0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle herkese merhaba sizlerle bişey paylaşıp yorumlarınızı almak istedim..2 ay önce yeni aldığım 2012 model 1.3 cdti astra hatcback arabama bugün itibariyle 3. kez depoya mazotumu doldurdum Opetten.. bu arada depo tam boşalmadan dolduruyorum yakıtı.. siz değerli arkadaşlarla bu iki depodaki yakıt tüketimimi paylaşmak ve yorumlarınızı öğrenmek istedim.. şu an itibariyle arabam 1100 km de..yakıt tüketimim 100 km de (istanbulda şehiriçi kullanım)ilk depoda 7.9 litre idiikinci depoda 7.1 litreye düşmüşyakıt tüketimim çok mu acaba.. zamanla düşecektir diyorlar ama bilemiyorum umarım öyle olur.. yorumlarınızı bekliyorum.. ve iyi mazot için hangi şirket daha iyidir sizce.. selamlar
PO yakıtı deneyiniz.
istanbulda çok rahat 6'yı yakalayacaksınızdır hatta dahada düşebilirsiniz.. tabi burda havalar ve aracın yeniliği haricinde sizin sürüşünüzde çok önemli. bilindiği üzere araç 1.3 olduğu için uçup kaçmıyor. sizde ani duruşlar ve kalkışlar yaparsanız yakıt tüketiminiz oldukça artacaktır. aracınıza alıştıkça emin olun ortalamanız düşecektir.
aynı aracın sedanı bizde mevcut aracı ivmelendirmek için gaza azda olsa fazla basmayın çünkü mazotu içiyor. Sonuçta 88hp ve 1300kg lık bir araç yanlış hatırlamıyorsam 1.3cdti nin farkı şehirler arası uzun yolda belli oluyor...
Dizelde Opet ve Total'den yanayım. Yakıt tüketimi zamanla azalacaktır. Sizin araca alışmanız, motorun uyumu vs. gibi değişimler olacaktır. Yakıt konusunda firma seçimiyle birlikte önemli bir seçim de istasyon seçimi, sirkülasyonu yüksek istasyonlardan yakıt almakta fayda var.
yakıt tüketim değerleriniz nedir sizin astrada Arda bey.. ş.içi ve ş.dışı