Gönderen Konu: Ön camın orjinal olmayanla değişimi?  (Okunma sayısı 22957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön camın orjinal olmayanla değişimi?
« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2012, 18:11:17 »
Kasko da yaptırsanız bazı servisler ve sigorta şirketleri zaten yan sanayi cam takacaklar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 17, 2012, 18:11:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 17, 2012, 20:30:28 »
Ön cam ihmale gelmez , son geçerli Euro normuna uymayan bir cam taktırmayın , camın üzerindeki logolara bakın ve hangi onaylar var , sonra da ister netten ister bir otomobil bayisinden  0 bir aracın ön camı üzerindeki logolara bakın, karşılaştırın.
Yan ve arka camlardaki güvenlik standarı ön camdan daha düşüktür , o camlar sizi yanıltmasın.  Ön camın sadece tempered olması kafi değil. Farklı ticari isimleri olsa da , cam kırıldığında parçalanmamalı , ve en önemlisi onaylı olmalı.

Bu konuda forumda daha önce bir konu açılmıştı, orada standartlar v.s. yazıyordu bir araştırın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
« Yanıtla #22 : Şubat 20, 2012, 13:54:15 »
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. sigortayla görüştüm. durumu yazıyorum ki sisiznde bilginiz olsun. sigortam euroka sigorta diye bir yer. camın ödemesini yapıyormuş. fakat fitiller değişirse gelecek sene kaskoyu yenilediğimde hasarsızlık indirmi yapmıyorlarmış. camdan herhangi bir kesinti olmuyormuş.(ben arkadaştan duymuştum. oda yakın zamanda değişti camı. %10 kesinti yapmışlar parasından) velhasıl piyasa camını taktırmak bana daha mantıklı geldi. konyada mevlana oto cam var . uğurluglass ve doraglass markalarda varmış onlarda. 150 tl ye takacaklar camı. havalar düzelince gidicem. diğer türlü ,yukarıdada bahsettiğim gibi kaskoyu yaptırmadan  önce kırıldığı için camım, içime sinmiyor . gerçi kaskoların bize yaptığı eziyetler adamın canını sıkıyor ama.... neyse artık. yani  şunu kasdediyorum. fitil değişirse seneye hasarsızlık indirimi yapmayız gibi muhabbetler adamın canını sıkıyor. fakat içim rahat değil. hayırlısı bakalım allah kerim. elbet rabbim bir kolaylık sağlayacaktır. herkse yorumlar için teşekkür ederim. allaha emanet olun.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 20, 2012, 14:00:58 »
Tekrar geçmiş olsun İbrahim bey, umarım tekrar üzücü bir olay ile karşılaşmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
« Yanıtla #24 : Şubat 20, 2012, 15:40:41 »
sağolun ufuk bey. inşallah bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. tekrar teşekkürler yorumlarınız için. allaha emanet olun...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 20, 2012, 16:51:47 »
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. sigortayla görüştüm. durumu yazıyorum ki sisiznde bilginiz olsun. sigortam euroka sigorta diye bir yer. camın ödemesini yapıyormuş. fakat fitiller değişirse gelecek sene kaskoyu yenilediğimde hasarsızlık indirmi yapmıyorlarmış. camdan herhangi bir kesinti olmuyormuş.(ben arkadaştan duymuştum. oda yakın zamanda değişti camı. %10 kesinti yapmışlar parasından) velhasıl piyasa camını taktırmak bana daha mantıklı geldi. konyada mevlana oto cam var . uğurluglass ve doraglass markalarda varmış onlarda. 150 tl ye takacaklar camı. havalar düzelince gidicem. diğer türlü ,yukarıdada bahsettiğim gibi kaskoyu yaptırmadan  önce kırıldığı için camım, içime sinmiyor . gerçi kaskoların bize yaptığı eziyetler adamın canını sıkıyor ama.... neyse artık. yani  şunu kasdediyorum. fitil değişirse seneye hasarsızlık indirimi yapmayız gibi muhabbetler adamın canını sıkıyor. fakat içim rahat değil. hayırlısı bakalım allah kerim. elbet rabbim bir kolaylık sağlayacaktır. herkse yorumlar için teşekkür ederim. allaha emanet olun.....
Sizi bu dürüst davranışınızdan dolayı kutlarım.Fitilin değişmesine gerek kalmaz.Benim araçta değişmedi sadece cam yeterli. :alkis: