Gönderen Konu: Fiat Linea 1.6 Multijet Alınır mı ?  (Okunma sayısı 60417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Fiat Linea 1.6 Multijet Alınır mı ?
« : Şubat 17, 2012, 20:14:29 »
merhaba..çok yakın bir arkadaşım fiat linea 1.6 multijet emotion plus alacak..sizce alınası bir araç mı? yoksa beş para etmez mi..motorunun çok iyi olduğunu duydum ama genel olarak kalitesi nasıldır bilmiyorum..yardımcı olursanız sevinirim..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

Fiat Linea 1.6 Multijet Alınır mı ?
« : Şubat 17, 2012, 20:14:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Fiat Linea 1.6 Multijet Alınır mı ?
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2012, 20:36:00 »
merhabalar, ben 10gün kadar önce araç satın aldım, satın alırken de baktığım modeller, linea multijet, megane dizel, corolla hb ti.
linea multijeti şiddetle tavsiye etmem, öncelikle daha önceden biraz daha kaliteli bir araç kullandıysanız, bu araç sizi rahatsız  edecektir. piyasada 5-10bin km de 2011 modellere dahil baktım. malzeme kalitesi çok düşük, lastikle çamurluk arasındaki mesafe devasa, araçtan beklentilere göre değişebilir tabi, bende geçen yaz, aracımda sorun yaşayınca,  2 ay kadar kiralık albea kullandım, insan zorda kalınca biniyor, fakat 2.el bedeli 30-32bin tl civarında, o para o araca verilmez, onun yerine 2008 sedan corolla olabilir, 2007 corolla hb olabilir, linea ya göre çok üst araçlar, açıkcası ben baya inceledim ama bir türlü içime sinmedi
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2012, 22:51:39 »
sanırım siz 2. el baktınız..biz sıfır alıcaz arkadaşa..özellikleri donanımı çok iyi..tabi fiyatı da..40 bin tl'ye alacak arkadaşım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2012, 23:48:14 »
   Sadece motoru için alınacak bir araç.Aceleniz yoksa ve Lİnea almak istiyorsanız eğer biraz bekleyin makyajlı Linea çıkacak.Hem bugün alınacak araçta değer kaybı yaşanmaz,hem yenilenmiş ve çok daha şık bir Linea sahibi olmuş olacak arkadaşınız.
   Bu arada araç tavsiyesi sormasaydınız sizi tekrar aramızda göremeyecektik Bahadır bey.Bu arada siz hangi arabayı aldınız? Bir ara bir kaç konu açmıştınız.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2012, 23:49:57 »
Ben almam alanada mani olmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2012, 00:00:14 »
sanırım siz 2. el baktınız..biz sıfır alıcaz arkadaşa..özellikleri donanımı çok iyi..tabi fiyatı da..40 bin tl'ye alacak arkadaşım
doğrudur ben 2.el baktım ama, nerdeyse hiç kullanılmamış araçlara baktım, 750km yol yapmış dahi inceledim, daha önce lineayı fiat bayiindede inceledim. inanın 40bin lira çok güzel bir rakam, eğer arkadaşınız linea ya o parayı verirse, başka 40bin tl ederinde bir araca binince inanın çok büyük hayal kırıklığına uğrar, linea sanırım sınıf olarak, corolla, focus, civic etc. sınıfında yer alıyor, çok emin değilim ama. çok özellikle sıfır bir araba istenilmiyorsa, diğer aynı sınıf alternatiflerine bakmasını öneririm, 1 tane bile başka marka aracı incelese, direkt vazgeçecektir.
ben içtenlikle söylüyorum, aracı sadece maddi yatırım için satın alacaktım, yakın fiyata yaz döneminde elimden çıkarmak için, ortalama 3-5bin km yapacaktım en fazla, yani benim için aracın ne olduğu farketmeyecekti, ama o durumda bile linea yı almadım. tabi takdir sizindir. markayıda kötülemek doğru değil, benim inancım her marka farklı kullanıcıya hitap eder, çünkü her kullanıcının beklentisi farklıdır
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2012, 00:15:49 »

40 bin ona vereceğine gitsin audi a3 alsın
 yada
golf alsın bi iki gün önce dizel 90 bg lik versiyonu bu fiyatlardaydı sanki..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2012, 10:58:21 »
   Sadece motoru için alınacak bir araç.Aceleniz yoksa ve Lİnea almak istiyorsanız eğer biraz bekleyin makyajlı Linea çıkacak.Hem bugün alınacak araçta değer kaybı yaşanmaz,hem yenilenmiş ve çok daha şık bir Linea sahibi olmuş olacak arkadaşınız.
   Bu arada araç tavsiyesi sormasaydınız sizi tekrar aramızda göremeyecektik Bahadır bey.Bu arada siz hangi arabayı aldınız? Bir ara bir kaç konu açmıştınız.

:) valla ben kendime araba araştıra araştıra uzman oldum..o yüzden çevremde ne kadar araba alacak varsa bana danışır oldu :) ama işin garibi ben hala alamadım.çünkü eşim henüz atanamayan bir öğretmen.doğal olarak da tek maaşla bu devirde araba borcuna giremem..inşallah ağustosta atanırsa ben de hemen bir araba alacağım..henüz karar veremedim ama gönlüm skoda superb'den yana..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2012, 11:44:21 »
linea yanılmıyorsam b segmenti bir araç. yerli üretim malzeme kalitesi çok iyi değil. arkadaşımda vardı kaza yapıp pert'e çıkarttılar arabayı. ne kadar airbag varsa hepsini açtı ve 4 kişi içinden burnu kanamadan çıktı. motoruna zaten kimse laf edemez. ford dahil kimsede böyle güzel dizel bir motor yok. tipini beğeniyorsa alsınlar ama ben olsam 1.6 122 hp bravo alırdım...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2012, 17:46:42 »
ben de aynı şekilde düşünüyorum..illa fiat alacak olsam bravo alırdım..ama sanırım ben olsam fiat''a hiç yanaşmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2012, 18:07:10 »
Ben almam alanada mani olmam

bende almam, alanada mani olmak için elimden geleni yaparım

fiat alınırmı ya, paraya yazık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2012, 18:07:56 »
40 bin ona vereceğine gitsin audi a3 alsın
 yada
golf alsın bi iki gün önce dizel 90 bg lik versiyonu bu fiyatlardaydı sanki..

yada sıfır civic alsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2012, 18:32:54 »
Dayım 1991 de İtalya'dan gelen ilk Tempralar'dan  aldı 12 yıl hiç sorun çıkartmadan tepe tepe kullandı inanın bu tabir az bile bazen araca 8-9 kişi biniyorduk İstanbul'dan Lüleburgaz'a memlekete giderken bende 1998 de Tipo aldım 5 yıl hiç sorunsuz kullandım şimdiki nesil Fiatlar eskisinin yerini tutar mı bilmiyorum ama ben olsam Linea'ya o kadar para vermem başka modellerine de fakat Tipo yeniden üretilse düşünebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2012, 18:50:05 »
yada sıfır civic alsın
kesinlikle katılıyorum, yeni kasa civic 42500tl den başlıyor, bu kadar ufak bir fark varken, güzel bir seçenek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2012, 18:58:31 »
motoru gerçekten çok güzel bir araç, ama onun haricinde pek de güzel bir yanı yok,özellikle malzeme kalitesi oldukça düşük, ama bence alınabilir bir araç, fakat satarken baya zarar ettirir diye düşünüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2012, 21:46:24 »
linea yanılmıyorsam b segmenti bir araç. yerli üretim malzeme kalitesi çok iyi değil. arkadaşımda vardı kaza yapıp pert'e çıkarttılar arabayı. ne kadar airbag varsa hepsini açtı ve 4 kişi içinden burnu kanamadan çıktı. motoruna zaten kimse laf edemez. ford dahil kimsede böyle güzel dizel bir motor yok. tipini beğeniyorsa alsınlar ama ben olsam 1.6 122 hp bravo alırdım...
   Fatih bey Linea C segmenti bir araç.Corolla ise C segmenti üst sınıfta.
Hb araç ihtiyacı varsa illaki Fiat olacaksa Linea yerine Bravo olmak daha mantıklı.Bravo'nun malzeme kalitesi rakiplerine oranla iyi seviyede...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2012, 21:51:36 »
   Fatih bey Linea C segmenti bir araç.Corolla ise C segmenti üst sınıfta.
Hb araç ihtiyacı varsa illaki Fiat olacaksa Linea yerine Bravo olmak daha mantıklı.Bravo'nun malzeme kalitesi rakiplerine oranla iyi seviyede...
kesinlikle katılıyorum..fiat'tan alınabilecek en iyi araç bravo..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 07, 2013, 12:07:02 »
konu uzun zamandır pek ilği görmemiş ama yinede bir şeyler paylaşmak isterim son beş aracım sırasıyla 2004 opel vectra,2006 fsı golf,2011 focus 3 benzinli (son kasa) 2012 mondeo 1.6 dizel aynı yıl 2012 linea 1.6 dizel şu an kullandıgım araç 2013 avensis geriye dönüp baktıgımda aklımda kalan bütün araçlarım dahil olmak üzere linea 1.6 motorun sürüş keyfini hiç bir araçım bulamadım bilğilerinize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2013, 14:43:00 »
40 bin liram olsa gider 2-3 bin daha koyar 2011 mitsubishi ASX gibi suv bir araç alırdım. yakıt olarak da neredeyse dizellerle yarışıyor, donanımları ve güvenlik paketi çok ilerde. 8 hava yastığı, starstop, yokuş kalkış desteği vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 07, 2013, 14:46:07 »
merhaba..çok yakın bir arkadaşım fiat linea 1.6 multijet emotion plus alacak..sizce alınası bir araç mı? yoksa beş para etmez mi..motorunun çok iyi olduğunu duydum ama genel olarak kalitesi nasıldır bilmiyorum..yardımcı olursanız sevinirim..
bu araca çok fazla ilgim olmadı ancak yakın bir arkadaşım 2008 de sıfır olarak aldı; el freni teli koptu, bluetooth u yandı, otomatik cam düğmeleri içe göçtü, radyo-cd kısmının yazıları neredeyse tamamen soyularak silindi... malzemesinin pek de kaliteli olduğunu söyleyemem. ancak yakıt konusunda hiç de fena değil, en büyük artısı da bu. iki ay kadar önce Ankara'da kayınbabama 2011-2012 modellerine baktık; neredeyse gittiğimiz tüm galericiler sözleşmiş gibi günümüz şahini olduğunu söylediler. yakın fiyatlara çok daha güzel alternatifler değerlendirilebilir, arkadaşlar da zaten yukarıda bahsetmişler. benim tercihim olmazdı...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...