0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şu an 3500 km civarına geldi arabam.. ş.içi kullanıyorum sürekli zaten işe git gel.. sabah ve akşam istanbul trafiğinde.. 6.3 litreye kadar düştü.. bakalım artık km arrtıkça ve havaların da ısınmasıyla daha da düşer diye ümit ediyorum..ş.dışı kullanımda da değerler baya düşüyor, özellikle CC hız sabitleyiciyi kullandığınızda.. selamlar..
Bana biraz fazla gibi geldi Forumda Hasan Mildan abimiz var oda aynı araçtan kullanıyor acaba onun aracının değerleri nasıl ?Bende şuan astraların astraların 2007 hblerine bakıyorum değerleri görünce korktum açıkçası
Ben henüz fazla bir km yapamadım ve hep şehr içi trafikte kullanıyorum. Şuan ortalamam 6,5 lt civarında. Biraz km artınca 5-5,5lt civarında olmasını umuyorum. Biraz zaman. Abimin Astra H 1.3 CDTI HB Easytranic 6 ileri aracı şehir içinde 5,4 lt yakıyor. Biraz daha zaman geçerse daha net bir rakam çıkbilir ortaya. Ramazan gözün korkmasın:)
Kalkışlarda zorlanmazsa, frenden çok motor freni kullanılırsa, aracı hemen çalıştır durdur yapmaktansa ısıtıp kullanmak, frenleme uzun ve hafif frenleme ise viteste frenleme gibi şeyler yapıldığı zaman ve son olarak 3saniye daha erken varacam diye öndeki aracı sollamak için gaza abanıp aaa ışık diyip frene asılmak gibi hareketlerden kaçınılırsa ekonomi yapmış oluruz sanırım
mesut bey şu an aracınız kaç kmde ve km'de ne kadar yakıyor?