Gönderen Konu: Arka lastiklerim hafiten içe bakıyor ?  (Okunma sayısı 3403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
Arka lastiklerim hafiten içe bakıyor ?
« : Şubat 16, 2012, 08:58:54 »
Merhaba

Arkadaşlar dün kardeşimin bir kızı dünyaya geldi AMCA oldum .Kardeşimin arabasının kaloriferi kötü oldugu için arabamı kardeşime bıraktım bende onun arabasını aldım .Yolda o önde bende arkasından geliyordum dışardan kendi aracına bakmaK ayrı bir zevk veriyor insana neyse incelerken felan aracımın arka lastiklerinin içe dogru baktıgını fark ettim.Neyse ses etmedim eşim gene başlama diyecek diye derken eşim ya bizim arabanı arka lastikleri sanki içeri dogru bakıyor dedi sendne fark ettin mi dedi bende valla fark ettim ama sen hayıflanma diye ses etmedim dedim.Aklıma birşey geliyor ama ondan olabilirmi bilmiyorum babam 3-4 sene köydeki bagımıza malzeme ve su felan götürdü getirdi arabayla arka helezonlar çok ciddi anlamda çökmüştü .Bende özel servise gittigimde ustaya danıştım abi bu tip durumlarda lastik takoz koyuyoruz baya yükseltiyor dediler bende koyun dedim .5 cm lik sanırım takoz koydular gerçektende yükseldi ön teker ile araka tekerin çamurluk mesafesi eşitlendi.Acaba diyorum bundan sebep olmuş olabilir mi ? Eger bundan sebepse söktürsem arabanın her yeri sürtüyor .Söktürmesem bu tip bir durum söz konusu Aracım 97 xli
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

Arka lastiklerim hafiten içe bakıyor ?
« : Şubat 16, 2012, 08:58:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka lastiklerim hafiten içe bakıyor ?
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2012, 09:09:16 »
Öncelikle tebrik ederim, Allah yeğeninize uzun ve hayırlı ömür versin, analı abalı büyütsün :) Negatif kamber açısı lastiklerinizde düzensiz aşınma meydana getirebilir. Sürtünmeyi, dolayısıyla yakıt tüketimini de arttırabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2012, 09:35:00 »
yücel ustam teşhisi kendin koymuşsun zaten takoz konulan ae101 lerde bende dikkat ettim arka tekerler içeri doğru bakıyor yücel ustam bu ae101 lede arka tekerlerede rot ayarı yaplıyor ona baktırsan birde en azından belki düzelme imkanı olur helezonlar değişse daha iyi ama genelde taiwan malı helzonlar var orjinali sadece servislerde bulunuyor en son sorduğumda tanesine 200 tl demişlerdi oda baya pahalı orjinala yakın ne marka var onuda bilmiyorum malum artık araçlar 15 ile 20 yaş arasında oldu ae101 ler bunlarda normal sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2012, 09:52:45 »
para sıkışmıştır .)
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2012, 16:33:17 »
Teşekkür arkadaşlar

Şu bir aşikar durumdur ki hiçbir usta fabrikasından daha niyi bilmiyor bu işi.Fakat parça fiyatları farklı yöntemlere sokuyor insanı .16 yaşında araba 2 adet orjinal helezon alıyım diyorsun işçiligi ile 500 lira istiyorlar bu nasıl iş anlamıyorum .Yan sanayi olana da  insan güvenemiyor.En güzeli eski araba ile fazla ugraşmayacan satacan gidecek .Yeni her zaman yenidir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2012, 17:59:36 »
Teşekkür arkadaşlar

Şu bir aşikar durumdur ki hiçbir usta fabrikasından daha niyi bilmiyor bu işi.Fakat parça fiyatları farklı yöntemlere sokuyor insanı .16 yaşında araba 2 adet orjinal helezon alıyım diyorsun işçiligi ile 500 lira istiyorlar bu nasıl iş anlamıyorum .Yan sanayi olana da  insan güvenemiyor.En güzeli eski araba ile fazla ugraşmayacan satacan gidecek .Yeni her zaman yenidir

işte budur yaa :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2012, 18:00:42 »
Teşekkür arkadaşlar

%100 katılıyorum. Bundan önce 2. el arabalar kullandım.Yenilemeye yetişemezsin. Tamircilerle hısım akraba olma imkanına kavuşuyorsun :lol: Karar verdim  gücüm hangisine yeterse onu sıfır almaya, en azından 150 000 km kafan rahat kullanırsın. Mutlaka marka ve modeli iyi araştırdıktan sonra tabi ki !!!
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2012, 18:43:44 »
Valla abi inanın canımı tak etti ben bide biraz takıntılıyım araba konusunda .En kötü ayda 1 kere sanayi yüzü görüyoruz.Her geçen gün biryerlerinden sorun çıkıyor .Kafama koydum zaten eger istedigim fiyatı verirlerse satıp alabildigim en yüksek modeli en düşük km reli aracı alacam gücüm sıfıra yetmez ama 3-4 yaşında alabilirim sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2012, 18:45:44 »
honda al bu sefer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2012, 18:53:48 »
Valla abi inanın canımı tak etti ben bide biraz takıntılıyım araba konusunda .En kötü ayda 1 kere sanayi yüzü görüyoruz.Her geçen gün biryerlerinden sorun çıkıyor .Kafama koydum zaten eger istedigim fiyatı verirlerse satıp alabildigim en yüksek modeli en düşük km reli aracı alacam gücüm sıfıra yetmez ama 3-4 yaşında alabilirim sanırım

Allah en hayırlısını rast getirsin. Sayın kardeşime :)
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2012, 18:56:02 »
Bakalım Kemal bey nasipse 2005 -2006 POLO -JAZZ- YARİS -FİESTA- GETZ tarzı araçlara bakıyorum .Ufak dizel veya benzinli ne olursa artık onu alıp binecem EFSANE FESANE diye diye ocagımıza EFSANA BİR KAZIK ÇAKTI hakkaten unutamayacagız .