Gönderen Konu: İlk çalışmada " tak tak tak " ses gelmesi  (Okunma sayısı 53046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
İlk çalışmada " tak tak tak " ses gelmesi
« : Şubat 10, 2012, 09:29:34 »
Merhaba

97 xli aracımda bugünlerde bir ses peydah olmaya başladı her zaman yapmasada bu aralar sık yapıyor.Sabah ilk çalıştırıyorum tık çalışıyor fakat azcık hareket için gaz veriyorum seri bir şekilde " tak tak tak" ses geliyor .Hafif hafif gaz vermeye devam ediyorum 10 -15 saniye daha yaptıktan sonra kesiyor .Ben anlam veremedim yaglamadan dolayı diyecem ama aracın yagı suyu tamam yag yag filitresi orjinal .Ses öyle ufak bir ses degil dışardan da duyabilecek düzeyde bir ses .Kardeşimde geçen şahit oldu abi nerden geliyor bu ses siboplar mı vuruyor felan dedi valla dedim bende bilmiyorum .Şimdi her zaman yapmadıgı için ustayada anlatıyoprum duymam lazım diyor .Neden yapabilecegi konusunda bir yardımı olan olur mu ?Neden yapar bu sesi masraf ne çıkartır bana

not : Sadece ilk çalıştırmada 10-15 sn bu sesi yapıyor bir daha yapmıyor .( sanırım yaglamadan sonra kesiyor )
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

İlk çalışmada " tak tak tak " ses gelmesi
« : Şubat 10, 2012, 09:29:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk çalışmada " tak tak tak " ses gelmesi
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2012, 10:07:15 »
Aşırı soğuktan olmasın bir sıkıntı olsa yolculuk esnasında da duyarsınız diye düşünüyorum. Bizim tükandaki dizellerde aşırı soğukta öyle tak tuk ses yapıyor.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2012, 10:47:51 »
   Soğukta henüz yağ kalınken,  bu ses sattığım vectra cd 1997 den de gelirdi. Ritmik bir şekilde çat çat çat diye. Bu durumdayken gaz vermeyin. Muhtemelen yağ basıncıyla çalışan supap ayarlama mekanizması doğru ayarlama yapamadığı için bu sesi yapıyor. Motor ısınıp parçalar genleştiği yağ inceldiği zaman ses seda kalmıyor. Arabayı aldığımda 134k km deydi. Ses yoktu. 200k km lere geldiğinde, soğuk ilk çalışmada aynı söylediğiniz gibi ses yapmaya başlamıştı. Bu durumun motorun aşınması ile ilgisi de olabilir. Ancak bir arıza diye nitelenemez.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2012, 11:51:24 »
Yağlamayla değilde soğuyunca gevşeyen, ısınınca genleşip sıkışan bir parçadan geliyormuş gibi bir ses,

Bir dahaki sefere ilk çalıştırmadan hemen sonra motor bölümüne bakınız, diğer bir kişi hafifçe gaz verirken siz sesi araştırınız, bir başka konuda bir arkadaşın LPG tamburu sallanıyor çıkmıştı.

Egzost manifoldunun tek boğaza düştüğü noktada 2 ad. civata bulunur, önce içindeki metal contayı kontrol ettiriniz,

Motorunuzu ve şanzımanınızı monteleyen takozları kontrol ettiriniz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2012, 14:20:57 »
   Soğukta henüz yağ kalınken,  bu ses sattığım vectra cd 1997 den de gelirdi. Ritmik bir şekilde çat çat çat diye. Bu durumdayken gaz vermeyin. Muhtemelen yağ basıncıyla çalışan supap ayarlama mekanizması doğru ayarlama yapamadığı için bu sesi yapıyor. Motor ısınıp parçalar genleştiği yağ inceldiği zaman ses seda kalmıyor. Arabayı aldığımda 134k km deydi. Ses yoktu. 200k km lere geldiğinde, soğuk ilk çalışmada aynı söylediğiniz gibi ses yapmaya başlamıştı. Bu durumun motorun aşınması ile ilgisi de olabilir. Ancak bir arıza diye nitelenemez.

100% katiliyorum
bazi arkadaslar soguk hava ile iliskilendirmisler onlara katilmiyorum
burasi florida yilin 12 ayi sicak yada cok sicak soguk denen bisey yok!!!

ayni sesi 2000 model 250.000 km deki corollamda duydum bi kac kere
sonrasinda emeklilik kararini verdim ve aracimi yeniledim
iyikide yenilemisim bir daha corolla almam sanirim
(corolla gayet mukemmel bir otomobil ama
camry den sonra geri donus imkansiz!!!!
by by corolla)

2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2012, 17:23:46 »
Ben bu duruma anlama veremiyorum.Yagını daha 7-8 bin km rede degiştiririm .Mobil den başka yag hiç koymadım koydurmadım .Yıllardır bizde bakımsız hiç binilmedi.Bütün bakımları günü gününe yapılır.Daha ne yapmak lazım anlayamadım.Her geçen gün bir başka sıkıntı boy gösteriyor .Ustama gittim bugün sorunu anlattım bindik baktık dinledi yok abi yataklarda felan hiçbirşey yok dedi .Rolantide çalıştıgı bile duyulmuyor arabanın .Lpg servisinede gittim ayarlarına felan baktılar en ufask birşey yok .Acaba bor katkısı katmalımıyım .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2012, 23:08:34 »
 ses incemi yoksa belirgin şekildemi duyuluyormu o ses sanki bujiden şaseye elektrik atlıyormuş gibi bi ses galiba benimkindede bazen yapıyor yağlama değildir tahminim yağ pompasını değiştim yağ lambası geç sönüyor diye o ses öncede vardı gene var bi sıkıntı yaşamadım sıcaktada yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2012, 10:37:38 »
Yaşar abi daha 1 ay olmadı bütün bakımları yapıldı elden geçti diyebilirim .buji bıji kabloları hepsi yeni degişti.Ben sebebini anlamış degilim.Yag yag filitresi hava filitresi hepsi yeni .Hepsi orjinal parça kullanıldı Yağ MOBİL 10 /40 .Ama dikkat ettim ne zaman arabaya yükslenirsem mesela 4-5 bin devirlere çıkartırsam o günün sabahına çalıştırdıgımda oluyor .Yoksa zorlamadıgım zamanlarda herhangi bir sorunla karşılaşmadım . Bu arada yag katkı maddesi aldım onu kattım bakalım 2-3 gündür duymuyorum ses felan .Birde ustam yataklarda sorun olsa veya farklı birşey olsa normal rolantide çalışırkende duyulur gaz verdigin zamanda duyulur dedi .Kışın bu tip sesler olabilir dedi yaglama kaynaklı olabilir dedi .Çalıştıktan sonra 1 dakika felan bekle öyle hareket et dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2012, 11:59:07 »
yücel ustam arabaya çok özen gösteriyorsunuz tebrik ederim üzerine gittikçede böyle sorunlar çıkıyor bende aynı sizin gibi çok titizim ne yapalım elden gelen bu benim acizhane yorumum geçen gün benim götürdüğüm ustanın oraya ae101 geldi sanırım 1995 model xei idi ondada böyle tak tak diye ses geliyordu usta motor inmeden belli olmaz dedi 1 hafta sonra uğradığımda ne sorun çıktı dedim motor conta yakmış dedi yanma odasına sızıntı kelinde su girip motora vuruntu yapıyormuş bana söylediği buydu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2012, 13:59:15 »
Hakan abi bende su eksilmesi yok .Benim sadece ilk çalışmada 1-2 kere bu sesi yaptı şu an birdaha yapmadı .Birde kendi ustama gittim çok kral ustadır durumu anlattım kış şartlarında bu tip şeylerin olabilecegini çok fazla takılmamamı söyledi.Zaman içinde oluşan aşınmadan dolayı da olabilir .Harekewt etmeden 1-2 dakika çalışsın araba yaglamayı yapsın ses yapmaz dedi dedigi gibide biraz çalıştırdıktan sonra herket ediyorum aracın karını felan süpürüyorum ses felan olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2012, 15:08:19 »
yücel bey keşke olmasın o zaman normal demekki sizin adınıza sevindim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2012, 15:20:25 »
Ben bu duruma anlama veremiyorum.Yagını daha 7-8 bin km rede degiştiririm .Mobil den başka yag hiç koymadım koydurmadım .Yıllardır bizde bakımsız hiç binilmedi.Bütün bakımları günü gününe yapılır.Daha ne yapmak lazım anlayamadım.Her geçen gün bir başka sıkıntı boy gösteriyor .Ustama gittim bugün sorunu anlattım bindik baktık dinledi yok abi yataklarda felan hiçbirşey yok dedi .Rolantide çalıştıgı bile duyulmuyor arabanın .Lpg servisinede gittim ayarlarına felan baktılar en ufask birşey yok .Acaba bor katkısı katmalımıyım .

satmak lazım :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2012, 19:50:56 »
deşelim bakalım arızayı. ilk çalışmada motor silkeleme yapar haliyle. motor takozlarından biri veya birkaçı kırıksa vuruntu sesi yapabilir. aşırı gazlamadan sonra birden gaz kesincede aynı ses geliyorsa motor takozu derim ben
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2012, 21:45:20 »
yücel kardeşim umarım ciddi bi sıkıntı çıkmaz arkadaşların dediği gibi yağlama olabilir ankara soğuk malum bana ustanın tavsiyesi aracı çok soğukta çalıştırınca bi kaç kez stop et çalıştır fazlada gaz verme diyor bende çok üstüne düşüyom genede ufak tefek sorunlar çıkıyor sakınan göze çöp batar derler ya bizimki o hesap geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2012, 00:01:55 »
Geçen hafta dubleup yag katkısı aldım onu kattım.1 haftadır kullanıyorum bir daha yapmadı .Sanırım yaglama veya aşırı soguklarda 2-3 gün çalışmadıgından olmuş olabilir.Başka aklıma gelen birşey yok.Şu an aracın çekişi gidişi gayet iyi herhangi bir silkeleme rolantide  oynama silkleeme yok.Su eksiltme yag eksiltme yok.Sanırım ben biraz fazla takıntılıyım .Neyse tedbiri elden bırakmamak lazım