Gönderen Konu: 1.3 cdti astra aracımın yakıt tüketimi ile ilgili ilk izlenimlerim  (Okunma sayısı 20530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
bende böyle değerler görmek istiyorum yaaaaa :'(
kışın 9.3 lt
şu an  8.2 lt  ağlamak istiyorum yaaa bide dizel
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
Yağız bey merhaba.. 8.2 lt ise sanırım siz de benim gibi aşırı yoğun ve çok sık dur kalk olan bir trafikte kullanıyorusunuz.. dizel araba ben de ilk kez kullanıyorum.. bundan öncekiler benzinli ve LPGli idi.. sizin de dediğiniz gibi gerçekten de sinirini bozuyor insanın bu yakıt olayı.. ancak yine de benzinli araçların yakıt tüketiminin yanında bizimkiler çok çok iyi.. sonuçta yakıt litre fiyatları çok yüksek.. bir de size tavsiyem seyir halinde önünüzdeki araçla takip mesafesini iyi ayarlayıp freni çok kullanmazsanız değerler otomatik olarak düşecektir.. çünkü araçlar en çok yakıtı kalkışlarda harcıyor.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Mesu bey selamlar.benim aracın bu değerlerde yakıt tüketme nedeni ev ile şirket arasının sadece 2.5 km olması.sabah ve akşam kontağı açıyorum ve kapatıyorum nerdeyse sadece 5 dk de evdeyim veya şirketteyim.motor ısınmıyor buda yakıta etki ediyor ne yazıkki:(
fakat uzun yolda sabit hızlarda ortalamamın 4.5 lt olduğunuda hatırlıyorum işte bu hoşuma gidiyor.geçen seneki istanbul-şarköy yolculuğumda 465 km yolu sadece 27 lt mazotla tamamlamıştım ortalama 5.7 lt ve bunun içinde ist. trafiği ki çok yoğun du ve yer yer 180-190 km hızlarda mevcuttu.buda ayrı bir zevk :D
  bu arada verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim kazasız belasız sürüşler
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Bana biraz fazla gibi geldi Forumda Hasan Mildan abimiz var oda aynı araçtan kullanıyor acaba onun aracının değerleri nasıl ?
Bende şuan astraların astraların 2007 hblerine bakıyorum değerleri görünce korktum açıkçası :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
şu an 3500 km civarına geldi arabam.. ş.içi kullanıyorum sürekli zaten işe git gel.. sabah ve akşam istanbul trafiğinde.. 6.3 litreye kadar düştü.. bakalım artık km arrtıkça ve havaların da ısınmasıyla daha da düşer diye ümit ediyorum..
ş.dışı kullanımda da değerler baya düşüyor, özellikle CC hız sabitleyiciyi kullandığınızda.. selamlar..
Kalkışlarda zorlanmazsa, frenden çok motor freni kullanılırsa, aracı hemen çalıştır durdur yapmaktansa ısıtıp kullanmak, frenleme uzun ve hafif frenleme ise viteste frenleme gibi şeyler yapıldığı zaman ve son olarak 3saniye daha erken varacam diye öndeki aracı sollamak için gaza abanıp aaa ışık diyip frene asılmak gibi hareketlerden kaçınılırsa ekonomi yapmış oluruz sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Bana biraz fazla gibi geldi Forumda Hasan Mildan abimiz var oda aynı araçtan kullanıyor acaba onun aracının değerleri nasıl ?
Bende şuan astraların astraların 2007 hblerine bakıyorum değerleri görünce korktum açıkçası :)

Ben henüz fazla bir km yapamadım ve hep şehr içi trafikte kullanıyorum. Şuan ortalamam 6,5 lt civarında. Biraz km artınca 5-5,5lt civarında olmasını umuyorum. Biraz zaman. Abimin Astra H 1.3 CDTI HB Easytranic 6 ileri aracı şehir içinde 5,4 lt yakıyor. Biraz daha zaman geçerse daha net bir rakam çıkbilir ortaya. :) Ramazan gözün korkmasın:)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ben henüz fazla bir km yapamadım ve hep şehr içi trafikte kullanıyorum. Şuan ortalamam 6,5 lt civarında. Biraz km artınca 5-5,5lt civarında olmasını umuyorum. Biraz zaman. Abimin Astra H 1.3 CDTI HB Easytranic 6 ileri aracı şehir içinde 5,4 lt yakıyor. Biraz daha zaman geçerse daha net bir rakam çıkbilir ortaya. :) Ramazan gözün korkmasın:)
Bilgi için Teşekkürler Hasan abi :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
Kalkışlarda zorlanmazsa, frenden çok motor freni kullanılırsa, aracı hemen çalıştır durdur yapmaktansa ısıtıp kullanmak, frenleme uzun ve hafif frenleme ise viteste frenleme gibi şeyler yapıldığı zaman ve son olarak 3saniye daha erken varacam diye öndeki aracı sollamak için gaza abanıp aaa ışık diyip frene asılmak gibi hareketlerden kaçınılırsa ekonomi yapmış oluruz sanırım :)

kesinlikle katılıyorum, bu şekilde yakıtta elde edilecek tasarrufun yanında fren balataları ve disklerinin de ömrü uzun olur bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi

Hasan abi ş.içi 5.4 litre olursa bence gayet iyi olur :) km arttıkça değerler de düşüyor bu arada :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
mesut bey şu an aracınız kaç kmde ve km'de ne kadar yakıyor?
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
mesut bey şu an aracınız kaç kmde ve km'de ne kadar yakıyor?

merhaba İlker bey araba 4500 km civarında.. 6.1 litre yakıyor istanbulda ş.içinde yoğun trafikte.. yakıtı Totalden alıyorum, motorinin litresi sanırım 3.80 TL den kmde 23 kuruş falan.. bir 10000 km yi bulalım bakalım ne kadar değişecek çok merak ediyorum.. nasipse yaza memlekete gideceğim Gaziantep'e uzun yolda herhalde baya bir düşer yakıt tüketimi.. selamlar

bu arada ilker bey sizde durum nedir yakıt olarak ?