Gönderen Konu: CD Çalar arızası  (Okunma sayısı 7154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
CD Çalar arızası
« : Şubat 11, 2012, 19:57:15 »
2006 corollama bugün bindiğimde aracı çalıştırdım ve teybi açmak istedim. ancak hoparlörlerden cazır cuzur sesler geldi radyo kanalları da cızırtılı idi ve CD.ye geçmiyordu. araç biraz çalıştıktan sonra radyo frekanslarını yeniden arattım ve kanallardan sesler gelmeye başladı, yaklaşık 7-8 dakika sonra. ancak CD çalar çalışmıyor, içindeki CD.yi çıkarmıyor, Mute, Eject ve Disk butonları çalışmıyor. ekranda Disk In yazısı da yok, içinde CD olduğu halde. Oto elektrikçisi arkadaşa sorduğumda teybin sökülüp tamire gitmesi gerektiğini, ancak yine arızalanan başka bir teybin 6 aydır tamirini halen yaptıramadıklarını söyledi. Bandırma ilçesindeki Toyota servise girdiğimde onlarda teybin söküleceğini ve İstanbul'a tamire gideceğini, 100 ile 200 Euro arasında masrafı çıkabileceğini söylediler. şu an teybin radyosu çalışıyor ama CD çaları, mute tuşu, eject tuşu, disk tuşu çalışmıyor.
Bu konuda yapılabilecekler hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. masraf biraz camını sıktı. şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

CD Çalar arızası
« : Şubat 11, 2012, 19:57:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: CD Çalar arızası
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2012, 21:07:36 »
üstad bendede 2009 corollada oldu benzer bişe bu soğuk günlerde gecenlerde sabah teyp ı açtıgım zaman ses açma tusu ve şarkı hızlı atlatma tusu çalışmıyordu araba sısındıkca biraz tutukluk olarak çalışmaya başladı servise sordum soğukla alakalı olabilir dediler bu gün güneş vardı (kocaeli) ve tamamen düzelmiş haldeydi tuslar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • 3 kere teşekkür edildi
CD Çalar arızası
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2012, 21:29:24 »
Bu akşamda farları açtığımda göstergeyi parlatan beyaz ışığın daha az yanmaya başladığını fark ettim, farları kapattığımda daha fazla ışık veriyordu. önceden bu farkı göremiyordum. yani farları açıp kapattığımda gösterge ışığının az veya çok oluşunu hissedemeyecek bir farklılık olmuyordu. Neler oluyor yahu... bunların hepsi nemli havalardan mı acaba?....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 corolla terra special
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2012, 23:46:46 »
2006 corollam var araç 1 hafta kardan dolayı brandanın altındaydı. arac içi buhar yapmış teybi 1 gün çalılmadı içi kurudu. havalandırdım.bagaj dahi nemliydi.su an teyp düzeldi.nemlenince yapıyor. :)
2006 corolla terra special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 corolla terra special
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2012, 00:09:43 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=9550.0 burda konu var.arkadaşımız tamir ediyormuş.
2006 corolla terra special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2012, 08:16:20 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=9550.0 burda konu var.arkadaşımız tamir ediyormuş.

Şaban arkadaşımız pek aktif değil maalesef. Mahmut Bey, imkanınız var ise eskisini tamir ettirmek yerine çok daha fazla işleve sahip bir teyp taktırmanızı tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2012, 20:29:06 »
Bu akşamda farları açtığımda göstergeyi parlatan beyaz ışığın daha az yanmaya başladığını fark ettim, farları kapattığımda daha fazla ışık veriyordu. önceden bu farkı göremiyordum. yani farları açıp kapattığımda gösterge ışığının az veya çok oluşunu hissedemeyecek bir farklılık olmuyordu. Neler oluyor yahu... bunların hepsi nemli havalardan mı acaba?....
Muhtemelen bu aralar aküsünü söktünüz aracın ve kısa süreli elektrik kesintisi olmuş olmalı.
Tahminim doğru olmayada bilir ancak sorun şu; km sıfırlama tuşuna bir kaç kez basın km ekranında yatay ==========
====
======= 
işaretlerine benzer işaretler çıkacak bu işaretler çıktığında basılı tutun ve arttığını gördüğünüzde ışıkta aynı oranda artacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2012, 21:09:05 »
2006 corollama bugün bindiğimde aracı çalıştırdım ve teybi açmak istedim. ancak hoparlörlerden cazır cuzur sesler geldi radyo kanalları da cızırtılı idi ve CD.ye geçmiyordu. araç biraz çalıştıktan sonra radyo frekanslarını yeniden arattım ve kanallardan sesler gelmeye başladı, yaklaşık 7-8 dakika sonra. ancak CD çalar çalışmıyor, içindeki CD.yi çıkarmıyor, Mute, Eject ve Disk butonları çalışmıyor. ekranda Disk In yazısı da yok, içinde CD olduğu halde. Oto elektrikçisi arkadaşa sorduğumda teybin sökülüp tamire gitmesi gerektiğini, ancak yine arızalanan başka bir teybin 6 aydır tamirini halen yaptıramadıklarını söyledi. Bandırma ilçesindeki Toyota servise girdiğimde onlarda teybin söküleceğini ve İstanbul'a tamire gideceğini, 100 ile 200 Euro arasında masrafı çıkabileceğini söylediler. şu an teybin radyosu çalışıyor ama CD çaları, mute tuşu, eject tuşu, disk tuşu çalışmıyor.
Bu konuda yapılabilecekler hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. masraf biraz camını sıktı. şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler...
aynısını bende yaşadım, hatta gittiğiniz bandırma servisten 20gün önce bana satılan araçta cd sürücü çalışmıyordu, sizinle aynı sorunlar bakiydi. kesinlikle orda ellettirmeyin teybinizi, çünkü sökmeyi bilmiyorlar, benim aracımınkini önceden sökmüşler, şimdi sağ tarafında 2mm gibi bir boşluk var, döşemeyi kastırdıkları için kapatmak mümkün değil, çok göze batan bir kusur değil ancak sonuç olarak kusur. 100-200euro masraf diyorlarya, onun 20lirası kargo, geri kalan 100-150lirasıda kar olarak alacaklar. Bahsettiğiniz sorunun çözümü 70tl dir. Muhtemelen sizinde benimki gibi cd çalara ait chip oksitlenme nedeniyle işlevini yitirdi. Siz bence biraz daha bekleyip, istanbula bir gün gezmek amaçlı geçin, tabi eğer müsait zamanınız varsa, o geçtiğinizdede bostancı da düzgün teypçiler var, sorununuzu benimki gibi 70tl ye çözerler, en aızndan servise verip riske atmazsınız teyp ve döşemenizi. Konuya çok hakimler ve elleri oldukça yatkın, benim ön teyp ve alt kısmını, 2adet tırnaklı aparatla 30-40sn de söküp, teybi aldılar, 20dk içinde chipin arızalı olduğunu tespit edip, değişimi yaptılar. totalde 40dk içinde sorunum çözüldü. Yer tavsiyesi isterseniz verebilirim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2012, 23:14:48 »
Bu konuyu açtığım gün moralim gerçekten çok bozuktu ve konu ile ilgili daha önceden yazılan bir şey var mı diye bakmak bile aklıma gelmedi. Ancak sonradan baktığımda bu konuda yazılan bayağı cevap varmış ve benim için gerçekten çözüm oldu. Melih beyin dediği gibi üç gün sonra teyp kendiliğinden düzeldi ve çalışmaya başladı. Ben bu arada oto elektrikçisi arkadaşımın yanına gittiğimde akünün kutup başını söküp takmıştı ve aracın ayarları sıfırlandı. Bu sebeple de gösterge ışık ayarları değişmiş. (Hatta araçta emniyet kemeri sesi çalışmıyordu o da artık zır zır ötüyor, bunun nasıl kapatılacağını sorana verilen cevapları okudum, sormuyorum.) Ancak bu durumun oluşmasında benim bir yanlış kullanımım olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki: Özellikle şehir içi kullanımda trafik lambalarında öndeki aracın egzos kokusunu içeriye almamak için dışarıdan temiz hava girişini kapatıp havayı içeride dolaştırıyordum, tabi bu da içeride bayağı bir buhar yapıyordu. Sitede bu konuda yazılanlar ve nemlenmeden mütevellit bu arızanın oluştuğunu öğrenince ben buna yordum. O günden beri de dış hava akış kapakları açık ve araçta bir sorun yok. İlgilenip cevap yazan herkese teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Ekim 16, 2012, 22:15:37 »
aynısını bende yaşadım, hatta gittiğiniz bandırma servisten 20gün önce bana satılan araçta cd sürücü çalışmıyordu, sizinle aynı sorunlar bakiydi. kesinlikle orda ellettirmeyin teybinizi, çünkü sökmeyi bilmiyorlar, benim aracımınkini önceden sökmüşler, şimdi sağ tarafında 2mm gibi bir boşluk var, döşemeyi kastırdıkları için kapatmak mümkün değil, çok göze batan bir kusur değil ancak sonuç olarak kusur. 100-200euro masraf diyorlarya, onun 20lirası kargo, geri kalan 100-150lirasıda kar olarak alacaklar. Bahsettiğiniz sorunun çözümü 70tl dir. Muhtemelen sizinde benimki gibi cd çalara ait chip oksitlenme nedeniyle işlevini yitirdi. Siz bence biraz daha bekleyip, istanbula bir gün gezmek amaçlı geçin, tabi eğer müsait zamanınız varsa, o geçtiğinizdede bostancı da düzgün teypçiler var, sorununuzu benimki gibi 70tl ye çözerler, en aızndan servise verip riske atmazsınız teyp ve döşemenizi. Konuya çok hakimler ve elleri oldukça yatkın, benim ön teyp ve alt kısmını, 2adet tırnaklı aparatla 30-40sn de söküp, teybi aldılar, 20dk içinde chipin arızalı olduğunu tespit edip, değişimi yaptılar. totalde 40dk içinde sorunum çözüldü. Yer tavsiyesi isterseniz verebilirim.
Alper bey yer tarifi verir misiniz? teşekkürler...