Öncelikle herkese iyi çalışmalar, iyi günler.
Aranıza çanakkale-gelibolu dan katılıyorum, çok uzun süredir araç sahibiyim, değişik markaların araçlarını kullandım, ama toyota markası ile ilk defa 2011 yılında tanıştım, her markada olan kronik sorunlara karşın toyota markasında böyle şeyler yoktur umudu ile 4 ay önce 2003 model avensis 2.0 bir araç aldım, ilk bir ay hiçbir sorun yaşamadım, ancak 2 aydan beri o2 sensör sorunu yaşıyorum, basit sorularla arkadaşlarımın değerli zamanını harcamak istemem, aracımdaki o2 sensörünün üreticisi DENSO, NGK ve bosch marka o2 sensör üreticileri de var ancak aracıma uyan bir sensör bulamadım, çıkma denedim, ancak arızalı çıktı, bu sorunu çözemedim, aracımdaki o2 sensörünü söküp temizleyip takıyorum, bir müddet sonra tekrar arıza ışığı yanıyor, el terminali bilgisayara takıyorum P0136 hatası var, sağ alt o2 sensörü arızalı diyor, arkadaşlarıma soruyorum; ucuz yollu sensör nederen bulabilirim? TOYOTA 89465-05130 farklı sensör markalarından uyan varmıdır? varsa model numarasını bilen var mıdır?
Avensis'e ait teknik kataloğa sahibim, arkadaşların çeşitli sorularına cevap verebilirim, 2 farklı OBDII araç arıza tespit cihazım var, motor sökme haricinde aracın pek çok parçasını söküp takabiliyorum, oksijen lambda sensörü ile sorun yaşamış arkadaşlardan katkı bekliyorum, yetkili servis en son çare olacak.