Gönderen Konu: Xchange By Toyota  (Okunma sayısı 3640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Xchange By Toyota
« : Şubat 19, 2012, 21:03:15 »
Selamlar değerli forum üyeleri;

Haftasonunu memleketim Çorum'da geçirdim. Hiç yoktan aklıma arabamı değiştirme fikrini soktular( kısmetse 2010 ve üzeri corolla AT ya da avensis var aklımda). Taylan'a biraz ısrar ettim o da baharı bekleyeceğini söyledi. Bir takım sitelerde ki piyasaların nabzını zaten tutuyorum ancak bugün aklıma dod ve toyotanın bu yeni uygulaması geldi. Uygulama hakkında genel bir bilgim var ama merak ettiğim nokta şu bizim araçları ölmüş eşek fiyatına mı alıyorlar? Gelen araçlara fiyat biçerken neyi referans alıyorlar?  Diyelim toyana gitsem ordan reise gitsem ordanda istanbulda bir showroom a gitsem farklı fiyatlar mı verirler aracıma? Ayrıca dod da ki durum da toyotanın bu hizmetine benzer mi?

Konu hakkında ki görüşleriniz için teşekkür ederim.
Matematik sever, öğretir...

Toyota Club Türkiye

Xchange By Toyota
« : Şubat 19, 2012, 21:03:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: Xchange By Toyota
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2012, 01:00:00 »
murat dod'u bilmiyorum ama toyota takas sistemi hikaye diyebilirim,aynen dediğin gibi ölü eşşek fiyatı söylüyorlar
yeni yarisi denemek için aralık ayında servise gittiğimde sormuştum benim aracı kaça sayarsınız diye? bu arada aracım 2007 model 1,3 terra 50.000 km'de servis bakımlı üstelikte tertemizdir
sadece bi kaç yerine boya kontrolü yapıp listeye bakarak fiyat söyledir 19.000 tl ben dayanamayıp güldüm tabi,
muhtemelen aracın kasko değerine göre fiyat veriyorlar yoksa senin araban temizmiş,servis bakımlıymış,garaj arabasıymış onlara göre hiç önemli değil en kötü durum üzerinden fiyat belirliyorlar
aynı hafta denemek için internete satılık ilanı verdim 23000 tl'ye kadar alıcısı çıktı,gerisini siz düşünün artık.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2012, 17:20:47 »
nasıl bir sinirle eve geldim anlatamam. izlenimlerimi aktarayım.

Yorucu bir iş günü sonrası 1-2 gündür planladığım gibi toyana gideyim hem arabalara bakayım, çok kalabalık değilse check-up a sokayım hem de şu reklamlarda bangır bangır bağırdıkları sistemin ayrıntılarını bir dinleyeyim. Bakarsın iyi fiyat verirler ordan bir araba alır gelirim ( ne kadar iyimserim ben arkadaş :D )

Gittim ana baba günü check-up hayal oldu sonra yaristen başladım versoya kadar ne kdr araba varsa şöyle bir dokundum sevdim :D sonrada orda dolaşan birine xchange sisteminiz hakkında ayrıntılı şekilde konuşmak hatta şartlar uyarsa faydalanmak istiyorum şeklinde niyetimi belirttim. Tipim mi ciddiyetsiz geldi nedir ayak üstü buyrun yardımcı olayım dedi. ( yahu insan bi buyur eder belli ki adam niyetli der. nerdeeee)

Aracımı tanıttım ve araçlara fiyat verirken referans noktalarının ne olduğunu sordum. ben aracımı ballandıra ballandıra anlatırken 26 000 veririz demesin mi? Sanki toyan babasının malı sanki orası galeri. Adam bi arabaya bakar bi ayrıntısını sorar alnımda mı yazıyor arabamın ne kadar edeceği? Ne olduysa küfür yemiş gibi oldum süper egom baskın gelmese adamı oraya sermek istedim söylemesi ayıp. Sen piyasadan 3000 tl eksik söylüyorsun bu nasıl ticaret anlayışı dedim? senin araban 31000 tl mi dedi. bende 26000 e 3 000 ekleyince 31000 mi ediyor dedim iyice uyuz oldum.

Anlayacağınız tam bir fiyaskoydu. Ordan dod a gidecektim ne heves kaldı ne birşey. Oraya atmışlar 3-4 tane 2. el araba diğer toyotalarda ki 2. elleri görebilecekleri bir havuzları da yok. xchange sistemi diye bangır bangır bağırıyorlar. takas denilen olay daha öncede vardı. bu kadar yaygara bunun için miydi dedim durdum içimden.

Uzattıkça uzattım kusura bakmayın ama içimdekileri ancak burası dinler ve anlar dedim ve anlattım. Sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2012, 17:27:14 »
...
Aracımı tanıttım ve araçlara fiyat verirken referans noktalarının ne olduğunu sordum. ben aracımı ballandıra ballandıra anlatırken 26 000 veririz demesin mi? Sanki toyan babasının malı sanki orası galeri. Adam bi arabaya bakar bi ayrıntısını sorar alnımda mı yazıyor arabamın ne kadar edeceği? Ne olduysa küfür yemiş gibi oldum süper egom baskın gelmese adamı oraya sermek istedim söylemesi ayıp. Sen piyasadan 3000 tl eksik söylüyorsun bu nasıl ticaret anlayışı dedim? senin araban 31000 tl mi dedi. bende 26000 e 3 000 ekleyince 31000 mi ediyor dedim iyice uyuz oldum.
...

31.000-3.000= 28.000 farkında olmadan sizin arabanın kendilerine göre piyasa fiyatını da açık etmişler :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2012, 17:33:46 »
vallahi ilk aklıma gelen o oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2012, 14:46:46 »
izmir toyota borovalı'nın bahçesi bu kampanya çıktıktan sonra ikinci el arabayla doldu taştı.Eskiden 3-4 tane 2. el araç olurdu şimdi en az 40 tane var. Biz bugüne kadar 3 tane aracımızı takas yaptık borovalı da ve her zaman piyasa fiyatını verdiler , tabi bunda 7 senedir senede 40.000 km yapıp her türlü bakımı da eksiksiz borovalıda yaptırmamızında payı var :D :D Aslında kazanan her zaman onlar oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2012, 15:11:36 »
kendi servisim de satmak istiyorum aracımı dedigim de sagolsun umut abi burda en az 3.000 zararın olur dedi. :) zaten nabız yoklamak istemistim emin oldum. kesinlikle kendim satıcam aracımı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2012, 15:22:11 »
Bu kadar çığırtkanlık heralde insanları oraya kadar bir şekilde getirtip,amaçları sıfır araçları görüp ağzının suyu akan müşteriyi tez elden gagalamak olsa gerek.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2012, 15:26:40 »
Reklam kampanyaları da çok kötüydü zaten. Sanki bazı şeyleri tam halletmeden ve gerekli altyapıyı oluşturmadan alelacele bu sisteme geçtiler gibi. Mantalitede hiç bir değişiklik yok. Biraz zaman tanımak gerekecek.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Kan Grubu: ---
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2012, 20:12:58 »
2006 toyotam varken.. reklamda gördüm 0 faiz 60 ay ödeme seçenekleri var vs. tabi niyetlendim . aynı şekilde arabayı alıp gelirim die düşünerek gttiim ama . kapıdan girdim bi bayan elemanları olacak ki karşıladı. bende böyle böyle 60 ay 0 faiz die reklamınızı gördüm geldim kısmetse almayı düşünüyorum dedim ama . kadının tavırları gözlerini kaçırak konuşması çok sinirimi bozdu.  reklam doğru değilmiş müşteri çekmek için yapılmış dedi :D hem karşılaştığım durum hem kadının davranışlarından dolayı.. özdemir plazadan araba almamaya yemin ettim :D gittim paşa paşa galericiye kazandırdım içim rahat :D ama bu aracımdan sonra allah nasip eder sıfır araba alacak olursam. özdemirden almam yemin ettim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2012, 20:17:59 »
Ankara Neziroğluna işim düştü geçenlerde. İkinci ellerine bir bakayım dedim. Öyle mi yardımcı olunur insana! Zaten kusursuz bir havuz oluşturmuşlar her soruna da tatmin edici cevaplar veriyorlar.

Bu arada geçen akşam sahibinden piyasasına bir göz gezdireyim dedimde Reis in çok aracı vardı. Acaba Reiside mi denesem dedim bir an ( akıllanmadın mı Murat diyeceklere katılıyorum) :)

Toyan bana bir hayli antipatik geliyor artık. Hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2012, 23:55:11 »
Geçenlerde ben de Kocaeli Kaya'ya gitmiştim bir onarım için, gitmişken de takas olayını konuştum aracım için, öyle bir fiyat verdiler ki az kalsın dinamitliyecektim koca plazayı; daha 8000 km. de 1 yaşına bile gelmemiş avensis'e 42000 TL dediler, tabi diğer galeriler de orayı baz alıyor, yahu insaf 1 yıl olmadan 16000 TL değer kaybeder mi araç ki internette 45-50 arasında fiyatları var hatta ben de deneme amaçlı ilan verdim 50000 liraya 4-5 kişi aradı, tabii pazarlık ettiler, ben kaldırdım ilanı sonra. Yani çok ama çok acımasızlar tamam para kazanacaklar ama karşılarındakini bu kadar kaz yerine koymak ta abes yani...
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2012, 00:07:08 »
Abi bunun adına sen para kazanmak mı diyorsun? Ticaretin bir ahlakı var. Serbest piyasa dediysek "işine gelirse"  mantığıda hakim olmamalı. Bunları bu hale getiren biz fanlar değil miyiz? Eee sayemizde karnı doyunca insanların böyle tok satıcı oluyorlar. Azcık sıkıntıya girseler 100-200 tl kar edeyimde sen yeter ki araç al diye nasıl geziyorlar arkanızda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2012, 00:19:45 »
Aslında haklısın, bu benim dördüncü toyotam son üçünü sıfır aldım, hem heriflerin bir taraflarını kaldırıyoruz hem de bizi kazıklamaya çalışıyorlar galiba, sanırsam diyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2012, 00:32:27 »
ufuk abi ben bu ara sana satılık avensisle ilgili bir mail gönderdim mi? "Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum.." Bunu gördümde, ben kesin bi yerde gördüm ve msj yazdım bir konuda diye düşünüp duruyorum 2 saattr :D

Sanırım avensis aradığım şu dönem aklım başımda değil. Eğer böyle bir msj ya da mail yoksa affola :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2012, 01:02:25 »
Canın sağolsun Murat kardeş, mesajı veya maili nereye attın? Satılık ilanı verdiğim dönem attı isen o dönem de gelen herhangibir mesaj ya da mail hatırlamıyorum.