Gönderen Konu: 2012 verso 1.6 132 ps valvematic motor için LPG önerisi???  (Okunma sayısı 9778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Verso 1.6 132 ps 6 ileri manuel
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
Aracımızı 4 ay önce sıfır aldık.Şu an 5bin km falan oldu malum benzin fiyatlarından dolayı lpg taktırmayı düşünüyoruz.Bursa toyota akkoyunlu bayisi onların anlaşmalı firmalarında montaj (landi renzo marka) yaptırırsam bakımlarımıda akkoyunlu'da ypaarsam aracın garantisini bozmadan lpgli olarak kullanabilceğimi söyledi? Öncelikle bursa'da bu şekilde uygulama yaptırıp kullanan var mı?Valve matic motorda lpg kullanan arkadaşlar hangi marka kit taktırdılar paylaşırlarsa sevinirim herkese iyi forumlar
Türkiye'de çok yakan araç yoktur,pahalı benzin vardır :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2012 verso 1.6 132 ps valvematic motor için LPG önerisi???
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2012, 23:27:14 »
Bursa Toyota Akkoyunlu bayisi ile görüştüm;
Lpg kitinin parası,sızdırmazlık raporunun parası,tüv muayenesinin parası,eksoz muayenesinin parası,ruhsat değişim işlemlerinin parası hepsi dahil olmak üzere 2100tl dedi.Ordan birine vekalet vericez konuşulan günde aracı bırakıcaz ertesi akşam üstü bütün işlemleri bitmiş şekilde teslim ediceklermiş.Sizce fiyatlandırma nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2012, 01:13:50 »
Yazdığınız fiyat normal, hatta iyi sayılır bana göre. Yalnız garanti olayı biraz şüpheli, bildiğim kadarı ile motor garantisi sorun olabiliyor, sonuçta motor arabanın kalbi ve pahalı, olmaz olmaz ama büyük bir sorun çıktığında size nasıl bir garanti verebiliyorlar? Söz ile verilen garanti iş ciddiye bindiğinde bir anda unutulabiliyor, biliyorsunuz sigorta olayında ya da garanti olaylarında bile ne dümenler dönüyor iş başa geldiğinde. O yüzden, naçizane tavsiyem, her şeyi sorun soruşturun ve de mümkün ise yazılı bir teminat alın mesela BRC 3. şahıs sigortası diye bir şey yapıyor bildiğim kadarı ile, lpg kaynaklı bir motor arızasında 25000 Tl'ye kadar sigortalı. Here in Türkiye you know, o yüzden eşeğinizi çok sağlam kazığa bağlayın ki bu eşek, tabirimi hoş görün,  canım toyota verso. Aman dikkat...Sağlıcakla kalın... 
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2012, 01:31:00 »
Onun detayınıda sordum akkoyunluya aldığım cevap şu oldu;landi renzo firması lpg kitlerine çok güveniyor ve garanti veriyor (motor için 30 bin tl misalen)lpg kaynaklı herhangi motor arızasında faturayı landirenzoya kesiyoruz siz etkilenmiyorsunuz dediler.Bu yanıt beni tatmin etti ayrıca araştırdım bütün araç firmaları renault,fiat,skoda,kia fln hepsi garantiyi bozmadan taktıkları kitler landirenzo durum bu olunca bende çok detayını kurcalamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2012, 11:13:45 »
Landi rezzo iyi bir kit garantide veriyorsa servis bence hiç beklemnize gerek yok takın dizel araç kullanıyormuş gibi tasarruf edin derim :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2012, 20:12:13 »
 Bence prıns;

%45-50 tasarruf,

sıfır sorun,

LPG-benzin farkı anlaşılmıyor,

Prıns 2 yıl veya 100 bin km lpg'den kaynaklı sorunlar için garanti veriyor.

yağlama sistemi olmasından dolayı LPG sistemleri içinde motor siboplarına en az zarar veren kit.

Ben 2011 corolla comfort extra aracıma aldığım gibi taktırdım. 4500 km oldu. Bu kış kıyamette şehir içinde 0,25 kuruş yakıyorum.. Arkadaşımın dizeli benden fazla yakıyor.

Toyota sevgisi başka.. baba evlat gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2012, 20:57:02 »
benim size tek tavsiyem, lpg taktırmayın olur, ben zorda kalsam kredi alır, yine benzinle binerim, benzinli aracıma
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2012, 21:13:36 »
bir arkadaşım versoya, sitede de reklamı olan turkuvaz otogaz da kit MTM denilen BRC nin bir modelini taktırdı. gayet de memnun
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '09
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2012, 21:49:53 »
Aracımızı 4 ay önce sıfır aldık. Şu an beşbin km falan oldu malum benzin fiyatlarından dolayı lpg taktırmayı düşünüyoruz. Bursa toyota akkoyunlu bayisi onların anlaşmalı firmalarında montaj (landi renzo marka) yaptırırsam bakımlarımıda akkoyunlu'da ypaarsam aracın garantisini bozmadan lpgli olarak kullanabilceğimi söyledi? Öncelikle bursa'da bu şekilde uygulama yaptırıp kullanan var mı?Valve matic motorda lpg kullanan arkadaşlar hangi marka kit taktırdılar paylaşırlarsa sevinirim herkese iyi forumlar
  Ayberk bey 2009 model verso aracıma iki ay önce balıkesir efe otogazda prins marka lpg kit taktırdım. Araştırma aşamasında tereddütlerim vardı,ancak cevremden aldığım tavsiyeler üzerine hakan ustayla tanıştım ,benim size tavsiyem lpg kitin markası kadar uygulayan ustanın ve ekibinin tecrübeside önem taşıyor buradan sizinde huzurunuzda efe otogaza ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Aracımın benzindemi gazdamı gittiğini aracıma binen hiç kimse henüz tahmin edemedi.yakıt durumunu merak ederseniz 36 lt gazla 400 km yol yapıyorum, karma kullanımda tabiki. Şehirlerarası yollarda 105-110 km arası hızlarda kullanıyorum, ben çok memnun  kaldım. Sizede tavsiye ederim, inşaallah hayırlısı olur.

---Düzeltme Notu
Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmesine ve trafik kuralları ile tanımlanmış hız limitlerinin üzerinde hız bildirimi yapılmaması kuralına uyulmasını rica ederiz.
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2012, 22:56:19 »
benım 2006 tada landirenzo takılı.Brc kullandım 4 sene.Pek fark yok ama landinin enjektörleri çok sesli.Brc taktırırdım ben şuan ..Bİrde maddi durumunuz iyiyse  600-700 tl fark verin prins taktırın.Hem enjektör kalitesi landi ve brc den çok üstün..Valve care sistemiyle prins harika olur.Uzun yıllar satmayacaksanız aracı.
2100 tl çok para istiyorlar.Aracı bıraksanız akşama ancak montajı biter.Diğer tüm takip işlemleri sonraya kalır.
Landi renzo yu taş çatlasın suan 1,750 tl ye çok rahat lpg kitini alırsınız.
25 tl sızdırmazlık dediğiniz öühendisler odası.
130 tl tüvtürk muayane
Ruhsat yapragınız değişmeyeceği için extra ruhsata para ödemeyeceksiniz.
Egzos muayanesi araç sıfır oldugu için ilk 3 sene benzinlilerde egzos muayenesi yok.Eger almak ta isterseniz 25 tl de o olması lazım.1900-2000 tl arası mal olur sizeE ğer .lpg kitine  peşin öderseniz 1600 civarı alırsınız diye düşünüyorum..Ve ozaman da 1.750-1850 arası mal olur.200-300 tl yi ben bu evrak işleriyle uğraşamam diyorsanız verin.kendiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2012, 12:45:56 »
Bakalım heralde 2 ay sonra falan taktırıcaz lpg kitini aracımıza.Eski aracımız dizeldi ayda 300tl lik mazot yetiyordu.(ortalama aylık 1200km fln yapıyoruz)Şimdi biraz daha az yol yapmamıza rağmen 400tl (2 depo ) yakıyoruz lpg takarsak ortalama 250 tl gaz yakar aynı km yapılırsa buda aylık 150tl kar elde etmek demek.1 yılda lpg kitinin parasını amorti ederiz heralde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2012, 10:39:16 »
aynı aracı alalı bir ay oldu alırken çok araştırdım senede 10000 civarı yol yapan birisiyim o yüzden lpg hiç düşünmedim ve düşünmüyorum fakat lpg yi taktıktan sonraki tecrübelerinizi (yakıt, performans vs.) paylaşırsanız çok sevinirim özellikle bu motor için tecrübe az kazasız belasız yolculuklar
matematik iyidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2012, 08:26:00 »
aynı aracı alalı bir ay oldu alırken çok araştırdım senede 10000 civarı yol yapan birisiyim o yüzden lpg hiç düşünmedim ve düşünmüyorum fakat lpg yi taktıktan sonraki tecrübelerinizi (yakıt, performans vs.) paylaşırsanız çok sevinirim özellikle bu motor için tecrübe az kazasız belasız yolculuklar

Aynı fikirdeyim. Arkadaş taktırdımı acaba aracına LPG kiti uzun zamandır birşeyler yazmamış...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2012, 01:03:57 »
istanbuldayım.2011 verso 1.6 benzinli premium aracima 24.000 km de zavolli marka lpg taktirdim.1lt.gazla 10 km giderken simdi 7 km.lere.dustu.o.disi sekilde cok yakmaya basladi.toplamda 30 lt dolumla bir depoda 320 kmlerde giderken 220 km.lere düştü birden anlamıyorum sebebini .. bir çok farklı şirket ve şstasyondan lpg aldım sonuç aynı...benzinle ayni degere ulasti neredeyse.yarin kontrole götürcem bayisine.. duzelmezse lpg taktirdigima pisman olcam gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2013, 22:23:11 »

Sealm arkadaşlar. 2010 Verso premium aracıma Dün (18 bin kmde) BRC marka MY11 kiti lpğ taktırdım.
 Bayi seçimi olarak istanbul kağıthanede BRC merkez binanın arkasında ki BRC MERKEZ SERVİS YÜCELLER OTO  olarak geçen servisi tercih ettim.(1700 tl 10 taksit)
 İşçilik ve kişilik olarak çok iyi insanlar. Montaj esnasında sabahtan öğle sonuna kadar birlikte olduk. Tüm sorularıma ve isteklerime gayet kibar ve ilğili davrandılar hiçbir zorluktan kaçınmıyorlar.
 Serviste çalışan makina mühendisi MURAT usta BRC servislerinde eğitici olarak derslerde veriyor ve işinin uzmanı bir kişilik. İlk izlenim olarak çok başarılı bir montaj ve benzin ile aynı hissiyatta sürüş tepkimeleri aldım. Tasarruf bilgilerini önümüzdeki haftalarda paylaşırım...
Çıkarım Senle her yola...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2013, 23:26:41 »
Yakıt değerlerini merak ettim litre - km bazında.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2013, 01:23:54 »
benım 2006 tada landirenzo takılı.Brc kullandım 4 sene.Pek fark yok ama landinin enjektörleri çok sesli.Brc taktırırdım ben şuan ..Bİrde maddi durumunuz iyiyse  600-700 tl fark verin prins taktırın.Hem enjektör kalitesi landi ve brc den çok üstün..Valve care sistemiyle prins harika olur.Uzun yıllar satmayacaksanız aracı.
2100 tl çok para istiyorlar.Aracı bıraksanız akşama ancak montajı biter.Diğer tüm takip işlemleri sonraya kalır.
Landi renzo yu taş çatlasın suan 1,750 tl ye çok rahat lpg kitini alırsınız.
25 tl sızdırmazlık dediğiniz öühendisler odası.
130 tl tüvtürk muayane
Ruhsat yapragınız değişmeyeceği için extra ruhsata para ödemeyeceksiniz.
Egzos muayanesi araç sıfır oldugu için ilk 3 sene benzinlilerde egzos muayenesi yok.Eger almak ta isterseniz 25 tl de o olması lazım.1900-2000 tl arası mal olur sizeE ğer .lpg kitine  peşin öderseniz 1600 civarı alırsınız diye düşünüyorum..Ve ozaman da 1.750-1850 arası mal olur.200-300 tl yi ben bu evrak işleriyle uğraşamam diyorsanız verin.kendiniz

Abi ruhsatın tek yaprağı değişiyor benzinli-lpgli yazıyor. 70 lirami neydi.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2016, 00:33:34 »
Sealm arkadaşlar. 2010 Verso premium aracıma Dün (18 bin kmde) BRC marka MY11 kiti lpğ taktırdım.
 Bayi seçimi olarak istanbul kağıthanede BRC merkez binanın arkasında ki BRC MERKEZ SERVİS YÜCELLER OTO  olarak geçen servisi tercih ettim.(1700 tl 10 taksit)
 İşçilik ve kişilik olarak çok iyi insanlar. Montaj esnasında sabahtan öğle sonuna kadar birlikte olduk. Tüm sorularıma ve isteklerime gayet kibar ve ilğili davrandılar hiçbir zorluktan kaçınmıyorlar.
 Serviste çalışan makina mühendisi MURAT usta BRC servislerinde eğitici olarak derslerde veriyor ve işinin uzmanı bir kişilik. İlk izlenim olarak çok başarılı bir montaj ve benzin ile aynı hissiyatta sürüş tepkimeleri aldım. Tasarruf bilgilerini önümüzdeki haftalarda paylaşırım...

Memnuniyetiniz devam ediyormu ve tüketimleriniz güncel olarak nasıl şuanda...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.