Gönderen Konu: Soğuk Havalara Tepki  (Okunma sayısı 1208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Soğuk Havalara Tepki
« : Şubat 12, 2012, 13:58:38 »
İş güç koşuşturma derken uzun zamandır giremiyorum. Tabi bu arada uzun zamandır beklediğim bir ya da birkaç Ankara buluşmasını da kaçırmış olmanın üzüntüsü içindeyim. Umarım herkes iyidir.

Aslında her yıl, her arabada karşılaşıldığını düşündüğüm bir durumu sizlerle paylaşmak istedim. Araçların soğuk havaya verdiği tepki... Benim kendi aracımda karşılaştığım durum şu:

İlk çalışma ile başlayıp ısınana kadar duyduğum tıkırtı. Nereden geldiğini tespit edemedim ancak her sabah soğukken oluyor. Bu durumdan endişelenmeli miyim? Çünkü önce ki araçlarımın da soğuklarda buna benzer reaksiyonlar verdiklerine rastlamıştım. Düşüncelerinizi merakla bekliyorum. Teşekkürler.
Matematik sever, öğretir...

Toyota Club Türkiye

Soğuk Havalara Tepki
« : Şubat 12, 2012, 13:58:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Soğuk Havalara Tepki
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2012, 15:05:59 »
Murat Bey merhabalar. Bahsettiğiniz konuyla ilgili 2 ya da 3 hafta önce bir konu açılmış ve oldukça yazı paylaşılmıştı. Bahsettiğiniz ses ve takırdamalar benim aracımda da mevcut.Ben de soğuktan olduğunu düşünüyorum zira hava sıcaklıkları eksi derecelerde. Levent Bey'in başlatmış olduğu (Dizel Corolla sahiplerine kısa soru. (motor titreşimi hakkında) ) konusunu okumanızı faydalı buluyorum. İyi günler. 
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2012, 13:17:44 »
memleketim çoruma geldim gelir gelmez bugün bu sesi ustaya dinlettim ve sesin manifolddan geldiğini farkettik. bir kelebekten bahsetti ve ses dışında bi sıkıntı oluşturmayacağını söyledi. forumda benzer sıkıntıları yaşayanların bilgilenmesi adına hemen paylaşmak istedim. manifoldu değiştirmek yerine bir vida atıp sesi kestiklerini görüntüyü biraz bozsada sesi kestiklerini söylediler. sanırım biraz pahalı bir parça.

Ankarada ikamet ettiğim için sorunu sadık ustaya ya da ogün ustaya göstereyim diyorum ancak oraya gidene kadar ısınan aracım aynı sesi çıkarmıyor. bu nedenle bugünde başka araçla ustayı araca getirdim :D

Konu hakkında ki yorumlarınız benim önemli. esirgemezseni sevinirim. Mutlu haftasonları diliyorum.

PS: Eray Bey zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2012, 16:34:02 »
Murat bey,

Soğuk motorda, sübaplar kapanırken üst kapağa vurmalarıyla  bu tip "tık tık  tık tık" diye ses çıkar ve ısındıktan sonrada geçer,

Bu tıkırtılar emme manifoldundan daha net olarak duyulabilir zira sübapların olduğu yerden direkt olarak akustik almaktadır,

Diğer yandan emme manifoldunda ayrılma varsa bu daha çok hırıltı şeklinde kendini belli ederken, özellikle yakıt tüketimi konusunda da oldukça belirgin değişiklikler ve rölantide dalgalanmalar şeklinde de kendini gösterir diye düşünmekteyim.

Emme manifolduna bir işlem uygulamadan önce Yaz mevsimini beklemeniz daha doğru olur diye sizi uyarmak ve bilgilendirmek isterim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)