Gönderen Konu: Rölantide titreme neden olur?  (Okunma sayısı 10715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Rölantide titreme neden olur?
« : Haziran 01, 2008, 12:30:39 »
2001 1.4 vvt-ı corolla aracım var... Aracımın Debriyaj baskı balata bilyesini yeni değiştirdim.. Debriyaj setini ben aldım.. Özel serviste bir ustaya taktırdım.. Yalnız 1.4 motorlar için debriyaj seti bulamadım.. Debriyaj baskı balatayı söktürüp götürdüm ve denedik. 1.3 motorlar için olan debriyaj setini verdiler.. Debriyaj setini değiştirdikten sonra debriyaj çok yumuşadı.. Tamam bu güzel oldu..
Ama araçta rölantide 600 -700 arası inip çıkma oluyor.. Araçta bir titreme oluyor.. Sanki stop edicekmiş gibi... Araç sıcakken dahi... Sizce bu normalmi...Yada devir kaçta olmalı...
Ayrıca baskı balatayı değiştirmeden önce araç ısınınca çok sessiz çalışıyordu.. Sanki hiç çalışmıyor gibiydi.. Ama şimdi araçtan ses geliyor.. Bunun nedeni ne olabilir.. Ustanın seti değiştirmesinden olabilirmi..
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.... Şimdiden teşekkürler......

Toyota Club Türkiye

Rölantide titreme neden olur?
« : Haziran 01, 2008, 12:30:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: RÖLANTİDE TİTREME NEDEN OLUR??? Lütfen Yardım!!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2008, 00:53:37 »
kavramada bi sorun olabilir yada viteslerde diyorum ben araba calısır durumda iken debriyaja sonuna kadar basıp dınleyın arabayı hala titreme gelıyo mu kesiliyomu bide ona bakın derim geliyosa ya takımdan ya vitestendir
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2008, 00:58:00 »
Sorun çok basit debriyajı değiştiren arkadaş hava manifold sistemindeki vakum hortumlarını ya yanlış taktı yada boşta bıraktı gaz kelebeği girişini kontrol edin ve hava filitre kapağını tam kapatın 2 milim boşluk kalsa titreme yapar tam oturmamış olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2008, 08:32:15 »
  Selam.
 Arkadaşlar zaten oldukça yardımcı olmuş sanırım. Benim ekleyebileceğim ise; aracının orjinal baskı-balata takımını bulman yönünde olurdu. Bu sistemde belirleyici olan sadece baskı balata göbeğinde bulunan iç dişli sayısının araca uyumu değildir(bu konuda daha teknik bilgisi olan arkadaşalrda vardır burada sanırım) başka ölçüler de öenm arzeder. Sanırım takılan baskı-balata takımı sizinkine benzeyen ancak tam aynı olmayan tipte.(tamamen farazi konuşuyorum yanlız, belki aynıda olabilir)Bununda bazı sorunlar yaratması doğal. Hele ustada bazı şeyleri yanlış yapmışsa o da ayrı bir konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 07_kuzey
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2008, 08:46:41 »
hakan kardeşim senin aracında eğer enjeksion varsa hava akış metresini temizlet veya değiştir eğer yoksa avans ayarlarına bir baktır oda olmassa enjektör memelerinitemizlet kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Rölantide titreme neden olur?
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2008, 14:57:25 »
selam  hakan kardeşim tıpa tıp aynı sorun bendede var ve hala devam ediyo sorunu çözersen haber ver ben çok uğraştım ..balata değiştikten sonra rolantıde araç azer bülbül gibi çok sinirimi bozuyo.. ustayla karşılaşmak istemiyorum boğacam yoksa ... çözersen bilgilerini paylaşırsın inşallah
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk