0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar merhaba; 2008 corollamın ön camı boydan boya çatladı. mecburen değişecek. servis 1250 tl diyor. konyada mevlana oto cam diye bir yerle görüştüm.ellerindeki camın kore malı bir cam olduğunu , orjinal olmadığını ama sıkıntı çıkartmayan ve araç muayenesindende rahatlıkla geçen bir cam olduğunu ve fiyatının 150 tl (herşey dahil) olduğunu söylediler. ben bu camı taktırsam herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım. yani orjinal olmayan bir cam bana problem yaşatırmı. çünki arada ciddi bir fiyat farkı var. bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım görüşleriniz paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
ümit bey ben şöyle duydum. bu camlar dereceli oluyormuş, yolda giderken görüş alanını kısıtlıyormuş yada farklı görüş açılarına sebep oluyormuş diye. ama siz bayağı bi taktırmışsınız. bir sıkıntı olmamış anladığım kadarıyla. teşekkürler arkadaşlar birazda netten araştırayım. galiba bu camı taktırıcam ben arabama. farklı görüşler olursa paylaşırsanız sevinirim. herkese teşekkür ederim. iyi günler arkadaşlar...
Doğru duymuşsunuz İbrahim bey kimse yan sanayi cam hakkında kesin ve kati konuşmamalı binbir çeşidi mevcut, inceliğinden tutun, iki cam katmanı arasında bulunan ve camın bütünlüğünü,kırıldığında dağılmamasını sağlayan polimer katmanın kalınlığı, camın döküm şartları ve hassasiyeti (camdaki dalgalanmalar statik durumda belli olmazken, araç ile yol alırken ve yola odaklandığınızda görüşünüzü bulanıklaştırabilir) bunların hepsi camınızın kalitesi ile alakadardır.Bir olay;Yan sanayi cam takılı bir aracın bariyerlere vurma sonucu camın havalı cam gibi (aslında tented tempered, yani orjinali gibi dağılmaması gereken bir cam) dağılarak sağ ön koltukta oturan şoförün eşinin gözlerinin kör olmasına neden olmuştu.Not:Her yan sanayi camın bu kadar kalitesiz olduğunu belirtmek istemedim.
ya işin aslına bakarsanız kaskom var zaten. ama kaskoyu yaptırmadan önce, yaptırayımmı yaptırmayımmı diye düşünürken , fiyat araştırrıken cam çatladı. bende kaskoyu cam çatladıktan 3 gün sonra yaptırdım. işin açığı şimdi kalkıp kaskoya bu olayı yüklemek bana biraz dürüstçe gelmiyor. lütfen yanlış anlaşılmasın. tavsiyede bulunan arkadaşlarıma sözüm yok kesinlikle. aslına bakarsanız 3 senedir (önceki aracım dahil) kasko yaptırıyorum aynı firmaya.(euroka sigorta) ama dediğim gibi benim içime sinmiyor. fakat bu yan sanayi camı atktırdığım zaman karşılacağım problemlerde beni ürkütüyor işin açığı. bende bilemedim yani.... of offfff en iyisi ben ağlayayım biraz...
arkadaşlar şuna dikkat edin çoğu sigorta şirketi kasko poliçelerinde yazmıyor ama eğer cam değişimlerinde orjinal camı ödemiyor, sadece yan sanayi camı karşılıyor, eğer siz bastırırsanız yan sanayi ile orjinal arasındaki farkı sizden alarak takma yoluna gidiyor bunu poliçenizde dikkat ile arayın !
ufuk bey aslında dediğiniz doğru. sigorta firmaları denk getirdilermi hiç affetmiyorlar hatta şöyle söyliyeyim. benim önceki aracım akrabamın üstündeydi. arabayı o akrbamın arkadaşına satıp şimdiki aracımı aldık. takas yaptık yani. henüz önceki aracımın alım satımıda yapılmadı samimi arkadaşlık ilişkileri sebebiyle. ben araç sahibi olmasamda önceki iki kaskosunu gene euroka sigortadan yaptırmıştım. ben ödeyen kişi olarak görünüyordum. euroka sigorta garanti bankasıyla anlaşmalı ve kart limitine dokunmadan kasko yaptığı için benimde işime geliyordu işin açığı. ama bu sene ne yaptılar? bana sormadan otomatik olarak önceki aracımın (hep ödeyen ben göründüğüm için) kaskosunu yapmışlar. benden onay almadan . bizde iki ay sonra öğrendik böyle bişey olduğunu. aradıma kaskoyu. diyorlarki bana" sizinle görüşmeden ve onayınızı almadan kesinlikle kasko yapılmaz" ama aramadınız beni dedim. ama inanmadı güya konuştuğum kişi. otomatik olarak yapmışlar kaskoyu. hatta sigortasınıda yapmışlar aracın. yani hem kasko hem sigortasını benden onay alamdan yapmışlar. mevzuyu uzatmayayım. ben sonuç olarak aracın şimdiki sahibinden paramı aldım. ama ya aracımı olmadık birisine satsaydım ne olacaktı? velhasıl, dediğiniz gibi ufuk bey aslında çok acımasız ve terbiyesizler. ama işte elimiz mahkum düşüyoruz kucaklarına. bakalım hayırlısı allahtan. biraz dahaa düşünüp taşınıp bir karara varmam lazım. çünki çatlak bir camla dolaşıyorum maalesef......
servisle görüştüm. euroka sigortayla anlaşması yokmuş. ben parayı ödüyormuşum . sigorta bana geri ödeme yapıyormuş.ama kesintili olur diyorlar. kesintisi ne kadar kasko poliçesinde göremedim. ... doraglas ve uğurlu glass cam ları için bilgisi olan varmı arkadaşlar. bide bu konuda görüşlerinizi alayım mümkünse?
vekalet olayını bilemiyorum maalesef. nasıl oluyor vekalet?? bide şu var. arkadaşım değiştirmiş 1 ay önce %10 cam fiyatını eksik ödemişler. ayrıca servis diyorki bazı firmalar tam olarak ödeme yaaprken bazılarıda fitil ve silikon parasına karışmıyormuş. serviste cam 890 tl. fitil ve yapıştırma işçilik derken 1250 tl ye çıkıyormuş fiyat. yani eğer fitil ve silikon parasını ödemesse sigorta ayrıcada kesinti yaaprsa (%10 gibi) hemen hemen 360 + 89 = 449 gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. tabi kesin değil bu rakamalr ama euroka sigorta gibi bir firma kesin kesinti yapacaktır. poliçede belirtmemişler kesinti ile ilgi bir miktar.zaten ben kaskoyu 1164 de yaptırdım. cam değişimide 120 olunca kesin yapacaklardır parakesintisi. konyadaki cam firması droglas ve uğurlu glass marka cam takıyorlarmış. drogllastan herkes memnun genel anlamda. 150 tl ye takılacak camö. hem benimde için rahat edicek diye düşünüyorum....