0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibrahim abi bu şekilde performans düşüklüğü anlaşılamaz.. eğer bi arıza falan yoksa şanzımanda yada balatayla da alakalı bi sıkıntı(emin değilim balata etkili mi bu konuda) yoksa aynı devirde aynı hızı görürsünüz sabit yani..
Fatih'cim o konuda mutabıkız, ama ben bu konuda diğer araç sahiplerinin değerleri nedir , onu merak ettim...Evham mı yoksa problem mi var, onu tespit edebilirim bu şekilde...Zaten tatmin edici bi cevap bulamazsam hafta sonu aynı model bi aracı gidip bayii de bizzat test edicem... Yinede teşekkür ederim ...
Arkadaşlar yılbaşından bu yana, aracımda sanki performans düşüklüğü olduğu hissine kapıldım ... Acaba araçlarınızdaki değerler nedir...Arkadaşlar paylaşırlarsa hiç olmazsa aklımdaki bu soruyu silmiş olurum...Ben 6. viteste 3000 d/d 115 km/h süratten yukarı çıkamıyorum...Kırmızı ışıklarda kalkış konusu sanki zayıf kalıyo...
ben sorunuzu tam kavrayamadım, 6.viteste giderken 3000 devirde yapabileceğiniz tek bir hız vardır, buda aracınızın şanzıman dişlileri, son dişli oranı ve tekerlek çapı üzerinden hesaplanabilir, aynı devirde aynı viteste aracınızla daha yüksek hızlar görmeniz mümkün değil, şanzımanınızı değiştirmeniz lazım, o dediğinizi yapabilmek içinde, multitronic adı verilen, sonsuz vites presibiyle çalışan şanzımanlar kullanmalısınız, kırmızı ışık kalkışlarında, ne yaparsanız yapın, önden çekişli araçların kapasitesi bellidir, çok bi ilerleme olmaz
haklısınız, benim araçta 100-105kmh a denk geliyor , ama normal benimki 5ileri, sizin baskı balatanız sıyırmıyorsa çok absürb şekilde, veya lastik ebadını çok ciddi bir şekilde değişmediyseniz, kadranda hata olacağını zannetmiyorum, ihtimal çok düşük bence ama, aynı araçtan olan ark.larıma bir deneteyim, bir de youtube a bakınayım, orda referans olınabilecek videolar olabilir, sürat bence doğrudur, 6.vites dişli oranı 1.00 a yakın olduğu için, hızlar 3000dd de 115 , 6000dd de 230 gibi düşünüldüğünde, 230a yakın bir değer görmeniz 6bin devirde gayet normal bence
Bu aracın motorunun tahminimce maksimum verimli deviri 6.000 civarıdır. Sizin veriler ile hesaplarsak; en yüksek viteste, 6.000d/d da 230km/s gibi bir sonuç çıkar. Debriyaj balata kayıpları, lastik havası ve gösterge hataları ile 210-220km/s gibi bir veri olabilir ve bu da fabrika verilerinden yukarıdadır. Zaten bu sınıftaki bir araç için bence yüksek bile. Yani kısaca bu veriler ışığında sorun görünmüyor. Aracın kullanım kitapçığında, en yüksek viteste ve 1.000d/d daki hızı verilmiş olması lazım. Sizin verilere göre 38km/s gibi bir değer olması lazım. Fark yoksa sorun yoktur. Uyarı:Trafik kurallarına uyalım. Hız sınıları bizler, sevdiklerimiz ve trafiği paylaştığımız herkes içindir.
İbrahim Bey benim multimode 2 aurisimde de 6.vites 3bin devirde 115 civarı gidiyor. Aracınızın değeri normal.
belli devirlerde aracın hızı nedir diye bakarak performansını değerlendirmektense aracın nasıl hızlandığına bakmak çok daha faydalı bilgiler kazandıracaktır diye düşünüyorum. İşte bu diğer araçlarla karşılaştırmaya değer bir veri olacaktır. Zira stabil durumda ki aracın hızının ne olduğundan çok ivmelenen aracın nasıl hızlandığıdr asıl performans. Bu da aracın bizi ne kadar handikapta bırakacağını ortaya koyar.
bende 6. vites 3000 devirde 110-120 arası bir hızı yakalıyorum. bunun için arabamı aldığımda şanlıurfa çayırcıoğluna gidip sormuştum hem benim araçla hem test arcı ile denediler ozaman bizim makyajlılar daha bir kaç aylıktı ve servisteki görevli için de cezbedici bir soru olmuştu. hatta sanırım bir ay önce bir arkadaşımız corollasını eleştirirken bu konuyuda yazmıştı. 1.4 tsi larda 3000 devirde 140 görüldüğünü söylüyordu da baya bir eleştiri almıştı. bazı arkadaşlarımız 6. vitesin ekonomi için olduğunu falan yazmışlardı cevap olarak benimde kafama takılan bu sorunun sanırım artık cevabı kesinleşti. 6. vites 3000 devir=110-120km/h
uyarı gerektirecek bir nitelikte yorum yaptığımı düşünmüyorum, sitenin ilk sayfasında belirttiği gibi otoyollarda hız limiti 120kmh, ben 105kmh yaptığımı belirttim, gözümden kaçan başka kurallarda var heralde
İvmelenme konusunda belli bir sıkıntı sanırım son kasada zaten mevcut ....Bunu rakamsal değere taşıyabilmek adına, hepimizin stabil olabildiği bir noktadaki değer, asıl sonucu bizlere verecektir diye düşünüyorum , daha önceden böyle bir tespiti yapan arkadaşların varsa tespit ettikleri değerlerini bunun için sormuştum.