Gönderen Konu: 2004-2006 AVENSİSLER SES YALITIM SORUNLARI  (Okunma sayısı 3805 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
2004-2006 AVENSİSLER SES YALITIM SORUNLARI
« : Şubat 11, 2012, 19:21:45 »
Arkadaşlar forumda araştırdım bu konuda bir kaç şikayet var yalnız tek başlık altında değil.Bence burada tek başlık altında sorunlarımızı ve çözümlerimizi paylaşır isek daha faydalı olabilir.

Öncelikle ben başlıyorum sorunlarıma;

Benim aracımda bozuk yolda(otoban yada şehir içi fark etmiyor) ön cam direksiyon hizasında çıt çıt diye bir ses var ne olduğunu bilmiyorum.Ayrıca torpidonun farklı yerlerinden bozuk yolda tıkırtılar var.Ama bu sesler çok rahatsız edici değil.Rahatsız olan benim :)

Herkese teşekkürler şimdiden...
Hayat paylaşınca güzel ...

Toyota Club Türkiye

2004-2006 AVENSİSLER SES YALITIM SORUNLARI
« : Şubat 11, 2012, 19:21:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004-2006 AVENSİSLER SES YALITIM SORUNLARI
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2012, 21:32:14 »
Aynı rahatsızlık bendede var, bı aksam yol bilgisayarını falan söktüm ama sesin nereden gelecegini anlayamadım. İnşallah bu sesin bir çözümü olur.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2012, 22:08:05 »
Sanki cam çatlayacakmış gibi geliyor aynen böyle bir ses değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • istanbul 2004 avensis execut. eleg.
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2012, 22:13:28 »
yaş ve kilometre ile orantılı olarak bazı yerlerden normal olarak ufak tefek ses gelebilir. bende de sunroofun bulunduğu yerden zaman zaman ses gelmektedir ancak rahatsız edici boyutta değil. beni rahatsız eden çok yüksek süratlerde dışarı sesini D sınıfı bir araçtan beklenmeyecek ölçüde içeri almasıdır.Gerçi aracımda ince yanak hız lastikleri var. ses sorunu lastiklerden kaynaklanıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2012, 22:22:01 »
Muhtemelen lastiklerden kaynaklanıyordur senin sorunun çünkü bende öyle bir ses  yok..Ayrıca bir ara bende lastik ve jant işini düşündüm ama sonrasında şunu anladım toyota mühendisleri bu konforu yaşayabilmemiz için en iyi ebatları seçmiş.Bu yüzden orjanillikten uzaklaşmamak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2012, 23:24:29 »
Sesler bende de var. Sorun yok , duymayacağım ;)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2012, 23:48:25 »
sorunlar paylaşılmış,
çözüm adına bir şeyler yapan var mı?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2012, 22:54:46 »
Ben torpidodan gelen sesler için bazı bölümlerini sökmeye çalıştım.Hatta direksiyonun alt kısmında ki kapağı sköüp baktım.Kablolar zaten çok sıkı bir şekilde duruyor.Hala sesler nereden geliyor tespit edemedim.Ama farkettiğim yeni bir ses noktası var.Oda emniyet kemerinin yuvası.Orada da bir ses var ama nasıl çözülür şimdilik bilmiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2012, 21:35:05 »
Ben torpidodan gelen sesler için bazı bölümlerini sökmeye çalıştım.Hatta direksiyonun alt kısmında ki kapağı sköüp baktım.Kablolar zaten çok sıkı bir şekilde duruyor.Hala sesler nereden geliyor tespit edemedim.Ama farkettiğim yeni bir ses noktası var.Oda emniyet kemerinin yuvası.Orada da bir ses var ama nasıl çözülür şimdilik bilmiyorum .

Benim emniyet kemeri plastiklerindende ses geliyor zaman zaman. Çözüm bulan bilen varsa paylaşım yapılırsa memnun olurum.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2012, 22:50:16 »
Arkdaşlar geçenlerde emniyet kemerinden gelen seslere kafayı taktım ve sökmeye karar verdim çok zor oldu çünkü kompile sutunu sökmek zorunda kaldım sonuç olarak içeride ses yapacak birsürü nesne tespit ettim,bazı klpsleri bantladım emniyet kemeri indirip kaldırma parçalarının aralarına kağıt bant yapıştırdım böylece aradaki boşlukları doldurdum,emniyet kemerini saran makaranın felaket ses yaptığını fark ettim küçük boy sünger aldım marketten ve makaranın altına sıkıştırdım gerçi kemeri geri çekmede biraz yavaşlama oldu ama olsun.sonra parçaları tekrar monte ederek kapı fitillerini taktım  sonuç süper oldu artık çok sert zeminde dahi ses yok fakat çok uğraştım öyleki sadece sol tarafı bitirdim sağtaraf haala beni bekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2012, 22:54:44 »
Akın bey aman sakat durum olmasın,çektiğinizde lak diy tutuyormu?Kaş yaparken göz çıkarmayalım.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2012, 23:23:58 »
Arkdaşlar geçenlerde emniyet kemerinden gelen seslere kafayı taktım ve sökmeye karar verdim çok zor oldu çünkü kompile sutunu sökmek zorunda kaldım sonuç olarak içeride ses yapacak birsürü nesne tespit ettim,bazı klpsleri bantladım emniyet kemeri indirip kaldırma parçalarının aralarına kağıt bant yapıştırdım böylece aradaki boşlukları doldurdum,emniyet kemerini saran makaranın felaket ses yaptığını fark ettim küçük boy sünger aldım marketten ve makaranın altına sıkıştırdım gerçi kemeri geri çekmede biraz yavaşlama oldu ama olsun.sonra parçaları tekrar monte ederek kapı fitillerini taktım  sonuç süper oldu artık çok sert zeminde dahi ses yok fakat çok uğraştım öyleki sadece sol tarafı bitirdim sağtaraf haala beni bekliyor.

:alkis:
helal olsun size
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2012, 01:54:07 »
hava şartlarına görede bazen bu tıkırtılar gıcırtılar değişkenlik gösterebiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2012, 01:59:36 »
hava şartlarına görede bazen bu tıkırtılar gıcırtılar değişkenlik gösterebiliyor

Alperen bey de bu şekilde düşünüyor, yağmurlu havalarda, hatta araba yıkandıktan sonra sesler azalabiliyor.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2012, 11:43:32 »
Avensis gibi bir otomobilden bu tip sesler geliyorsa sorunu sadece lastiklerde arayın.

H sınıfı lastik bulamazsınız ama Continental, Michelin, şimdilerde Avrupa yapımı birçok farklı ucuz marka veya ucuz Uzakdoğu malı yumuşak hamurlu çok güzel lastikler var. Mevcut lastikleriniz 3 yılı aştıysa ve sizi rahatsız eden seslerde çoğalma varsa, otomobilinizi fazla hırpalamadan yumuşak hamurlu lastiğe geçmeniz faydalı olacaktır.

Şöyle bir baktım da, hepiniz kaymak asfalt olan yerlerde araçlarınızı kullandığınız halde bu seslerden şikayet ediyorsunuz, buralarda olsanız ne yapardınız? her taraf yeni tip parke yada pürüzlü asfalt ve yumuşak lastiklerle bu kadar kötü yollarda bile ses yok.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2012, 11:52:32 »
Avensis gibi bir otomobilden bu tip sesler geliyorsa sorunu sadece lastiklerde arayın.

H sınıfı lastik bulamazsınız ama Continental, Michelin, şimdilerde Avrupa yapımı birçok farklı ucuz marka veya ucuz Uzakdoğu malı yumuşak hamurlu çok güzel lastikler var. Mevcut lastikleriniz 3 yılı aştıysa ve sizi rahatsız eden seslerde çoğalma varsa, otomobilinizi fazla hırpalamadan yumuşak hamurlu lastiğe geçmeniz faydalı olacaktır.

Şöyle bir baktım da, hepiniz kaymak asfalt olan yerlerde araçlarınızı kullandığınız halde bu seslerden şikayet ediyorsunuz, buralarda olsanız ne yapardınız? her taraf yeni tip parke yada pürüzlü asfalt ve yumuşak lastiklerle bu kadar kötü yollarda bile ses yok.

abi istanbulda düzgün yol fazla kalmadı. çukurlara girmemek için slalom yaparak gidiyorum :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2012, 13:42:55 »
abi istanbulda düzgün yol fazla kalmadı. çukurlara girmemek için slalom yaparak gidiyorum :)

Tekin Bey istanbul kar mevsimi sonrası sizin oralardan beter oluyor. Kar sonrası -tabi metrobüs çalışmalarıda var - haramidere E-5 karayolu üzerinde cehennem çukuru gibi bir çukura sol ön arka lastiklerim düştü. İçim cıızzz etti . Hemen gidip bir kasis bulup ön arka lastiklerden rutin dışı sesler geliyormu diye kontrol ettim . Bir anormallik yoktu , hala da yok. Ama aracım şahin kartal falan olsaydı muhtemelen civcive döner birdaha uçamazdı. :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2012, 22:09:06 »

benim sesden şikayetim yok çok şükür fakat V lastik yetmez mi, H olmak zorunda mı? Tekin bey?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2012, 23:21:28 »
benim sesden şikayetim yok çok şükür fakat V lastik yetmez mi, H olmak zorunda mı? Tekin bey?

Şunu söylemek istiyorum, Michelin, Continental markaları yumuşak karakterli lastiklerdir, V sınıfları kabul edilebilir.

H sınıfı, V sınıfına nazaran daha yumuşak olduğu halde Avensis için yeterli dayanıklığa sahiptir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2012, 23:42:35 »
Japon arabaları için ne kadar yumuşak o kadar iyi.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline