0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben torpidodan gelen sesler için bazı bölümlerini sökmeye çalıştım.Hatta direksiyonun alt kısmında ki kapağı sköüp baktım.Kablolar zaten çok sıkı bir şekilde duruyor.Hala sesler nereden geliyor tespit edemedim.Ama farkettiğim yeni bir ses noktası var.Oda emniyet kemerinin yuvası.Orada da bir ses var ama nasıl çözülür şimdilik bilmiyorum .
Arkdaşlar geçenlerde emniyet kemerinden gelen seslere kafayı taktım ve sökmeye karar verdim çok zor oldu çünkü kompile sutunu sökmek zorunda kaldım sonuç olarak içeride ses yapacak birsürü nesne tespit ettim,bazı klpsleri bantladım emniyet kemeri indirip kaldırma parçalarının aralarına kağıt bant yapıştırdım böylece aradaki boşlukları doldurdum,emniyet kemerini saran makaranın felaket ses yaptığını fark ettim küçük boy sünger aldım marketten ve makaranın altına sıkıştırdım gerçi kemeri geri çekmede biraz yavaşlama oldu ama olsun.sonra parçaları tekrar monte ederek kapı fitillerini taktım sonuç süper oldu artık çok sert zeminde dahi ses yok fakat çok uğraştım öyleki sadece sol tarafı bitirdim sağtaraf haala beni bekliyor.
hava şartlarına görede bazen bu tıkırtılar gıcırtılar değişkenlik gösterebiliyor
Avensis gibi bir otomobilden bu tip sesler geliyorsa sorunu sadece lastiklerde arayın. H sınıfı lastik bulamazsınız ama Continental, Michelin, şimdilerde Avrupa yapımı birçok farklı ucuz marka veya ucuz Uzakdoğu malı yumuşak hamurlu çok güzel lastikler var. Mevcut lastikleriniz 3 yılı aştıysa ve sizi rahatsız eden seslerde çoğalma varsa, otomobilinizi fazla hırpalamadan yumuşak hamurlu lastiğe geçmeniz faydalı olacaktır.Şöyle bir baktım da, hepiniz kaymak asfalt olan yerlerde araçlarınızı kullandığınız halde bu seslerden şikayet ediyorsunuz, buralarda olsanız ne yapardınız? her taraf yeni tip parke yada pürüzlü asfalt ve yumuşak lastiklerle bu kadar kötü yollarda bile ses yok.
abi istanbulda düzgün yol fazla kalmadı. çukurlara girmemek için slalom yaparak gidiyorum
benim sesden şikayetim yok çok şükür fakat V lastik yetmez mi, H olmak zorunda mı? Tekin bey?