Gönderen Konu: toyota corolla 1.6 terra special  (Okunma sayısı 8370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
toyota corolla 1.6 terra special
« : Şubat 10, 2012, 17:40:30 »
merhaba arkadaşlar 1999 toyota corolla 1.6 terra special aracımla ilgili sorularım var şimdiden yanıtlarınız için teşekkür edrim araçta yarı sıralı sistem diye tabir edilen lavato kit var artısı eksisi nedir acaba bu araçlara düz sistem tüp ve tam sıralı sistemde olabiliyormuş performansı nasıl etkiler görüşleriniz nelerdir bu araçlarda bir önceki kasadaki motor mu kullanılıyor fark varmı enjeksiyon sistemi nasıl ? birde bilgisayara bağlanabiliyormu bu araçlar arıza tespiti için girişi nerde?

Toyota Club Türkiye

toyota corolla 1.6 terra special
« : Şubat 10, 2012, 17:40:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla 1.6 terra special
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2012, 14:03:50 »
Merhaba Saim Bey. Aracınızın aynısından bende de var. 1999 1.6 Luna Spc. Öncelikle aracınızın motoru daha önceki kasa olan AE101de de  kullanılan ve halk arasında efsane diye tabir edilen bir motordur. Motor dört noktadan enjeksiyonlu 110 hp gücünde.   LPG konusuna gelince bu motorlarda kesinlikle sıralı LPG önerilmemekte yarı sıralı diye tabir edilen enjeksiyonlu kit kullanılmaktadır. Sıralıda takılabiliyor ancak pek randıman vermediğini kullananlar söylüyorlar. Benim aracımda aldesa marka kit var ve şehir içi bu kış mevsiminde1 litre lpg ile ortalama 10.5 -11; şehir dışında ise12.5-13 km yol yapıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi aracın motoru ve bütün yürüyen aksamı AE101 ile bire bir aynı. Soket konusuna gelince kaput açma mandalının alt tarafında soket yeri var ancak ne yazık ki soket yok yani araçtaki arızayı bilgisayardan bulamazsınız. Aracınızı kazasız, belasız ve arızasız kullanmanız dileklerimle...
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2012, 15:44:47 »
Mehmet bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler hepize kazasız belesız sürüşler inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
1,6 corolla luna liftback
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2012, 12:59:11 »
merhaba,
bende de 1999 1,6 corolla luna liftback var, henüz yeni aldım ortlama 2 ay oldu, lpg ile yaptığım araştırmaalrda sizin belirttiğinizin aksine sıralı sistem çok enjeksiyonlu taktırmamı daha iyi performasn ve ekonomi sağlayacağımı ilettiler ve sıralı sistem lovatı kit taktırdım.
ancak kit takıldığı gün özellikle 2600 - 2800 dvlerde tekleme problemi yaşadım ve bayiye gittim bujilerden kaynaklandığını ilettiler, bujileri değiştirdim arıca devam etti, bunun züerine yine bayiye gittim, tekrar sistem yüklemesi yaptıalr, neden oldu anlamdım araç düzeldi ve şu anda bir problem yok gibi ama lpgci buji kabloalrımı değiştirsem iyi olur dedi, bahse konu parçanın orjialide çok pahalı ortlama 300 tl, sizce değiştimelimiyim.
ayrıca 1,6 luna liftback araç kullanan arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim, malum bu araçtan türkiyede az sayıda var ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2012, 17:19:02 »

Abdullah bey öncelikle aracınız hayırlı olsun. aracınız bana göre maalesef Türkiye şartlarında hakettiği değeri bulamayan, oysaki bulunduğu fiyat bandında bence binmek için alınacak en iyi araba. Konuya gelirsek sıralı sistemde problem yaşadığınızı kendinizde söylemişsiniz. sizin aracınızda da 4AFE motor bulunmakta ve bu motorlarda sıralı sistemin sorun yarattığını yukarıda da belirtmiştim. Performans olarak ise sıralı ile enjeksiyonlu sistem arasında hiç bir fark yok. Zaten bu motorlar LPG'ye uyumları ile bilinirler. Arkadaşım yeni aldığı XEİ spc aracının iki ay önce takılmış olan sıralı LPG sistemini randıman vermediği için söktürüp enjeksiyonlu sistem taktırdı. Tabii ki takan ustadan ustaya da fark vardır. Ayrıca aracın kullanma klavuzunu bu forumda bulabilirsiniz. Ben de buradan indirmiştim.
2003 Laguna