0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Soğukta henüz yağ kalınken, bu ses sattığım vectra cd 1997 den de gelirdi. Ritmik bir şekilde çat çat çat diye. Bu durumdayken gaz vermeyin. Muhtemelen yağ basıncıyla çalışan supap ayarlama mekanizması doğru ayarlama yapamadığı için bu sesi yapıyor. Motor ısınıp parçalar genleştiği yağ inceldiği zaman ses seda kalmıyor. Arabayı aldığımda 134k km deydi. Ses yoktu. 200k km lere geldiğinde, soğuk ilk çalışmada aynı söylediğiniz gibi ses yapmaya başlamıştı. Bu durumun motorun aşınması ile ilgisi de olabilir. Ancak bir arıza diye nitelenemez.
Ben bu duruma anlama veremiyorum.Yagını daha 7-8 bin km rede degiştiririm .Mobil den başka yag hiç koymadım koydurmadım .Yıllardır bizde bakımsız hiç binilmedi.Bütün bakımları günü gününe yapılır.Daha ne yapmak lazım anlayamadım.Her geçen gün bir başka sıkıntı boy gösteriyor .Ustama gittim bugün sorunu anlattım bindik baktık dinledi yok abi yataklarda felan hiçbirşey yok dedi .Rolantide çalıştıgı bile duyulmuyor arabanın .Lpg servisinede gittim ayarlarına felan baktılar en ufask birşey yok .Acaba bor katkısı katmalımıyım .