Gönderen Konu: lpg fazla yakma hakkında  (Okunma sayısı 2095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
lpg fazla yakma hakkında
« : Şubat 21, 2012, 15:07:33 »
Arkadaşlar herkese merhaba,

1999 corolla 1,6 luna aracım var, henüz 1 ay önce araştırmalarım sonucunda lovato sıralı sistem lpg taktırdım, takıldıktan kısa süre sonra araçta 2000-3000 devirlerde titreme başaldı, bunun üzerine bujilerde promlem olabilir bilgisiyle bujilerimi değiştirdim ancak aracın üzerinden çıkan bujiler orjinal denso çıktı, aynı markayı bulamadığım için bosj marka buji taktırdım.
Dün akşam şöyle bir problemle karşılaştım, aracı aldığımdan beri ilk defa depoya gaz koydum oda dün bitti, normalde bildiğim kadarıyla gaz bitimine bitimine yakın göstergenin kırmızı yanarak uyarması ve bir müddet sonra gazı kesmesi gerekiyor ama bende bir adna dıt dıt diye ötmeye başladı ve bir anad gazı kesip benzine geçti.            
Ayrıca 50 tllik gazla 150 km yaptım bana çok çok az geldi deneyimi olan arkadaşlardan bilgi rica ederim.            
Yakıt ekonomisi sağlamak için neler yapmalıyım bakım vs. gibi?            
Hangi marka dolum istasyonunu tercih etmeliyim?            
Gaz kelebek temizliğinden bahsediliyor, nasıl bir işlem, maliyeti nedir?            
Göstergemde farkettiğim durum nolmal midir?            

Toyota Club Türkiye

lpg fazla yakma hakkında
« : Şubat 21, 2012, 15:07:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg fazla yakma hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2012, 16:03:11 »

1999 corolla 1,6 luna aracım var, henüz 1 ay önce araştırmalarım sonucunda lovato sıralı sistem lpg taktırdım, takıldıktan kısa süre sonra araçta 2000-3000 devirlerde titreme başaldı, bunun üzerine bujilerde promlem olabilir bilgisiyle bujilerimi değiştirdim ancak aracın üzerinden çıkan bujiler orjinal denso çıktı, aynı markayı bulamadığım için bosj marka buji taktırdım.
Dün akşam şöyle bir problemle karşılaştım, aracı aldığımdan beri ilk defa depoya gaz koydum oda dün bitti, normalde bildiğim kadarıyla gaz bitimine bitimine yakın göstergenin kırmızı yanarak uyarması ve bir müddet sonra gazı kesmesi gerekiyor ama bende bir adna dıt dıt diye ötmeye başladı ve bir anad gazı kesip benzine geçti.            
Ayrıca 50 tllik gazla 150 km yaptım bana çok çok az geldi deneyimi olan arkadaşlardan bilgi rica ederim.            

ABdulla bey bende aracıma ağustos 2011 de atiker taktırdım aynı sorun bende de oldu depoyu fullediğimde 350 km civarı gitmem gerekirken 240 km gazı hemen kesti sontra gaz taktırdığım yere götürdüm ilk ayar için gaz basınç ayarı yaptılar bilgisayara bağlayarak bence bir önce montaj yaptırdığın yere git bilgisayara bağlayıp ayarını yapsınlar. istasyon olarak full varsa tavsiye ederim onun dışında shell ve bp olabilir.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2012, 17:27:42 »
Evet, sorununuz Serkan Bey'in de bahsettiği gibi basınç ayarındna olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2012, 17:56:41 »

LPG ile katedilen yol konusunda birşey diyemeyeceğim ama aracınızın orjinal bujileri gayet makul bir fiyata sahip, Denso olmasa bile japon üretimi NGK alabilirdiniz bence.

90080-91066 ( yada 90919-01166 olarak bulabilirseniz Japon üretimidir) (K20R-U Denso numarası, BKR6Y Ngk numarası) K.D.V dahil adedi 8TL, muadil olarak japon üretimi DENSO'da size bahsettiğim serviste mevcut.

LPG kiti takılı katalizörlü 4A-FE motorlarda 90919-01164 parça numaralı (K16R-U11 Denso numarasi, BKR5EYA11 Ngk numarası) katalizörsüz 4A-FE bujisi daha iyi performans veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2012, 16:04:03 »
Bende de  95 model 1.6 XEİ var, aracı yeni aldım, kaç lira LPG yakıyor diye ölçtüm.  Kazan'a gittim geldim, Km de 0.248 kuruş yaktı,şehirdışı( LPG yi 2.38 den almıştım) bu bana biraz çok geldi. ama LPG yi pahalı aldıgımdan diye fazla kafaya takmamıştım.
Şehiriçi tüketimini ölçüyüm dedim 80 tl ye depoyu doldurdum, 178 km anca yol yaptım gaz bitti, km de 0.450  kuruş yaktı. bu çok fazla geldi bana, benzini geçti.
arabanın çekişi de zayıf bir de, yokuşlarda kalıyo, 1. vitese kadar düşüyorum, araçta yarı sıralı sistem var, lovato marka.
burda milletin yazdıklarını da okudum, kış ayında hekesin çok yakıyormuş ama bu benimkisi aşırı çok gibi geldi. .30 kuruş filan yaksa, normal dicem de. sizce nasıl? ne yapmam gerek?
1995 model Toyota corolla 1.6 XLİ - yarı sıralı sistem lovato marka

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2012, 07:25:43 »
ayar yaptırmayı deneyin bence.
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2012, 08:35:19 »
Bende de  95 model 1.6 XEİ var, aracı yeni aldım, kaç lira LPG yakıyor diye ölçtüm.  Kazan'a gittim geldim, Km de 0.248 kuruş yaktı,şehirdışı( LPG yi 2.38 den almıştım) bu bana biraz çok geldi. ama LPG yi pahalı aldıgımdan diye fazla kafaya takmamıştım.
Şehiriçi tüketimini ölçüyüm dedim 80 tl ye depoyu doldurdum, 178 km anca yol yaptım gaz bitti, km de 0.450  kuruş yaktı. bu çok fazla geldi bana, benzini geçti.
arabanın çekişi de zayıf bir de, yokuşlarda kalıyo, 1. vitese kadar düşüyorum, araçta yarı sıralı sistem var, lovato marka.
burda milletin yazdıklarını da okudum, kış ayında hekesin çok yakıyormuş ama bu benimkisi aşırı çok gibi geldi. .30 kuruş filan yaksa, normal dicem de. sizce nasıl? ne yapmam gerek?

Yıllarca vectra b 2000 cc otomatik vites lpg li kullandım. Şehir içi kullanımda ekonomiye hiç dikkat etmeden kullanmama rağmen 14 litre 100 km yakıyordu. Sizinkisi 18 litre ve 1600 ve düz vites, kesinlikle anormal. Sistemde veya motorda bir anormallik var.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS