Gönderen Konu: aracım çalişmiyor acil yardım  (Okunma sayısı 3794 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 96 Model Toyota Corolla 1.6 XEi kum beji :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
aracım çalişmiyor acil yardım
« : Şubat 14, 2012, 09:06:32 »
selam arkadaslar dün akşam bi sorunla karşılaştim lpg göstergesindeki ışıklar yanmıyor ve marş basmasına rağmen arabam çalışmıyor.ek olarak kontağı çevirdiğimde fren lambaları da yanıyor.alarm farlar falan da çalişiyor yanlız aracı çaliştiramadim bu lpg beyninin bi sigortası falan varmıdır acil arkadaslar kaldı arac evin önünde lütfen yardım acilll!!!
96 Model Toyota Corolla 1.6 XEi kum beji :)

Toyota Club Türkiye

aracım çalişmiyor acil yardım
« : Şubat 14, 2012, 09:06:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: aracım çalişmiyor acil yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2012, 22:11:38 »
Mehmet bey aracı çalıştırırken mi farlar açık oluyor... ?
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2012, 22:15:43 »
"aracım çalişmiyor acil yardım"

çok değişik bir başlık olmuş, koşun gelin beraber ittirelim der gibi, şaka bir yana geçmiş olsun, o lpg yi takan kişiyi, arabanızın yanına getirin bencede, yaptırın, eğer ondan kaynaklandığına eminseniz, lpg beyni oluyor araçlarda benim bildiğim kadarıylada, sistemsel bir hatadan dolayı kitlemiş olabilir aracınızı, benzinde deneseniz bi de ?
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2012, 22:27:17 »
   Benzinli lpg li bir araç, ya yakıt, ya da elektrik gelmediği için çalışmaz, hangisinin motora ulaşmadığını tespit etmeye çalışın. Ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, tamirci çağırmaktan başka çareniz yok. Sonra neden bezinde de çalışmıyor? Bu işte bir terslik var. Bir oto elektrikçisi bulun derim, geçmiş olsun.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tavşan korktuğu için kaçmaz; kaçtığı için korkar..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2012, 22:34:59 »
selam arkadaslar dün akşam bi sorunla karşılaştim lpg göstergesindeki ışıklar yanmıyor ve marş basmasına rağmen arabam çalışmıyor.ek olarak kontağı çevirdiğimde fren lambaları da yanıyor.alarm farlar falan da çalişiyor yanlız aracı çaliştiramadim bu lpg beyninin bi sigortası falan varmıdır acil arkadaslar kaldı arac evin önünde lütfen yardım acilll!!!

Sonuç olarak ustası değilim. Ama yaş itibarıyla bir kaç tavsiye...

Olası sorunlar (bence);
- LPG ye ait kesicinin bobini elektrik almıyor olabilir (bu durumda sanki buji kablosu çekilmiş gibi olur ve marş motoru çalışır ama araç çalışmaz)
- Akü zayıflamış olabilir. Akü zayıfken marş motoruna gelen elektrik yetersiz kalır (ama; farlar, korna, alarm, teyp, vb. çalışır durumda olur)
- Akünün kutup başları oksitlenmiş olabilir (yarım çay bardağı toz şekeri eşit oranla kutupların üstüne dökün ve onun üstüne de ılık su ekleyin, 10-15 dk bekleyin, son olarak kurulamayı unutmayın)

Sevgiyle kalın...
EE90 - 1992 Corolla XL 1.3 - 12 valve - Atiker LPG - Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 96 Model Toyota Corolla 1.6 XEi kum beji :)
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2012, 10:00:59 »
Yanıtlarınız için teşekkürler. Sabah işe ekren saatte gidip gec döndüğüm için arac ile ilgilenemedim o şekilde bekliyor...  Öncelikle söyle söyleyeyim gaz göstergeside elektirik gelmiyor ama benzinde de çalişimiyor aracım bunlar haricinde bütün elektirik aksamım çalişiyor dün bir elektirikci ile görüştüm lpg ecusu sigortasindan bahsetti sizce bundan olabilir mi ?
96 Model Toyota Corolla 1.6 XEi kum beji :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2012, 13:00:10 »
Yanıtlarınız için teşekkürler. Sabah işe ekren saatte gidip gec döndüğüm için arac ile ilgilenemedim o şekilde bekliyor...  Öncelikle söyle söyleyeyim gaz göstergeside elektirik gelmiyor ama benzinde de çalişimiyor aracım bunlar haricinde bütün elektirik aksamım çalişiyor dün bir elektirikci ile görüştüm lpg ecusu sigortasindan bahsetti sizce bundan olabilir mi ?

Merhaba;

Görüştüğünüz kişi doğru söylemiş aracınızın muhtemel sorunu LPG ECU sigortası yada ECU'nun ta kendisi, sigortayı akünün + kutubundan LPG ECU'suna giden kırmızı renkli kabloyu takip ederek bulabilirsiniz.

Not: Elektrik bağlantı şekli kit'e gör farklılık gösterdiğinden parçanın yerini biliyorsanız LPG ECU'sundan kabloyu takip etmenizde fayda var, şayet hiçbir şekilde bulamam diyorsanız sigortanın yerini montajcınıza danışın ve kontrol edin.

Saygılar.