0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=9550.0 burda konu var.arkadaşımız tamir ediyormuş.
Bu akşamda farları açtığımda göstergeyi parlatan beyaz ışığın daha az yanmaya başladığını fark ettim, farları kapattığımda daha fazla ışık veriyordu. önceden bu farkı göremiyordum. yani farları açıp kapattığımda gösterge ışığının az veya çok oluşunu hissedemeyecek bir farklılık olmuyordu. Neler oluyor yahu... bunların hepsi nemli havalardan mı acaba?....
2006 corollama bugün bindiğimde aracı çalıştırdım ve teybi açmak istedim. ancak hoparlörlerden cazır cuzur sesler geldi radyo kanalları da cızırtılı idi ve CD.ye geçmiyordu. araç biraz çalıştıktan sonra radyo frekanslarını yeniden arattım ve kanallardan sesler gelmeye başladı, yaklaşık 7-8 dakika sonra. ancak CD çalar çalışmıyor, içindeki CD.yi çıkarmıyor, Mute, Eject ve Disk butonları çalışmıyor. ekranda Disk In yazısı da yok, içinde CD olduğu halde. Oto elektrikçisi arkadaşa sorduğumda teybin sökülüp tamire gitmesi gerektiğini, ancak yine arızalanan başka bir teybin 6 aydır tamirini halen yaptıramadıklarını söyledi. Bandırma ilçesindeki Toyota servise girdiğimde onlarda teybin söküleceğini ve İstanbul'a tamire gideceğini, 100 ile 200 Euro arasında masrafı çıkabileceğini söylediler. şu an teybin radyosu çalışıyor ama CD çaları, mute tuşu, eject tuşu, disk tuşu çalışmıyor. Bu konuda yapılabilecekler hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. masraf biraz camını sıktı. şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler...
aynısını bende yaşadım, hatta gittiğiniz bandırma servisten 20gün önce bana satılan araçta cd sürücü çalışmıyordu, sizinle aynı sorunlar bakiydi. kesinlikle orda ellettirmeyin teybinizi, çünkü sökmeyi bilmiyorlar, benim aracımınkini önceden sökmüşler, şimdi sağ tarafında 2mm gibi bir boşluk var, döşemeyi kastırdıkları için kapatmak mümkün değil, çok göze batan bir kusur değil ancak sonuç olarak kusur. 100-200euro masraf diyorlarya, onun 20lirası kargo, geri kalan 100-150lirasıda kar olarak alacaklar. Bahsettiğiniz sorunun çözümü 70tl dir. Muhtemelen sizinde benimki gibi cd çalara ait chip oksitlenme nedeniyle işlevini yitirdi. Siz bence biraz daha bekleyip, istanbula bir gün gezmek amaçlı geçin, tabi eğer müsait zamanınız varsa, o geçtiğinizdede bostancı da düzgün teypçiler var, sorununuzu benimki gibi 70tl ye çözerler, en aızndan servise verip riske atmazsınız teyp ve döşemenizi. Konuya çok hakimler ve elleri oldukça yatkın, benim ön teyp ve alt kısmını, 2adet tırnaklı aparatla 30-40sn de söküp, teybi aldılar, 20dk içinde chipin arızalı olduğunu tespit edip, değişimi yaptılar. totalde 40dk içinde sorunum çözüldü. Yer tavsiyesi isterseniz verebilirim.