Gönderen Konu: Sıfır km dizel MMT Auris için uzun yol önerileriniz  (Okunma sayısı 2104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Merhabalar
24.02.2012 18:00'da aracımı teslim alıp 19:00 gibi yola çıkmayı planlıyorum. (650 km) 1 gün kalıp tekrar geri dönüş yapacağım. toplamda aracımı alır almaz ortalama 1500 km yol yapacağım. Fakat daha önce MMT bir araç ve sıfır km bir toyota kullanmadım. Kullanım olarak ve araç olarak dikkat etmem gerekenler hakkında görüş ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır km 1.4 D-4D MMT Auris ile 650 km yol önerileriniz.
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2012, 12:06:56 »
güle güle kullanın, hayırlı yolculuklar
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2012, 12:07:59 »
teşekkürler.
siz değerli arkadaşların yardım ve tecrübeleriyle umarım sorunsuz keyifli bir yolculuk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2012, 12:18:30 »
teşekkürler.
siz değerli arkadaşların yardım ve tecrübeleriyle umarım sorunsuz keyifli bir yolculuk olur.
Nereye gidilebilir konusunda pek yardımcı olamayacağım ama aracınızda hiçbir problem olmadığından emin olanan kadar, hiçbir donanımı (motor, fren, vs...) fazla zorlamayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2012, 12:21:01 »
Aşırı hız yapmadan trafik kurallarına uyarak rahat ve konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.Yeni araç 100-110 km hızlarda gitmenizi fazla gaza yüklenmemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2012, 12:28:21 »
biraz araştırma yaptım ama kimi ilk motoru açmak çok önemli biraz zorlaki motor yüksek devirlere alışsın vs. kimi basma sakin sürüş tercih et, kimiside rodaj zamanı artık yeni araçlar için yok gibi şeyler yazmış. kafamı karıştırdılar. anladığım kadarıyla bilende bilmeyen birşeyler yazma ihtiyacı duymuş. (google'da yaptığım araştırma sonucuydu bu bilgiler, bu foruma ait değiller yani)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2012, 12:33:24 »
biraz araştırma yaptım ama kimi ilk motoru açmak çok önemli biraz zorlaki motor yüksek devirlere alışsın vs. kimi basma sakin sürüş tercih et, kimiside rodaj zamanı artık yeni araçlar için yok gibi şeyler yazmış. kafamı karıştırdılar. anladığım kadarıyla bilende bilmeyen birşeyler yazma ihtiyacı duymuş. (google'da yaptığım araştırma sonucuydu bu bilgiler, bu foruma ait değiller yani)

Erol bey, onu yazan arkadaşlar ısınan metallerin genleştiğinden ve bu durumda araçta zaten sıkı çalışan pistonların daha da sıkı çalışıp (zor hareket edip), harareti arttıracağını bilmediklerini varsayabilirsiniz. Ayrıca daha da önemli noktalar var; mesela fren balatalerı diske tam olarak alışmış olmadığı için frenler daha zayıf olacaktır, vs. vs. vs...

Bence siz gezinizi bir iki gün erteleyip kullanma kitapçığını okuyun, orada istediğiniz tüm bilgileri bulacaksınız. Yada aracı almadan önce internetten kullanım klavuzunu indirip okuyabilirsiniz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2012, 12:38:08 »
Yola gitme konusunu erteleme şansım maalesef ki yok. ama internetten kullanım kitapçığını indirmek aklıma gelmemişti açıkçası. en faydalı bilgileri oradan bulabilirim sanırım. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2012, 12:40:47 »
Erol Bey,çok ince düşünüp kendinizi fikir yorgunluğuna sokmayın.Önceki araçlarınızı kullanır gibi kullanın.Çok gaza basmayın.Hem hesaplı hem de aracınızın keyfini çıkararak binin.Aracınız hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2012, 12:55:54 »
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar o basmayın olayı falan hikaye. motor rodajı öncedendi. şimdi parçalar 0 hatayla üretiyorlar. ben bayiden çıkıp 0 corsayla 140 km hıza çıktım. tek dikkat etmeniz gereken frenler...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
ilk başta biraz tedirgin olabilirsiniz ama sonra alışırsınız dilediginizgibi kullanın şimdiden hayırlı olsun yeni aracınız selam  :D
M.BAYLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
arkadaşlar o basmayın olayı falan hikaye. motor rodajı öncedendi. şimdi parçalar 0 hatayla üretiyorlar. ben bayiden çıkıp 0 corsayla 140 km hıza çıktım. tek dikkat etmeniz gereken frenler...

Fatih  şimdiki teknoloji eskisi gibi değil parçalar daha hassas işlenebiliyor ancak ne olursa olsun dikkatli bir sürüş yapmak şart ilk başta.  bilmediğin şeyler var anladığım kadarı ile.

öncelikle sıfır fren ve balata 300 500km kadar disklerin ve fren balatalarının birbirine alışma dönemi var Mehmet abininde belirttiği gibi bu nedenle frenler tam performanslı çalışmazlar.

ikinci olarak ise lastik konusu. sıfır lastiklerin üzerinde ince bir zar vardır ve bu zar 600km civarında lastikten tamamen ayrılır ve lastik tam yol tutuşuna 1000km civarında kavuşur yani ilk 1000km hem fren hemde lastiklerden yana çok dikkatli olmak gerekir.

Rodaj kısmı ise ayrı bir konu motorlarda nekadarda sıfır hatalı üretimde olsa illaki kul yapımında hata çıkma olasılığı var ve en başta 300 500km temkinli kullanmakta fayda var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır km dizel MMT Auris için uzun yol önerileriniz
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2012, 21:26:47 »
Erol bey aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela sıkıntı vermesin. Öncelikle yeni aracınızda hayırlı yolculuklar diliyorum. 120' yi geçmeden, frene ani ve sert basmadan trafik işaret ve işaretcilerine uyarak gönül rahatlığıyla istediğiniz yere gidebilirsiniz. Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2012, 21:48:28 »
Merhabalar
24.02.2012 18:00'da aracımı teslim alıp 19:00 gibi yola çıkmayı planlıyorum. (650 km) 1 gün kalıp tekrar geri dönüş yapacağım. toplamda aracımı alır almaz ortalama 1500 km yol yapacağım. Fakat daha önce MMT bir araç ve sıfır km bir toyota kullanmadım. Kullanım olarak ve araç olarak dikkat etmem gerekenler hakkında görüş ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Erol bey,

Yeni aracınız hayırlı olsun hep güzel günlerde kullanmanız dileğiyle,

Yeni teknolojik motorlar her nekadar rodajlı olarak ve mükemmel hassasiyetle üretilmiş olsalarda ilk 1000km 90 - 100km/h hız sınırı kesinlikle aşılmamalı, lastik basınçlarınızı 36psi olarak ayarlamanızda yeni motora fazla yük vermeden yumuşak aşınma sürecine girmesine yardımcı olacaktır. İlk 1000km sonunda 5000km'ye kadar da 120km hız sınırını aşmayın derim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
« Yanıtla #15 : Şubat 21, 2012, 08:42:07 »
teşekkürler tekin bey.

650 km yol 90-100 km/h ile bitmek bilmez  :D iyisi ben direksiyonu hanıma bırakayım, en azından sakin sakin kullanırken bende kitabımı okur yolun tadını çıkartırım.  :D  :alkis:

Hayırlı günler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2012, 10:47:28 »
bilgi ve deneyimlerini paylaştığınız için teşekkürler tekrar herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2012, 01:05:27 »
kaliteli bir yakıtla sport mod da canınız nasıl isterse kullanın. turboyu devreye sokmak için arada gaza yüklenmek faydalı. sonuçta motor performansını deniyorsunuz. mmt olduktan sonra siz istesenizde limitlerin dışına çıkamazsınız. kaldıki cut off vs bissürü sistem var.

bas gaza derim ben
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.