0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
genelde hep dizelde rampa performansı daha iyi denir, ben farklı bir açıdan bakıyorum olaya, bence dizelin rampada tek avantajı, daha az yakıt tüketimi sağlamasıdır. Tabi ben bunu 34 yıllık şöför, takribi 4milyon km si olan, porsche 911 targa dahi kullanmış bir insan olan babama bile anlatamıyorum ayrı konu. türk toplumu çok uzun süredir , çoğunlukla benzinli araç kullanıyordu, 10yıl öncesine döndüğümüzde, dizel araç oranı ve lpg li araç oranı şimdikine göre ciddi düşüktü. standart benzinli araç kullanan bir kullanıcı, özelliklede düşük hacimli bir araç kullanıyorsa(1.4-1.6), ortalama olarak, 3000-3500devirlerde vites değişimi yapar, ki araçlarında gerekli ivmelenmesini sağlamak için bu zaruridir. bu dilimdede atmosferik benzinli araçlar, oldukça düşük güçler üretir. misal 100hp lik dilimin mutlak olarak 60-70hp sini kullanırsınız, hatta aracınızda, vtec , vvti gibi değişken subap zamanlaması sistemi mevcutsa çok daha azını kullanır, ekonomi elde edebilmek için. tabi insanlar bu alışkanlıklardan sonra dizele geçtikleri durumda, yine aynı şekilde 3000-3500de shifting yapıyorlar, ve farkında olmadan dizel araçların neredeyse max. performansı ile kullanıyorlar, sonrada şaşırtıcı derecede performanslı olduğu konusunda yorumlar yapıyorlar, 2 yanı ve eşit güçteki araçlardan biri atmosferik, diğer turbo dizel ise, atmosferik her zaman daha hızlıdır ki, bir çok firmadaki fabrika verileri bunu kanıtlamaktadır. uzun süre kiralık accent era dizel aracıda kullanmış biri olarak, şu anki aracım olan corolla hb i , benzer koşullarda bi kaç defa denedim, kesinlikle daha performanslı, tabi araçları kıyaslamak yalnış, ağırlık, şase , vs.vs. çok fark var arada., her neyse benim fikrim bu yönde, paylaşmak istedim
Bir arakadaşım geçenlerde corolla dizel aldı..iyi ki de almışım diyordu..çooook memnunmuş
Dizel Corolla alışana iyi araç.Yokuş meselesi şehir içinde sıkıntı olabilir.Ama uzun yolda rampada Dizel Corolla mükemmeldir.