Gönderen Konu: radyo teyp arızası  (Okunma sayısı 6805 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
radyo teyp arızası
« : Şubat 12, 2012, 00:51:56 »
merhaba arkadaşlar
2004 model terra aracımızın radyo  açma düğmesi arızalandı sesi açmak isteyince  radyo kapanıyor sonra kendisi tekrar  açılıyor düğmenin üzerine basıp kapatmak isteyince kapanmıyor açmak isteyince açılmıyor kafasına göre bir açılıyor sonra hemen kapanıyor
direksiyondan kumanda edince herhangi bir sorun yok arıza düğmede gibi gözüküyor?
yardımlarınızı bekliyorum  teşekkürler

Toyota Club Türkiye

radyo teyp arızası
« : Şubat 12, 2012, 00:51:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: radyo teyp arızası
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2012, 09:17:11 »
servise gitmenizi tavsiye ederim, yada sağlam bir ustaya... |-\
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • meka elektronik kartal ıstanbul 0216.389.70.12
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2012, 11:47:08 »
merhaba arkadaşlar
2004 model terra aracımızın radyo  açma düğmesi arızalandı sesi açmak isteyince  radyo kapanıyor sonra kendisi tekrar  açılıyor düğmenin üzerine basıp kapatmak isteyince kapanmıyor açmak isteyince açılmıyor kafasına göre bir açılıyor sonra hemen kapanıyor
direksiyondan kumanda edince herhangi bir sorun yok arıza düğmede gibi gözüküyor?
yardımlarınızı bekliyorum  teşekkürler
merhaba
sizin cihazın potansı arızalı istanbulda olsaydınız yardımcı olurdum potansını tmaır ederdim
iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2012, 17:54:24 »
Sayın Ahmet bey ilginize teşekkür ederim
sorun soğuk havaların olduğu zamanda çıkmıştı  herhangi bir işlem yaptırmadık havalar biraz düzeldi  bir haftadır radyo-teyp eski halinde çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2012, 10:09:59 »
Abdullah bey sorunun havayla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.Ancak hafif temas olduğu durumlarda bazen sarsıntı ile iletişim sağlanmış olabiliyor.Bu geçici bir durum olduğundan baktırmakta fayda var.Şayet kablo çıkması olmuşsa bu elekronik devreye zarar verebilir.Ark yapabilir yani.Siz boş bir zamanda baktırın yinede.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2012, 14:22:36 »
Abdullah Bey ;
 Aracınızın teyp açma kapama tuşu buton şeklinde ise (çalışma tekniği zil butonuna benzer şekilde ise) butonun içinde bulunan butona basıldığı zaman kontaklar arasından akım sağlayan ince demir parçanın kırılması şeklinde titreşim olduğu zaman kırılma sonucu ve titreşim ile birlikte kontakalara temas etmesi durumunda teyp inizin kendi kendine ses yükseltme ,açılma , kapanma gibi isteğiniz dışında bulunan faaliyetleri  sağlar. (anlattığınıza bakılırsa büyük ihtimal bu buton arızalı aynısı basıma gelmişti kendin teyp i sökerek değiştimiştim o butonu)
 Eğer aracınızın ses yükseltme ,açma, kapama gibi işlevlerini sağlayan devre elemanı potansiyometre olarak kullanılmış ise muhtemelen potansiyometre arızalanmış olabilir.( eğer elinizle saat yönüne çevirerek ses yükseltiyosanız potansiyometre kullanılmış ve muhtemelen onun arızalı olması neden olabilir )
 Mehmet bey in dediği gibi kabloların soketlerinde temazsızlık olma ihtimalide olabilir.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2012, 18:48:53 »
geçmiş olsun soğuk hava ile alakalı değil düğme içerisinde ince hassas bakır ayaklar var onlar zamanla aşınma sonucu özelliğini kaybediyor kablolu değil plaket üzerine monteli o plastik düğmeyi sökebilirseniz elektronik cihazlar için kontak spreyi var onu potansın üzerine sıkın birazda olsa düzelir düzelmezse değişmesi gerekir