Mevlana Celaleddin Rumi'den şöyle bir anektoda rastladim çok hoşuma gitti...
İnsan namazda kıyâma durunca [ ﺍ ] “elif” olur. Rükûya eğilince [ ﺪ ] “dal” olur. Secdeye varınca [ ﻣ ] “mîm” olur. Bu şekilde namazı tamamlayınca “elif- dal ve mim” den oluşan âdem (ﺍﺪﻣ) olur. Yani adam olur.”
Duygulandım bak....
güzel paylaşım tüylerim diken diken oldu
Mevlana Celaleddin-i Rum-i ,çok sırlar barındıran, döneminin çoook çok ilerisinde evrensel bir zat, Bende en çok şu sözünü severim müsaadenizle ekliyorum...''Aşk Davaya Benzer Çile Çekmek ise Şahide ...... Şahidin yoksa Davayı Kazanamazsın...''
Paylaşım için teşekkürler
paylaşım için teşekkürler abi...
Benimde yaşam sırasıyla HZ Ali-Mevlana Celaleddin Rumi ve Hacı Bektaşı Veli yaşam ve felsefelerini örnek aldığım Şahsiyet'lerdir.
Güçlü iken affetmek erdemdir. Hz Ali (Türkçe ye hatalı çevirdi isem bilenler eklerse ben de mutlu olurum.)
Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol. Mevlana
Eline,beline,diline hakim ol.Hacı Bekaş Veli.
Benimde yaşam sırasıyla HZ Ali-Mevlana Celaleddin Rumi ve Hacı Bektaşı Veli yaşam ve felsefelerini örnek aldığım Şahsiyet'lerdir.
Güçlü iken affetmek erdemdir. Hz Ali (Türkçe ye hatalı çevirdi isem bilenler eklerse ben de mutlu olurum.)
Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol. Mevlana
Eline,beline,diline hakim ol.Hacı Bekaş Veli.
bir de benim lafım var..tevazu erdemdir diye
bir de benim lafım var..tevazu erdemdir diye 
"Alçakgönüllülük, gururun perhizidir." Voltaire
"Alçakgönüllülük, gururun perhizidir." Voltaire 
hakkı bey voltaire aşağı voltaire yukarı nedir anlamadım

adam mezarında dört dönüyordur şimdi
Volta(ire) atmayın diyorsunuz yani
Volta(ire) atmayın diyorsunuz yani 
Voltaire voltaire olalı böyle eziyet görmedi
Mevlana Celaleddin Rumi'den şöyle bir anektoda rastladim çok hoşuma gitti...
İnsan namazda kıyâma durunca [ ﺍ ] elif olur. Rükûya eğilince [ ﺪ ] dal olur. Secdeye varınca [ ﻣ ] mîm olur. Bu şekilde namazı tamamlayınca elif- dal ve mim den oluşan âdem (ﺍﺪﻣ) olur. Yani adam olur.
Gerçekten çok güzel bir paylaşım... Teşekkürler..
İskender PALA'nın kitabında okumuştum...
Eline Diline Beline sahip ol deriz ya baş harfler yine "EDEP" Diyor.....
Saygılarımla...