0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar,Konuyla ilgili çok bir bilgim bulunmamakta fakat yardımlarınızı esirgemeyiniz ve Canon EOS 500D hakkında görüşlerinizi ve fiyatını bildirmenizi rica ediyorum.Başlangıç ve biraz ileirisi için nasıldır,Ve öğrenmek için önerileriniz.Teşekkürler.
Merhaba Sercan, Canon EOS 500D modeli, giriş seviyesinde bir makinadır. Canon'un Digic4 işlemcisine sahiptir ve performansı da oldukça iyidir. Fotoğrafçılığa yeni başlayacak, veya fotoğraf işini profesyonel olarak yapmayan hobi amaçlı birisi için oldukça tatminkar bir cihazdır. Ayrıca full HD (1928x1068) video kaydı da yapabilmektedir.550D nin 500D den üstün tarafları olduğu konusunda Murat Bey haklı. Ancak sizin gibi bir kullanıcı için 500D fazlasıyla işinizi görecektir. Bir başka değişle sizin, üst segment bir cihazla yapıp, 500D ile yapamayacağınız bir çekim yoktur. Ancak şunu da belirtmek isterim Sercan, dslr cihazlarda asıl olan makine gövdesi değil objektif, yani lenstir. Lens ne kadar iyiyse, fotoğraf kaliten de o derece yüksek olur. İyi fotoğraf = iyi bir lens + iyi bir ışıkÖğrenme işine gelirsek; enstantane-diyafram arasındaki ilişkiyi idrak ettikten sonra gerisi deneme yanılma yöntemiyle tecrübe kazanmaya kalıyor. Bu konuda hizmet veren fotoğraf atölyeleri de mevcut. Işığın bol olsun:)
+1500D ile 550D arasinda cok fiyat farki olmadigini düsündügümden öyle yazdim. 500D'yi halen sifir satiyorlarmi emin degilim. Parayi daha cok lense yatirmak gerekiyor. Benim lense yatirdigim para gövdenin 3 katina ulasti. Allah kurtarsin diyorum.
Doğubank'a gidebilirsin Sercan, orada 2. veya 3. katta arka tarafta köşede kalan dükkanda fiyatlar uygun. İsmini bulursam yazarım, 2 yıl firma garantili satıyorlar ama iyi bir firma öyle hikayeden garanti değil(hanları dolaşırsan ne demek istediğimi anlarsın)ben alalı 5 ay filan oldu memnunum. 550d+18-55 lens+1.8 50mm lens, çanta, tripod, 8gb kart, filtre 1850ye almıştım. Aldığım zaman en iyi fiyattı.Şuan daha uygundur tahminim. Nakit almanı veya elektronik marketlerdeki kampanyaları takip etmeni öneririm.
Ender abicim çok haklısın yoluma ışık tuttun açıkcası , bende kendime soruyorum, hobi olarak bu işe girmek istiyorum.Tabi sizlerin görüşleri bana daha yardımcı oluyor istediğim makinayla zoom lens ve üzerindeki 18-55 işimi görür diye düşündüm. Söylediklerinizi ciddiye alıp tekrar düşünme kararı aldım. Teşekkürler hepimiizin ışığı bol kareleri güzel olsun.
Rica ederim Sercancım, bu konuda kafana takılanları rahatlıkla sorabilirsin. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Bir kac gündür cok zamanim yoktu; kisa mesajlar yazmisim. Ender Bey'in dedigi gibi amacini, ne fotograflar cekmek istedigini ve bütceni kafanda bir sekilde belirlemen gerek. Bu sirada gercekten DSLR tarzi bir makinaya ihtiyacin olup olmadigini anlayacaksin. DSLR sistemler hakikaten bu hobiyi büyük bir sevk ile idame ettirecek kisiler tarafindan secilmesi lazim. Yoksa makinayi alirsin ve bir kenarda yatar. Elektronik bir cihaz oldugu icinde gövde kisa sürede eski kalir. Lenslerde durum daha farkli; ayni lensi (iyi olmak sarti ile) bir 10-15 sene bile kullanabilirsin. Eskimesi yanlizca algilayicilarin piksel (MP) sayisinin artmasi sonucu lensin gücsüz kaldigi kisimlari ortaya cikartmasi sayilabilir. Ben Canon G10'da kullaniyorum ve normal bir kompak makinadan azicik daha büyük. Ve oldukca memnunum. Giris DSLR'lerde bile bulunmayan kisa yol tuslari ile ayarlari degistirerek cekim yapmak bir keyif. Ayrica yardimci ayarlarda mevcut. Misal günes batimi, kumsal, spor, cocuk vs gibi. Ama oto fokus sistemi tüm kompaklar gibi kontrast bazli oldugu icin DSLR'lere göre yavas. Kosan cocuk, hayvan veya spor cekimlerinde tabiki her kompak makina gibi biraz yavas kaliyor. Bu yüzden yaza dogru satip daha farkli bir makina almayi planliyorum ama fiyatlari tabiki giris seviyesi bir DSLR civarinda.
hobi amaçlı kullanımda 550D daha iyi bence, başlangıç için ideal.hem video çekimi falan da var, tam bir başlangıç modeli bence...
sağol Oğuzhancım ama 500D de çekim var.
aa ben onu bilmiyordum.550D'den itibaren koydular sanıyordum...