihiszlik.Yazık ki onlar için herşey kutsal kitap ve kurallar olsada , çoğu ana dilleri olduğu halde kutsal kitabı bilmez.Bilinçsiz bir teslimiyet o kadar.Oysa ilk emir  "Oku" dur.Hala -oku- emrini hatim indirmek (Kutsal Kitabı baştan sona okumak) şeklinde anlayan oldukça fazla hatta % 90.Oysa yaşamı oku anlamındadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 25, 2012, 22:25:46 »
Arabın araba bile faydası yoktur.Gördük kaddafiye yapılanları,yamyamdan farkları yoktu oradakilerin.Ancak Avrupa veya Amerikaya yerleşmiş 2.veya 3.nesil araplar bireysel olarak kendilerini toplamıştır.Yoksa her türlü pislik bunlardadır.Zamanında Osmanlı'yıda arkadan vuran bunlar değilmidir.Din tüccarı Suudi Krallığı bunların başındaki en büyük beladır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 25, 2012, 22:36:44 »
Arabın araba bile faydası yoktur.Gördük kaddafiye yapılanları,yamyamdan farkları yoktu oradakilerin.Ancak Avrupa veya Amerikaya yerleşmiş 2.veya 3.nesil araplar bireysel olarak kendilerini toplamıştır.Yoksa her türlü pislik bunlardadır.Zamanında Osmanlı'yıda arkadan vuran bunlar değilmidir.Din tüccarı Suudi Krallığı bunların başındaki en büyük beladır.
Can yorumlarında çok agresif olamamalısın zira tarihten ders almalıyız.Olaylara sebep sonuç ilişkisi acısından bakman daha doğru olur.Evet araplar -kuzey afrika ve batı asya- birinci dünya savasında batılı istihbarat birimlerinin inanılmaz başarılı çalışmaları ile ve 1789 fransız devrimi ile başlayan milliyetçilik akımının etkisi kapitalist düzenin en şaşalı dönemini bir araya getirirsen daha net bir görüntü elde edebilirsin.Kaddafi araplara değil batılı emperyalist güçlere yenilmiştir.Saddam evet diktatördü evet hiç bir şekilde onaylamadım tasarrufları vardı ;oysa temelde amacı BİR IRAK olarak kalmaktı.Özellikle biz Türkiye olarak bu durumdan ders almalıyız.Dogu Türkiye de yaşananlar ırakta başat yasananlardan farklı değil.Temel fark bizler insan öğesini ön planda tutup sathı müdafa yapmaktayız oysa Saddam soykırım diyebileceğim kimyasal silah kullanmıştır.Gazze de ve afganistanda yaşananlar gibi.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 25, 2012, 22:44:01 »
İşte sonuç olarak emperyalist güçlerin her zaman oyuncağı oldular ve bunlar uğruna kendileri gibi arap olanları çekinmeden harcadılar.Arabistan bunların hangi birine sesini çıkardı.Neyse insan olmanın vasfını yerine getiremedikten sonra bu işler böyle gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 25, 2012, 22:48:34 »
İşte sonuç olarak emperyalist güçlerin her zaman oyuncağı oldular ve bunlar uğruna kendileri gibi arap olanları çekinmeden harcadılar.Arabistan bunların hangi birine sesini çıkardı.Neyse insan olmanın vasfını yerine getiremedikten sonra bu işler böyle gider.
Bir buluşmada bir araya gelirsek bu konuda seninle sohbet etmek isterim.Çünkü burada açılan konudan uzaklaştık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Şubat 25, 2012, 22:51:38 »
Tabi canım mevzuu burada konuşulacak bir şey değil öyle yazayım dedim.;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Şubat 26, 2012, 00:33:39 »
Konuyu dağıtmak ve hele bir ırkın tüm üyelerini genellemek hoş olmaz. Bundan bir kaç on yıl öncesinde de Beyrut araplarındı ve bugünkünden çok farklı idi. Yine Bedeviler ile Medeniler(yerleşik düzene geçmiş araplar) de aynu değildi. Keza her Bedevi de öyle.
 Osmanlı'da bu ülkeyi satanlarda Osmanlı idi, bu ülkeyi kurtaranlarda.

Bir kaç yüz yıl önce, insanlığın büyük kısmı, dünyayı öküzün boynuzları üstünde ya da düz zannedermiş. Üstelik bunun aksini söylemek pek sağlıklı değilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 26, 2012, 14:20:15 »
Hakan bey biz konuyu kapattık zaten....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 26, 2012, 16:03:46 »
...Bir kaç yüz yıl önce, insanlığın büyük kısmı, dünyayı öküzün boynuzları üstünde ya da düz zannedermiş. Üstelik bunun aksini söylemek pek sağlıklı değilmiş.
Bu yorumunuz iyiydi.:D
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.