0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet bey debriyaj hidroliği seviyesine bir bakarmısınız eksilme olabilir ben debriyaj setini değiştirmiştim ustam 1 ay sonra gel tekrar bakalım demişti seviyesinde inme olmuş tekrar havasını alıp hidrolik eklemiştim ama şu anda bir sorun yok
Tekin bey size iki sorum olacak, 1-Bu yaz bende 2005 corolla hb aracımın debriyaj balatasını(aisin marka) değiştirdim, ilk başlarda debriyaj çok aşağıda kavrıyordu hatta bir kaç kez aracı stop ettirdim. Fakat şu günlerde sanki daha yukarda kavrıyor gibi yaklaşık 3000 km falan yaptım debriyaj balatası değiştiğinden bu yana, normal koşullarda balatanın bitmesi imkansız bu sürede acaba benmi evham yapıyorum. 2-Debriyaj pedalında ufak bir boşluk oluyor normalde diye biliyorum, fakat balatayı değiştirdikten sonra bu boşluk bir miktararttı gibi geliyor bana, takan kişi işini düzgün yapamadımı diye düşünüyorum. Bu boşluğun ne kadar olması gerektiğikonusunda bilginiz varsa bizle paylaşırmısınız.teşekkür ederim.
Her iki sorunuzunda cevabı şöyle olabilir,Debriyaj ayarı otomatik olarak kendini tamamlar, debriyaj balatanız yeni olduğundan ve sök tak işleminden sonra sistemin bütünü yerine oturduğundan debriyajınız ilk güne nazaran yukarda kavramaya başlamış olup yeni balatanın henüz taze ve yumuşak olmasından dolayı da boşluk hissi yaratması normaldir, herşey yolunda görünüyor, yumuşak kalkışlar yapmaya herzaman dikkat ediniz.
cevap veren tüm forumdaşlara teşekkür ederim.Tekin bey, boşluk hissinden ziyade o pedalda boşluk var, nasıl anlatsam debriyajın çabuk bitmemesi içinmi verilen boşluk desem,o pedala ayağınızı koydugunuz zaman baskı yapmadanda 1-2 santim aşağıya iniyor bunu hafif bir parmak dokunuşuylada yapabiliyorum. Bildiğiniz boşluk yani sonuç olarak bu bir arıza göstergesimidir yaptırdığımız ustaya gidip kontrol ettirmeden önce bilgi toplamak daha mantıklı yoksa bunlar böyle normal diyip gönderiyor.
Mehmet bey şöyle anlatmaya çalışayım,Pedalı 10'a bölelim ve yeni balatanızı yorumlayalım;Pedal en üst seviyede 10, sonuna kadar basılı seviye 1 olsun,3'e kadar olan bölüm ilk boşluk, 3 ile 7 kavramanın başladığı ve kitlendiği bölüm, 7 ile 10 son boşluk.Biten balatada ise şöyle olacaktır, 1 ile 6 arası ilk boşluk, 6 ile 10 arası kavrama ve kitleme bölümü (yada kitlenememe ve kaçırma).