Gönderen Konu: Lpg sübap ayarını mı bozar?  (Okunma sayısı 12349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Lpg sübap ayarını mı bozar?
« : Şubat 11, 2012, 20:50:49 »
aracım lpg li 2004 corolla verso 1.6(173.000 km): sabah aracı çalıştırdım. motorun biraz sarsıntılı çalıştığını hissettim. neyse ısınınca düzelir diyerek 10-12km yol yaptım.ama hareket halinde direksiyonda iken sarsıntıları hissetmeye başladım sonra lpg yi taktırdığım  (landi renzo) yere gittim araca baktılar usta fazla uğraşmadan aracın subap ayarı istediğini her 20000 km de bunun gerektiğini söyledi.  kendilerinin bunu yapmadığını söyledi. yönlendirdiği ustaya gittim. usta motoru açınca bu araçlarda subap ayarı olmaz dedi.sonra ise motorun sökülerek subabların ayarlanabileceğini söyledi masrafında haliyle kabarık olacağını söyledi. acaba söyledilleri doğru mu yani bu subap işi masraflı bir iş midir?
2004 VERSO ELEGANT

Toyota Club Türkiye

Lpg sübap ayarını mı bozar?
« : Şubat 11, 2012, 20:50:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg sübap ayarını mı bozar?
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2012, 21:14:45 »
Subap ayarının çok da zor bir iş olduğunu sanmıyorum...
benim aracıma (99 model megane) yetkili renault servisi 80tl'nin altında bir fiyata yapıyor.
ve aynı şekilde LPG'nin subap ayarını bozduğunu bana da söylediler, senede bir kez subap ayarına gelmemi söyledi servis ustası...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2012, 21:20:59 »
Bünyamin bey, yeni teknolojili motorlarda sübap ayarı olmamaktadır, LPG sübap ayarını bozamaz fakat sübapları yağsız bıraktığından ve yüksek ısı nedeniyle yamulmalar meydana getirdiğinden yeterli kompresyon oluşamamakta ve bu da motorda kötü durumlar oluşturmaktadır.

Eğer sizin motorunuz bu aşamada ise sübaplarının değişmesi gerekiyor demektir,

Diğer taraftan oldukça yüksek sayılabilecek km'nizden dolayı öncelikle Carbon-Clean işlemi yaptırarak işleme başlamanız daha faydalı olacaktır,

Bu işlemden sonra yine sarsıntılar devam ederse sübaplarınızdan şüphelenmeniz gerekecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2012, 22:00:16 »
Bünyamin bey,

Eğer 4000 devirin üzerinde LPG'de aracınızı uzun süre kullandıysanız. Sübaplarda hafif deforme olabilir. Ama Toyotalarda sübap ayarının bozulduğunu duymadım. Ustamda bu araçlarda sübap arayarı bozulmaz dedi.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2012, 19:34:30 »
uzun zaman lpgde kullanılırsa bozar  lpgde içten patlama olayı fazla sıcaklık biraz yükseleceğinden yağsız olduğu için tekin beyin dediği gibi deformasyon oluyor  sizin araçlarda hidrolik sübap ayarlayıcı olması lazım ben öyle biliyorum masraflı denmesi baya bi emek ister tempralardada öyle üst kapak sökülüp ayarlanmaz ben ae 101 30 tlye ayarlattım ustanın dediği sürekli lpgde kullanılırsa altı ayda bir ayarlanırsa iyi olur dedi geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2012, 19:57:43 »
   Yaklaşık 150 000 km lpg li iki ayrı model araç kullanmış birisi olarak şunu söylemeliyim ki , süpap ayarı ile lpg nin alakası yoktur.Lpg süpap ayarını bozamaz. Süpapları bozduğu da söylenemez. Bu hemen olacak bir şey değil. Sarsıntılı çalışma benzinde de devam ediyorsa o zaman arıza araştırınız. Elektrik sisteminde bir şey olabilir. Aksi takdirde lpg enjektörlerinden birisi bozulmuş da olabilir. 
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2012, 21:59:08 »
Alıntı
aracım lpg li 2004 corolla verso 1.6(173.000 km):
satılma zamanı gelmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2012, 10:19:47 »
Sorun motora indiyse hiç ugraşmadan satmanızı tavsiye ederim .Motor sorunu en kral usta dahi yapsa fabrikasının yaptıgı gibi olmaz .Eger sadece sübop ayarı kurtarıyor ise aracınız da çok temiz ise sibopları yenileyip alıştırdıgınızda ilk günkine yakın performans alırsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2012, 11:40:48 »
yazdıklarınıza bakarsak ilk çalıştırmada lpg işin içinde yok. ancak benzinle çalışırken rölanti ayarını enjeksiyon pompası yapamamış. sonra tüpe geçince devam ediyorsa lpg li araçların 80bin km civarı başına gelen sübap kesilmesi olayının ilk belirtileri yaşanıyor. sübapların ve kılavuzlarının değişmesi gerek. konyada yerli bir firma sübap üretiyor ve kaliteliymiş. mazda servisi bu durumu anlatıp  önermişti. sizde böyle bir değişim yapabilirsiniz.

yeni nesil ohc ya da dohc motorlarda sübaplar  direk eksantrik milinden hareket alır. eksantrikte ya da sübap kafalarında aşınmalar olmamışsa sorun yoktur. ayar gerekmez.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.