0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok yüksek devirle 500 km yol kat ettiğiniz için motorunuz zorlanmış ve yağ eksiltmiş olabilir ama bu derecede yağ eksiltmesi normal değil. Muhtemelen motorunuzda daha önceden var olan bir sıkıntı bu zorlama ile birleşince bu sorun oluştu. Motor yağsız kaldığı için ciddi hasar oluşmuş olabilir, iyi bir ustaya göstermenizde fayda var.
ses tam olarak nereden geliyor söylemediler mi devir daim bilyasından olabilir.gerçi triger seti kontrol edilmiş.benim de başımdan şöyle bi olay geçti: opel corsa marka aracımla 4 kişi 250 km lik yolu yokuş mokuş epey zorlayarak gittim neyse varacağımız yere vardık turuncu bi arıza ışığı var opellerde o yandı falan 1 dk içinde geri söndü neyse bi yere gösterdik yanıp söndüyse bir şey olmaz dedi özel opel servisi bu dediğim yer son model opellerin falan bakımını yapan görünüşte iyi bir yer. diğer gün sabah aracı çalıştırdım motordan daha önce duymadığım bi ses kaputu açtım motordan gır gır diye bi ses geliyor gaza basınca artıyor( motor sıcakken önceki gün öyle bi ses yoktu) biraz dinledim pistonların oradan geliyor ses.aynı servise gittik motor inecek şöyle olacak falan dünya masraf çıkardılar.başka bi usta daha bulduk oraya gittik adam motoru iyice dinledi yağına baktı yağ eksik değil ama yağ özelliğini yitirmiş dedi.(yağı değiştireli 8 bin km olmuştu)castrol 10w 40 yağ ile yağı değiştirdi araç biraz çalışsın bekleyelim dedi ses tekrar duyulmaya başladı.pistonların üstündeki motor kapağını söktü lefter katkısı diye yağ benzer mor renge yakan bi katkı döktü pistonlara usta ile 10 km bi yolculuğa çıktık geri geldik ses kesildi.tamam dedi yağ eskiyince biraz aşınmaya sebep olmuş artık bi şey olmaz dedi. o olaydan sonra 5 bin km daha kullandım hiç problem çıkmadı aracı sattım sonra ne oldu bilmiyorum. sizin durumunuz da sanki böyle bir şey gibi motorda bir şey yok ama anormal bi ses var.ikimizinde yağı eski ikimizde aracı zorlamışız ve sonra böyle bi ses.benim aracımda lpg yoktu.inşallah problemi çözersiniz.