0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Napmalı oem le değişmeli miyim Ufuk abi ?
Selam Ufuk. Ortalama MMT şanzıman kaç kilometrelerde değişiyor. Benim konuştuğum bir usta 90binden önce değiştiren görmedim dedi, ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.Ayrıca kalibrasyon konusunda neye dikkat ediliyor, nasıl yapılıyor, gedizlerde usta arkadaş yol testi yapıp gerek yok dedi. Açıkcası bana böyle bir olay saçma geldi.
Fiyatları hakkında bilgim yok nedir fiyatları abi ?Kalibrasyon ayarını Toyota Elpa plaza yaptı..
Sinan bey,Yetkili servislerde bulunan bir el bilgisayarı araca bağlanıyor ve şanzımanla irtibata geçen bu el bilgisayarı sıfırlama işlemini 1dk içinde yapıyor.Ne zaman gereklidir? Kullanıcı, viteslere geçmemesi gibi bir şikayetle başvurursa bu teste ihtiyaç vardır denebilir, bunun haricinde gerekli değildir.Aracınızı kullandığınız trafik ve yol şartları, sizin kullanma karakteriniz debriyaj balatasının ömrünü belirler, bu 90.000km de olabilir 190.000km de olabilir.
190.000km değişmeden sorunsuz kullanılmış bir MM-T araç gördünüz mü? yanlış anlamayın lütfen merakımdan soruyorum?
Ufuk bey,Bu şanzımanlar henüz yeni olduklarından bu kadar çok km yapmış olanına şimdilik rastlamak zor, ama bu km'lere ulaşılamaz diye bir kural da yok, eğer kullandığım araç ilerki yıllarda hala bende kalacak olursa debriyajını ben değişeceğim anlamına gelir ki o zaman böyle bir bilgiyi sizlerle de paylaşmak isterim.Şu anda aracım 90.500km de ve henüz hiç bir sıkıntı yok, yaşadığımız bölge de oldukça dağlık bir bölgedir.
Maşallah diyelim Tekin bey,Fethiyeyi biliyorum İstanbul'da trafik yoğunluğundan olsa gerek (dur kalk sebebinden) bu sistemde debriyaj ömrü sizinki kadar uzun olamıyor maalesef.