Forumda bahsi geçmesi ve övülmesi sebebiyle, bugün soluğu hyundai fertan plaza da aldım ve elantra yı bir süre inceledikten sonra, kısa bir test sürüşü yaptım.
Genel aksesuar olarak, Prime Plus paketine özgü ; dijital , iklim kontrollü klima, birde ek olarak clean air diye, ayrı bir filtreleme sistemiyle, içeriye gelen hava kalitesini arttırmaya yönelik bir sistem mevcut. yağmur ve far sensörü, ve ayrıca ek olarak 3bin tl ödediğinizde, ekran dahilinde gps ve geri görüş kamerası sunuluyor, cruise control yine bu paket içerisinde. Yarı deri koltuklarda aynı şekilde.
Mode paket: tercih ettiğinizde, yukarıdaki aksesuarlara sahip olamıyorsunuz, diğer bilinen aksesuarlar olan, 4 cam elektriği, elektrik kontrollü ayna, klima, park sensörü , gibi, her firmanın kitapçığına yazıp, en alt modeline koyduğu aksesuarlar mevcut.
Olmayanlar: Koltuklar için elektrik ayarı mevcut değil, koltuk ısıtması mevcut değil, eğer prime plus seçeneğini seçerseniz, maalesef otomatik seçmek zorundasınız, düz şanzımanlar için sadece baz donanım , yani mode paketi mevcut.
benim aklıma gelen ve önem verdiğim aksesuarlar yukarıdakiler.
sürüş izlenimi,
Performansı, corolla ve civic gibi iddaalı, 1.6 atmosferik aile sedanlarıyla bence aynı, çok yüksek süratlere çıkamadım fakat, ilk 4 vitesi tamamladığımda, kendi aracımla aşağı yukarı aynı hissettim. direksiyonun hıza duyarlılığı oldukça iyi, müşteri temsilcisi, ayrı bir elektrikli sistemle, direksiyon sertliğinin desteklendiğini söyledi, ama biraz haşarı tepkilerde, aracı çokta rahat istediğiniz yola geri sokamıyorsunuz. Yol tutuşu açısından, limitleri çok yüksek değil, 1-2 ufak denememde, hemen esp den yardım aldı. çekiş kontrol sistemleri sonrasında, araba normal bir kullanıcı için yeterli.
Frenleme: bence yetersiz, araç 100kmh üzerinde panik fren yaptığınız zaman yolundan çıkmıyor kesinlikle, arkada veya önde en ufak kayma yok , stabil şekilde duruyor, fakat kısa mesafede duramıyor. daha önceden kerteriz aldığım noktalar olduğu için test parkurunda, corolladan daha kötü diyebilirim açıkca frenleme mesafesi, corollanında dez avantajı, panik frende önden gezme eğilimi mevcut.
Sürüş hissi ve şanzıman, aracın içi çok gürültülü değil fakat çok sessiz de değil. süspansiyon ve amortisörler bence sert olarak değerlendirilebilir. yeni nesil corolla ile kıyasladığımda, gürültülü ve sert süspansiyonlara sahip kesinlikle.
Şansıman: geçişler oldukça net, fakat vites yolları çok uzun, sportif kullanıma oldukça uzak. vites oranları güzel seçilmiş, 6ileri şanzımanı ekonomi için oldukça ideal, 95kmh hızda 2500devire denk geliyor 6.vites, buda uzun yolda ekonomik bir araç olacağını belli ediyor.
Genel olarak: performansı sınıfı için iddaalı, kalite hissi, şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli parça kullanılmış g.korelilerden biri. Yol dinamiği; hyundai ilk kez bir aracından çekiş kontrol sistemlerini esirgememiş, ve bence imajı için çok doğru bir atılımda bulunmuş. Dış görünüş: bence güzel ve modern bir tasarıma sahip, 205/55/16 ebatı kullanılmış lastikler için, 16' şık alüminyum alaşımlı jantlarda bunu tamamlamış.
Şu an için aklımda kalan bunlar,
aracın prime plus +otomatik şanzımanlı modeli için tavsiye edilen rakam 54000tl
mode paketi (düz şanzıman) modeli için tavsiye edilen rakam 48500tl
Hyundai bence bu sefer çizgisinin biraz dışına çıkarak güzel bir araç yapmış, ama bu segment için japon kardeşlerinin hala bir kademe gerisinde, onu da önerdiği fiyattaki 4600tl lik avantajla örtmek niyetinde, 5yıl 100bin km lik servis garantiside sunulan avantajlardan bir diğeri, bu segmentte kullanıcılar için alternatif oluşturabileceği kanısındayım, saygılar