Gönderen Konu: Debriyaj setini değiştirince vites sertleşti?  (Okunma sayısı 5460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Debriyaj setini değiştirince vites sertleşti?
« : Şubat 16, 2012, 22:01:09 »
arkadaşlar bu debriyaj seti değişimi can sıkıcı oldu iyice.vites değişince çok takır tukurlu değişiyor.heran takılıp değişmiyecekmiş gibi.aynı anda başka yerde aynı markayı arkadaşım benimkiyle aynı araca takmış.baktım denedım.laşkalaşmış kadar yumuşaktı geçişler.sorun ne olabilir?
aracım 2004 corolla terra sedan z121 kasa

Toyota Club Türkiye

Debriyaj setini değiştirince vites sertleşti?
« : Şubat 16, 2012, 22:01:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyj setini değişince vites sertleşti.neden acaba?
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2012, 22:23:49 »
Sert geçişler sürekli var mı?Yoksa ısındıktan sonra yumuşuyor mu?Durum böyleyse şanzıman yağını uygun değerde koymamış olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2012, 22:28:48 »
hareket halindeyken bile,korkarak geçiş yapıyorum ve takılma hissi yine oluyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2012, 00:41:30 »
Sert geçişler sürekli var mı?Yoksa ısındıktan sonra yumuşuyor mu?Durum böyleyse şanzıman yağını uygun değerde koymamış olabilirler.

Bu birinci ihtimal, kullanılan debriyaj setinin araç ile uyumluluğu, debriyaj hidroliğinin ve alt-üst debriyaj merkezlerinin kontrol edilmesi gerekli.Probleminiz yağ viskozitesi değilse, durumun incelenmesi gerekir, muhtemelen debriyajınız gerektiği kadar ayırma yapmıyor, debriyaj baskınız monte edilirken doğru merkezlenmemiş de olabilir.

İhtimaller biraz fazla olduğu için aracınızın incelenmesi gerekiyor Hilal bey.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyj setini değiştirince vites sertleşti?
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2012, 01:43:38 »
Hocam bendeki aracın üstündeki şanzımanını hiç değiştirmedim ama benimkide kütür kütür geçiyor fakat bu öyle kötü bir kütleme değil, sanki böyle klipsliymiş gibi, o küt sesi insana güven veriyor ''ben yerime girdim'' diyor. problemmi var yağsız gibi duruyor ama bilmiyorum, benimkide böyle.
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj setini değiştirince vites sertleşti?
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2012, 10:47:46 »
Şimdi hatırladım bu araçların 2005 yılında grup bilyaları ve senkromeçlerinde revizyon yapılmıştı,acaba sorunlarınız bu revize edilen parçalarla ilgili olabilirmi diye düşünüyorum ama buradan kesin birşey yazmak zor açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj setini değiştirince vites sertleşti?
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2012, 15:28:52 »
Aynı sorun bende de var ae101 kasa 220 binde  13 yıldır kulanıyoruz sırf vitesler sert geçiyor ve baskı balatada kaçırma var diye degiştirdim hiçbir degişiklik olmadı aksine sertleşti Çok namlı bir ustaya götürdüm 7-8 ay sonra oda baktı yapamamışlar dedi.Hakkaten bilya sesi felan vardı.Orjinal aysın marka baskı balata taktı volanı özel bir yere gönderip tornalattı .kullandım gene aynı vitesler kıtır kıtır.neyse daha sonrasında efsane yag MOBİL 75/90 TAM SENTETİK yagı buldum internette .neyse mobil anakarada kutusu 40 liradan aldım koydurdum .Biraz fasrk etti ama genede istedigim gibi degil. En son üst merkez ve şanzumanın kendisi kaldı  .Üst merkeside bir degiştireyim eger olmazsa yapacak birşey kalmıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "