Gönderen Konu: Ön camın orjinal olmayanla değişimi?  (Okunma sayısı 22639 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ön camın orjinal olmayanla değişimi?
« : Şubat 16, 2012, 16:14:47 »
arkadaşlar merhaba;
 2008 corollamın ön camı boydan boya çatladı. mecburen değişecek. servis 1250 tl diyor. konyada mevlana oto cam diye bir yerle görüştüm.ellerindeki camın  kore malı bir cam olduğunu , orjinal olmadığını ama sıkıntı çıkartmayan ve araç muayenesindende  rahatlıkla geçen bir cam olduğunu ve fiyatının 150 tl (herşey dahil) olduğunu söylediler. ben bu camı taktırsam herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım. yani orjinal olmayan bir cam bana problem yaşatırmı. çünki arada ciddi bir fiyat farkı var.  bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım  görüşleriniz paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Ön camın orjinal olmayanla değişimi?
« : Şubat 16, 2012, 16:14:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
kasko policen yok anladığım kadarıyla.piyasada bol miktarda orjınal olmayan cam var cok sıkıntı olmaz fakat söyle bir durum var kaskon yok fakat yaptırmayı düşünüyorsan kasko yaptırdıktan sonra bu tur bır olayla karsılasırsan kasko orjınal camı odemez.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
arkadaşlar merhaba;
 2008 corollamın ön camı boydan boya çatladı. mecburen değişecek. servis 1250 tl diyor. konyada mevlana oto cam diye bir yerle görüştüm.ellerindeki camın  kore malı bir cam olduğunu , orjinal olmadığını ama sıkıntı çıkartmayan ve araç muayenesindende  rahatlıkla geçen bir cam olduğunu ve fiyatının 150 tl (herşey dahil) olduğunu söylediler. ben bu camı taktırsam herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım. yani orjinal olmayan bir cam bana problem yaşatırmı. çünki arada ciddi bir fiyat farkı var.  bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım  görüşleriniz paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

O fiyata bulunduğunuz il dışındaki bir ildeki acenteden kasko poliçesi yaptırın, 15 gün idare edin sonrasında servise gidip değişim işlemini yaptırın :) allah esirgesin ama en azından 1 sene daha güvenceniz de cebinizde olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Yan sanayi cam size herhangi bir sorun yaşatmaz. Kore falan değildir, Türk malıdır diye tahmin ediyorum. Ne olursa olsun taktırın gitsin. 9-10 cam taktırdım hiçbirinde sorun yaşamadım.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
ümit bey ben şöyle duydum. bu camlar dereceli oluyormuş, yolda giderken görüş alanını kısıtlıyormuş yada farklı görüş açılarına sebep oluyormuş diye. ama siz bayağı bi taktırmışsınız. bir sıkıntı olmamış anladığım kadarıyla. teşekkürler arkadaşlar birazda netten araştırayım. galiba bu camı taktırıcam ben arabama. farklı görüşler olursa paylaşırsanız sevinirim. herkese teşekkür ederim. iyi günler arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
ümit bey ben şöyle duydum. bu camlar dereceli oluyormuş, yolda giderken görüş alanını kısıtlıyormuş yada farklı görüş açılarına sebep oluyormuş diye. ama siz bayağı bi taktırmışsınız. bir sıkıntı olmamış anladığım kadarıyla. teşekkürler arkadaşlar birazda netten araştırayım. galiba bu camı taktırıcam ben arabama. farklı görüşler olursa paylaşırsanız sevinirim. herkese teşekkür ederim. iyi günler arkadaşlar...

Doğru duymuşsunuz İbrahim bey kimse yan sanayi cam hakkında kesin ve kati konuşmamalı binbir çeşidi mevcut, inceliğinden tutun, iki cam katmanı arasında bulunan ve camın bütünlüğünü,kırıldığında dağılmamasını sağlayan polimer katmanın kalınlığı, camın döküm şartları ve hassasiyeti (camdaki dalgalanmalar statik durumda belli olmazken, araç ile yol alırken ve yola odaklandığınızda görüşünüzü bulanıklaştırabilir) bunların hepsi camınızın kalitesi ile alakadardır.

Bir olay;
Yan sanayi cam takılı bir aracın bariyerlere vurma sonucu camın havalı cam gibi (aslında tented tempered, yani orjinali gibi dağılmaması gereken bir cam) dağılarak sağ ön koltukta oturan şoförün eşinin gözlerinin kör olmasına neden olmuştu.

Not:Her yan sanayi camın bu kadar kalitesiz olduğunu belirtmek istemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Doğru duymuşsunuz İbrahim bey kimse yan sanayi cam hakkında kesin ve kati konuşmamalı binbir çeşidi mevcut, inceliğinden tutun, iki cam katmanı arasında bulunan ve camın bütünlüğünü,kırıldığında dağılmamasını sağlayan polimer katmanın kalınlığı, camın döküm şartları ve hassasiyeti (camdaki dalgalanmalar statik durumda belli olmazken, araç ile yol alırken ve yola odaklandığınızda görüşünüzü bulanıklaştırabilir) bunların hepsi camınızın kalitesi ile alakadardır.
Bir olay;
Yan sanayi cam takılı bir aracın bariyerlere vurma sonucu camın havalı cam gibi (aslında tented tempered, yani orjinali gibi dağılmaması gereken bir cam) dağılarak sağ ön koltukta oturan şoförün eşinin gözlerinin kör olmasına neden olmuştu.

Not:Her yan sanayi camın bu kadar kalitesiz olduğunu belirtmek istemedim.

Ufuk bey inanın hepsi aynı.Üzerinde CE damgası oldukan sonra sorun yok.Ben dünyanın sayılı üreticilerinden olan Saint Cobain camda sorun yaşadım.Belli bir noktadan baktığınzda (sağ tarafta cam ile direğin birleştiği noktada ) bulanıklaşma sorunu yaşadım.Ama firma camın hatalı olduğunu kabul ederek tekrar değişimi yapmıştı.

2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
orjinal cam fiyatına git kasko yaptır, kaskodan orjinal cam taktır. ya kaskon bedavaya gelir veya camın nasıl düşünürsen artık...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
Ynt: Ön camın orjinal olmayanla değişimi?
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2012, 11:29:44 »
ya işin aslına bakarsanız kaskom var zaten. ama kaskoyu yaptırmadan önce, yaptırayımmı yaptırmayımmı diye düşünürken , fiyat araştırrıken cam çatladı. bende kaskoyu cam çatladıktan 3 gün sonra yaptırdım. işin açığı şimdi kalkıp kaskoya bu olayı yüklemek bana biraz dürüstçe gelmiyor. lütfen yanlış anlaşılmasın. tavsiyede bulunan arkadaşlarıma sözüm yok kesinlikle.  :-[ aslına bakarsanız 3 senedir (önceki aracım dahil) kasko yaptırıyorum aynı firmaya.(euroka sigorta) ama dediğim gibi benim içime sinmiyor. fakat bu yan sanayi camı atktırdığım zaman karşılacağım problemlerde beni ürkütüyor işin açığı. bende bilemedim yani.... of offfff en iyisi ben ağlayayım biraz...  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2012, 11:43:36 »
ya işin aslına bakarsanız kaskom var zaten. ama kaskoyu yaptırmadan önce, yaptırayımmı yaptırmayımmı diye düşünürken , fiyat araştırrıken cam çatladı. bende kaskoyu cam çatladıktan 3 gün sonra yaptırdım. işin açığı şimdi kalkıp kaskoya bu olayı yüklemek bana biraz dürüstçe gelmiyor. lütfen yanlış anlaşılmasın. tavsiyede bulunan arkadaşlarıma sözüm yok kesinlikle.  :-[ aslına bakarsanız 3 senedir (önceki aracım dahil) kasko yaptırıyorum aynı firmaya.(euroka sigorta) ama dediğim gibi benim içime sinmiyor. fakat bu yan sanayi camı atktırdığım zaman karşılacağım problemlerde beni ürkütüyor işin açığı. bende bilemedim yani.... of offfff en iyisi ben ağlayayım biraz...  :D :D :D

Bence sigorta şirketinize acımayın, emin olun o sizin yerinizde olsa size acımazdı çünkü, üstelik sattığı her poliçede risk olduğunu ve bir bedel ödeyebileceğini bilerek satıyorlar, sizin poliçenize ödediğiniz parayı katlaya katlaya yatırım yaparken "ya bu parayı keşke bu adamdan almasaydık, bak şimdi yatırım yaptık bu adamın parasıyla para kazanıyoruz, bu parayı bu adamda kazanabilirdi" diye düşünüyorlarmıdır ? :)

Sigorta şirketlerine birçok kişinin canını yaktıkları için biraz gaddarım kimse kusura bakmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2012, 11:45:29 »
arkadaşlar şuna dikkat edin çoğu sigorta şirketi kasko poliçelerinde yazmıyor ama eğer cam değişimlerinde orjinal camı ödemiyor, sadece yan sanayi camı karşılıyor, eğer siz bastırırsanız yan sanayi ile orjinal arasındaki farkı sizden alarak takma yoluna gidiyor bunu poliçenizde dikkat ile arayın !
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2012, 11:54:21 »
arkadaşlar şuna dikkat edin çoğu sigorta şirketi kasko poliçelerinde yazmıyor ama eğer cam değişimlerinde orjinal camı ödemiyor, sadece yan sanayi camı karşılıyor, eğer siz bastırırsanız yan sanayi ile orjinal arasındaki farkı sizden alarak takma yoluna gidiyor bunu poliçenizde dikkat ile arayın !

Bu doğru Euroka sigortada kendi cam servislerine yönlendiriyor, aracınızı Euroka sigorta ile anlaşmasız yetkili bir servise çekip vekalet ile değişim gerçekleştirirseniz sigortanın servise parasını eksik ödeme yada sizden para talep etme gibi bir hakkı yok bu da bu işin çözümü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2012, 13:07:15 »
ufuk bey aslında dediğiniz doğru. sigorta firmaları denk getirdilermi hiç affetmiyorlar :) hatta şöyle söyliyeyim. benim önceki aracım akrabamın üstündeydi. arabayı o akrbamın arkadaşına satıp şimdiki aracımı aldık. takas yaptık yani. henüz önceki aracımın alım satımıda yapılmadı samimi arkadaşlık ilişkileri sebebiyle. ben araç sahibi olmasamda önceki iki kaskosunu gene euroka sigortadan  yaptırmıştım. ben  ödeyen kişi olarak görünüyordum. euroka sigorta garanti bankasıyla anlaşmalı ve kart limitine dokunmadan kasko yaptığı için benimde işime geliyordu işin açığı. ama bu sene ne yaptılar? bana sormadan otomatik olarak önceki aracımın (hep ödeyen ben göründüğüm için) kaskosunu yapmışlar. benden onay almadan . bizde iki ay sonra öğrendik böyle bişey olduğunu.  aradıma kaskoyu. diyorlarki bana" sizinle görüşmeden ve onayınızı almadan kesinlikle kasko yapılmaz" ama aramadınız beni dedim. ama inanmadı güya konuştuğum kişi.  otomatik olarak yapmışlar kaskoyu. hatta sigortasınıda yapmışlar aracın. yani hem kasko hem sigortasını benden onay alamdan yapmışlar. mevzuyu uzatmayayım. ben sonuç olarak aracın şimdiki sahibinden paramı aldım. ama ya aracımı olmadık birisine satsaydım ne olacaktı? velhasıl, dediğiniz gibi ufuk bey aslında çok acımasız ve terbiyesizler. ama işte elimiz mahkum düşüyoruz kucaklarına. bakalım hayırlısı allahtan. biraz dahaa düşünüp taşınıp bir karara varmam lazım. çünki çatlak bir camla dolaşıyorum maalesef......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2012, 13:14:19 »
ufuk bey aslında dediğiniz doğru. sigorta firmaları denk getirdilermi hiç affetmiyorlar :) hatta şöyle söyliyeyim. benim önceki aracım akrabamın üstündeydi. arabayı o akrbamın arkadaşına satıp şimdiki aracımı aldık. takas yaptık yani. henüz önceki aracımın alım satımıda yapılmadı samimi arkadaşlık ilişkileri sebebiyle. ben araç sahibi olmasamda önceki iki kaskosunu gene euroka sigortadan  yaptırmıştım. ben  ödeyen kişi olarak görünüyordum. euroka sigorta garanti bankasıyla anlaşmalı ve kart limitine dokunmadan kasko yaptığı için benimde işime geliyordu işin açığı. ama bu sene ne yaptılar? bana sormadan otomatik olarak önceki aracımın (hep ödeyen ben göründüğüm için) kaskosunu yapmışlar. benden onay almadan . bizde iki ay sonra öğrendik böyle bişey olduğunu.  aradıma kaskoyu. diyorlarki bana" sizinle görüşmeden ve onayınızı almadan kesinlikle kasko yapılmaz" ama aramadınız beni dedim. ama inanmadı güya konuştuğum kişi.  otomatik olarak yapmışlar kaskoyu. hatta sigortasınıda yapmışlar aracın. yani hem kasko hem sigortasını benden onay alamdan yapmışlar. mevzuyu uzatmayayım. ben sonuç olarak aracın şimdiki sahibinden paramı aldım. ama ya aracımı olmadık birisine satsaydım ne olacaktı? velhasıl, dediğiniz gibi ufuk bey aslında çok acımasız ve terbiyesizler. ama işte elimiz mahkum düşüyoruz kucaklarına. bakalım hayırlısı allahtan. biraz dahaa düşünüp taşınıp bir karara varmam lazım. çünki çatlak bir camla dolaşıyorum maalesef......

Benim şahit olduklarım yanında sizinki biraz hafif kalmış allahtan :) hiç düşünmeyin bence, vicdanınızı o kırık cam ile dolaşırken aracınızda taşıdığınız canlara zarar geldiğinde (ki allah korusun) ne yapacağınızı düşünmeye kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2012, 13:56:37 »
haklısınız galiba ufuk bey. en iyisi ben servisle bir görüşeyim bakalım euroka sigortayla bir anlaşması varmı. bide bu var. tabi. acaba servismi değişecek camı yoksa bir yeremi yönlendirecekler......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2012, 14:53:38 »
servisle görüştüm. euroka sigortayla anlaşması yokmuş. ben parayı ödüyormuşum . sigorta bana geri ödeme yapıyormuş.ama kesintili olur diyorlar. kesintisi ne kadar kasko poliçesinde göremedim. ... doraglas ve uğurlu glass cam ları için bilgisi olan varmı arkadaşlar. bide bu konuda görüşlerinizi alayım mümkünse????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2012, 15:38:53 »
servisle görüştüm. euroka sigortayla anlaşması yokmuş. ben parayı ödüyormuşum . sigorta bana geri ödeme yapıyormuş.ama kesintili olur diyorlar. kesintisi ne kadar kasko poliçesinde göremedim. ... doraglas ve uğurlu glass cam ları için bilgisi olan varmı arkadaşlar. bide bu konuda görüşlerinizi alayım mümkünse????

Vekalet ile yapabileceklerini sordunuz mu?
Uğurlu glass'ın kendi üretimi ithal Luckyglass kullanmıştım, diğerlerine nazaran kaliteliydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2012, 15:55:04 »
vekalet olayını bilemiyorum maalesef. nasıl oluyor vekalet?? bide şu var. arkadaşım değiştirmiş 1 ay önce %10 cam fiyatını eksik ödemişler. ayrıca servis diyorki bazı firmalar tam olarak ödeme yaaprken bazılarıda fitil ve silikon parasına karışmıyormuş. serviste cam 890 tl. fitil ve yapıştırma işçilik derken 1250 tl ye çıkıyormuş fiyat. yani eğer fitil ve silikon parasını ödemesse sigorta ayrıcada kesinti yaaprsa (%10 gibi)  hemen hemen 360 + 89 = 449 gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. tabi kesin değil bu rakamalr ama euroka sigorta gibi bir firma kesin kesinti yapacaktır.  poliçede belirtmemişler kesinti ile ilgi bir miktar.zaten ben kaskoyu 1164 de yaptırdım. cam değişimide 120 olunca kesin yapacaklardır parakesintisi. konyadaki cam firması droglas ve uğurlu glass marka cam takıyorlarmış. drogllastan herkes memnun genel anlamda. 150 tl ye takılacak camö. hem benimde için rahat edicek diye düşünüyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Şubat 17, 2012, 16:34:33 »
vekalet olayını bilemiyorum maalesef. nasıl oluyor vekalet?? bide şu var. arkadaşım değiştirmiş 1 ay önce %10 cam fiyatını eksik ödemişler. ayrıca servis diyorki bazı firmalar tam olarak ödeme yaaprken bazılarıda fitil ve silikon parasına karışmıyormuş. serviste cam 890 tl. fitil ve yapıştırma işçilik derken 1250 tl ye çıkıyormuş fiyat. yani eğer fitil ve silikon parasını ödemesse sigorta ayrıcada kesinti yaaprsa (%10 gibi)  hemen hemen 360 + 89 = 449 gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. tabi kesin değil bu rakamalr ama euroka sigorta gibi bir firma kesin kesinti yapacaktır.  poliçede belirtmemişler kesinti ile ilgi bir miktar.zaten ben kaskoyu 1164 de yaptırdım. cam değişimide 120 olunca kesin yapacaklardır parakesintisi. konyadaki cam firması droglas ve uğurlu glass marka cam takıyorlarmış. drogllastan herkes memnun genel anlamda. 150 tl ye takılacak camö. hem benimde için rahat edicek diye düşünüyorum....

Vekalet; servise (yetkili yada yetkisiz) aracınızın yapılması karşılığında sigorta şirketinin kendilerine ödeme yapılması talimatını verdiğiniz imzalı bir kağıttır, servis tüm evraklar ve fatura ile birlikte vekaleti eksperinize verir ödeme servis hesabına yapılır.

Yan sanayi konusunda ise karar sizin.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2012, 17:13:05 »
Kaskonuz yoksa orjinal olmayanı takmanız maddi olarak avantaj.Kasko yapın 15 gün idare edin kaskodan değişin diyen arkadaşa katılmıyorum.Bu sahtekarlık olur.Allah korusun başka yerden çıkar.Kasko orjinal takmaz da yanlış.Kasko orjinal camı takmak zorunda.Benim ön cam kırıldı.Aynı model araç.Serviste değiştim.Kaskodan aldım.Kaskonun anlaşması yoksa siz ödeyip.20 gün içinde alıyorsunuz.Servisle anlaşması varsa doğrudan bir kuruş ödemeden değişiyorlar.Bilgi olsun diye yazdım.