0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İşin kolayına kaçmışlar zamanla düzelir demediler mi ? hele birde bayansınız ya, düşünmüşlerdir şimdi "direksiyonu kilitliyor sonra kilidi açarken zorlanıyor, o arada pedallarda kafasına takılıyordur" diye Kalibrasyon veya debriyaj değişim vaktiniz gelmiş görünüyor buradan.Bu hassas bir konu, ciddi bir kontrole ihtiyacı var.
Gülsüm hanım,Bursayı bilirim 1 yıl yaşamıştım, normal yokuşlarda Es modunuz varsa yeterli gelecektir, daha dik yokuşlarda manuele geçmek faydalı olur.Yokuşun dikliğine göre her otomatik şanzıman, cinsine göre kısmen geri kaçırır, MMT şanzımanlarda bu biraz daha fazladır, çok dik ise her zaman el freni desteği almak daha doğru olur.1- Direksiyon kitlenmesi, fren ve gaz pedalı sertleşmesi MMT şanzımanla ilgili değildir.2- Soğuk günlerde tarif ettiğiniz şekilde vites değişimlerinin sebebi motorun soğuk olmasıdır, Es modunuz varsa kullanırsanız daha verimli olur. Aracınızın her 40.000km'de şanzıman yağının değişmesi gereklidir.Hali hazırda servis günleri adında kampanya varken ücretsiz Check-Up talep ediniz.
servis sorumlusunun dediği şey şu mümkün olduğunca manuel kullanın
bu durumda insan içinden neden mmt alıyorum ben ozaman, üzerine fark ödeyerek diye geçiriyor
ben içimden geçirirken devamını getirdi.. insanlar bu şanzımanı otomatik sanarak alıyorlar ama yanılıyorlar dedi.
Konuştuğunuz kişi servis sorumlusu olabilir ama teknik konulara pek hakim olduğunu zannetmiyorum, Diğer taraftan forumumuzda düz şanzıman arızaları, tork konvertörlü otomatik şanzıman arızalarıda var, bu onların otomatik olmadığını göstermez, demek ki o kişiye göre bunlar şanzımanda değil!?
Mutimode'lerdede var aynı sorun dik yokuşta Es modu yetmiyor manuele almaz gerekiyor.
Amerikaya bakın, neredeyse %100'ü otomatik, fakat yakıtın ucuz olması vesilesiyle motor hacimleri büyük. Yani otomatik şanzıman büyük motorlu araçlarda daha verimli kullanım sunmaktadır.Ülkemiz, genellikle tepeler ve dağlardan meydana gelmekte fakat yakıt pahalı olduğundan küçük motorlara uygulanan her çeşit otomatik şanzıman bir şekilde arıza yada memnuniyetsizlik yaratmaktadır.O nedenle, küçük motor yanında otomatik şanzıman tercihinde bulunulacaksa, en azından motorun dizel olmasına daha çok dikkat etmeliyiz. Oluşan bu olaylar kesinlikle arıza değildir, şanzımanların kalitesiz oldukları anlamınada gelmemektedir. Sadece kullanıcı bazı teknik bilgilere sahip olamadığından, satış esnasında da bilgilendirmelerin eksik yapılmasından, bulunduğu bölgenin doğa yapısına uygun şanzıman seçimleri doğru yapılmadığından hoşnutsuzluklar çıkmaktadır.Alınmış araç için ne yapılabilir? Şanzıman hakkında mümkün olduğunca çok bilgilenmek ve periyodik bakımı geldiğinde kesinlikle yetkili serviste şanzıman yağının değişimi sağlanmalıdır.
Dizel bizimki de Samsun b.evlerinin yokuşu çok dik . tam otomatik olmadığından zorlanıyor bu yüzden manuele alıyorum. Dediğiniz bilgiler çok doğru yeni araç alırken dikkat etmek lazın
Dik yokuşlarda MMT şaşırıyor. Manuale alınca araç topluyor. Sorun benim araçtamı, yoksa tüm MMT lerde aynı sorun varmı?
6 ay m/m şanzıman kullanmış biri olarak ben de aynı dertten muzdariptim..yokuşlara hızlı girmemek gerekiyor, ya da arkadaşımızın dediği gibi vitese alırsanız ve vites geçiş ayarını kendiniz yaparsanız daha mantıklı, aksi takdirde gerçekten araba çok bağırıyor..Çok dik girdiğim bir yokuşta araç çok zorlandığı için vitesi başa aldı ve araç durma noktasına geldi ve daha sonra tekrar yavaş yavaş vitesi yükseltti..Bu noktada gaza körüklenmeyin derim..
Egemen bey, bakınız, bende 2.0 Diesel tam otomatik Ford Mondeo'da var, o tip yokuşlarda onda da manuele almak zorunda kalıyoruz, ya süratiniz hızlı olacak yada yavaşsanız manuele geçmek zorundasınızdır, bu otomatik şanzımanların tamamında böyledir. Bu arada, ilk defa 1982 yılında bir arkadaşımın babasına ait olan otomatik şanzımanlı Chevrolet Malibu Clasik otomobili kullanmıştım. O tarihte karar vermiştim otomatik şanzımanlı araç kullanmanın gerekliliğine. Zaten yakın gelecekte düz vites diye bir şey de kalmayacaktır.
Not: Tam otomatik süper akıllı şanzıman henüz üretilmedi.
Tekin- "Tam otomatik süper akıllı şanzıman henüz üretilmedi."ancak bu düşüncenize katılmıyorumBenim arabam "logic grade" denen tam akılı bir siteme sahipfren veya yokuş aşağı hızlanmaları bile dikkate lıp vites küçültüyorhele yokuş çıkışlarda falan , kesinlikle size yapacak bir şey bırakmıyorsüper zeka valla
Yani araç dik bir yokuş indiğini anlayabilir ama o yokuşu hangi vitesle, hangi süratle inmesi gerektiğini bilemez.
benim karşılaştığım en önemli sorun aracın bazen 1. viteste takılı kalıp 2.vitese manuele almadan geçmemesi. manuele alıp 2. vitese geçtiğinizde birdaha olmuyor. bu durum zaten çok nadir oluyor. ben mmt corollayla genelde anlaşıyorum, o da beni tıkırtı sesleriyle ödüllendiriyor