Gönderen Konu: 10 bin bakımdan izlenimler  (Okunma sayısı 4638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
10 bin bakımdan izlenimler
« : Şubat 10, 2012, 00:35:43 »
Arkadaşlar aracımın 1yılı doldu ve 9500 km yi doldurdum bugün sivas er otoda 10 bin bakımna götürdüm aracımı izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim
Önce aradım ve fazla zamanımın olmadığını ve istediğim zamana randevu almak istediğimi söyledim kırmadılar istediğim saatte aldılar aracımı.
Toyotanın kullandığı 0w20 yağdan memnun olmadığımı ve mobil 0w40 kullanmak istediğimi ve yağı kendim almak istediğimi söyledim onuda kabul ettiler bu arada kendi yağlarının litresi 31 tl ben mobil new life 0w40 ful sentetik yağı 25 tl ye aldım
Beni çok güzel ağırladılar özellikle ikram ettikleri pastalar ve salep ikramlarına bayıldım sürekli bir isteğimin oldup olmadığını soran görevlileri çok nazik buldum ayrıca 1 saatlik bekleme süresini eylenceli geçirmek için herşeyi düşünmüşler bilgisayarlarından faydalanım internet kulanıp müzikler indirdim stantdaki arabaları gezdim birde baktım arabam hazırlanmış yıkanmış pırılpırıl getirirdiler yapılan işlemleri tek tek anlattılar ve oradan ayrıldım.Başta konuştuğumuzun dışında hiçbir gereksiz işlem ve şişirme fatura yapmadılar yapılanlar şöyle
Tüm göstergeler ve elektronik aksamlar akü vb incelendi
Kabin hava filitresi incelendi
Süspansiyonlar incelendi
Fren ve pedal boşlukları incelendi
Hava filitresi temizlendi
Fren hidroliği Debriyaj ve benzeri sıvılar incelendi
Fren hattı ve bağlantıları incelendi
Disk fren balatalar incelendi
Lastik ve basınçları incelendi
Lastik rotasyonları incelendi
Motor yağı filitresi değişti
Otomotik şanzıman ve aksamları incelendi
Yağ ve su kaçakları hortum bağlntıları incelendi
Rotiller rot başları körükler incelendi
şasi ve gövde üzerindeki civatalar sıkıldı
Motor yağı değişti
Daha fazla uzatmamk için diyer işlemleri yazmıyorum
79tl 10 bin tl bakım ücreti
1,89 kartel tapa contası
19,43yağ filitresi
2,21 hortum kılipsi
toplam 119 tl aldılar
Buarada 10 bin bakımı için 79 tl fazla diyenler olabilir ama sanayi de sıradan bir usta bile el emeği 30 ile 40 tl alır diye ayrıca bukadar kontrolde yapmaz diye düşünüyorum.Artık yorumlar sizede iyi forumlar arkadaşlar.

Toyota Club Türkiye

10 bin bakımdan izlenimler
« : Şubat 10, 2012, 00:35:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 10 bin bakımdan izlenimler
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2012, 09:15:38 »
Paylaşım için teşekkürler, inşallah ağzınızın tadı hiç bozulmaz Toyota ve yetkili servis ile :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2012, 14:48:08 »
Bence fiyat olarak çok iyi.. ben henüz yaptırmadım ancak fiyat istediğimde 200 lirayı bulmaz demişlerdi geçen sene.. (yağ dahil ki bende yağı kendim alırım 200 liradan yağ fiyatı da düşer..)
üstelik bu kadar ilgilenmeleri de süper.. Yetkili servise olan güvenim bunları duydukça daha da artıyor..  :D

ayrıca kafama takılan bi soruyu da paylaşayım.. aracımı bende nisan da almıştım.. 2 ay sonra senesi doluyor.. ancak kmsi henüz 5900 de.. acaba 10 bin bakımını km geldiğinde mi yaptırmalıyım yoksa 1 yıl dolduğunda mı?
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2012, 16:24:15 »
Bence fiyat olarak çok iyi.. ben henüz yaptırmadım ancak fiyat istediğimde 200 lirayı bulmaz demişlerdi geçen sene.. (yağ dahil ki bende yağı kendim alırım 200 liradan yağ fiyatı da düşer..)
üstelik bu kadar ilgilenmeleri de süper.. Yetkili servise olan güvenim bunları duydukça daha da artıyor..  :D

ayrıca kafama takılan bi soruyu da paylaşayım.. aracımı bende nisan da almıştım.. 2 ay sonra senesi doluyor.. ancak kmsi henüz 5900 de.. acaba 10 bin bakımını km geldiğinde mi yaptırmalıyım yoksa 1 yıl dolduğunda mı?

Aracın bakım aralığı 1 yıl ya da 10,000 km. Hangisi önce dolarsa o zaman bakıma girmesi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2012, 16:37:23 »
ilk defa periyodik bakımı dışarıda yaptırdım (50.000 bakımı) yağı(mobil esp 5/30),yağ filtresi (toyotadan alındı),hava filtresini(ben aldım) değiştirdiler. 20 TL ücret(el emeği) ödedim. bakım yaptırdığım servis çoğu sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu büyük bir özel servis. tabi servis kadar bir inceleme yapılmadı. elektrik aksamı kontrol edildi, hava filtresi temizliği yapılması için filtreyi açtılar,yenisini almıştım yerine taktılar ki sırf bu işlem için zamanında 7 yada 9 TL filtre değişim el emeği almıştı servis. (hava filtresini 25.000 km civarı değiştirmek için yetkili servisten aldım abi takalım dediler ve tkırt diye TAKTILARDI ) polen filtresi kontrolü yapalım dediler,kendim değiştirmiştim zaten. servis olsa güzel olurdu ama bu sefer denemek için bir gideyim diye düşündüm. memnun da kaldım açıkçası.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2012, 17:21:22 »
Aracın bakım aralığı 1 yıl ya da 10,000 km. Hangisi önce dolarsa o zaman bakıma girmesi gerekiyor.

Bahsettiğiniz garanti için değilmiydi? (3 yıl veya 100000 km) Öyle olmuş olsa Toyota bakım için beni araması gerekirdi  çünkü 15 ay oldu aracım trafiğe çıkalı ve 6600 km de bir yılı doldurunca boya korumayı kontrol etmek amacıyla servise davet ettiler bakımla ilgili bir şey söylemediler diyelim ki bir yılda 1000 km yaptık yine de 10000 bakımına mı girecek araçlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2012, 18:16:04 »
hangisi daha önce dolarsa gideyim ama..
örneğin 1 yıl dolunca 7000km civarı gittim diyelim bakımını yaptılar vs vs..
arac ilerleyen sürecte 10.000 km yaklaşınca yol bilgisayarı "servise git" diye uyarı verip benim canımı sıkar mı?
ayrıca 1 yıl dolsa ve 10.000 km yi beklemeye karar versem bu durumda aracım garanti dışı kalır mı?
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2012, 18:50:28 »
hangisi daha önce dolarsa gideyim ama..
örneğin 1 yıl dolunca 7000km civarı gittim diyelim bakımını yaptılar vs vs..
arac ilerleyen sürecte 10.000 km yaklaşınca yol bilgisayarı "servise git" diye uyarı verip benim canımı sıkar mı?
ayrıca 1 yıl dolsa ve 10.000 km yi beklemeye karar versem bu durumda aracım garanti dışı kalır mı?

Aracınızın bakımları 1000 10000 20000 30000 diye gidiyor ay ve kilometre hangisi önce gelirse demiş kullanıcı el kitabında ama ay ve yıl olarak katları vermemiş km bazındaki katları belirtmiş mantıklı olanda budur yani bir yılda 500 km kullandıysak servise gidilecek diye bir şey yok  şu an elimde 1000 km de yaptırdığım ilk bakım kartı var bakımın yapıldığı tarih var ama  bir sonraki bakımın 10000 km de olduğunu belirtmiş zaman vermemiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2012, 00:37:35 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar Gökhan bey 10 bin olsun yada olmasın bir yılı dolduğunda gitmelisiniz yoksa garanti dışı kalıyor yada diyelimki 3 ayda 10 bin km yaptınız yine gitmeniz gerekiyor yani 10 bin km yi beklemeyin,bende 9280 km de gittim çünkü bir yılı dolmak üzereydi.Ayrıca araç servis uyarısı verse bile tekrar gittiğinizde uyarıyı keserler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2012, 15:13:38 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar Gökhan bey 10 bin olsun yada olmasın bir yılı dolduğunda gitmelisiniz yoksa garanti dışı kalıyor yada diyelimki 3 ayda 10 bin km yaptınız yine gitmeniz gerekiyor yani 10 bin km yi beklemeyin,bende 9280 km de gittim çünkü bir yılı dolmak üzereydi.Ayrıca araç servis uyarısı verse bile tekrar gittiğinizde uyarıyı keserler.

Aracın garanti dışı kalacağına eminmisiniz? Ben 1000 km bakıma 1600 km de gittim sorun çıkmadı ve bir dahaki bakım 10000 km diye belirttiler tarih veya zaman vermediler aracım şu an 6600 km de ve 1000 bakımına gideli 14 ay oldu servise gitmedim şimdi aracım garantiden çıktımı? Bir yılda 1000 km yol yapıyorsak ne olacak garanti yine bitecekmi bakım km gelmedi diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2012, 15:56:52 »
Öncelikle güzel fiyat.
Bakım periyotları için kullanım klavuzunun en arkasında bir matris var. Oradan istediğiniz bilgileri alabilirsiniz. Hatta bakımlarda nelere bakılacak, neler değiştirilecek yazıyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2012, 00:25:47 »
Zafer bey ilk bin km de servise gidiş kontol amçlıdır yani bakım onarım deyil.Araç firmaları ticari zihniyetle para kazanmaları için böyle bir sistem geliştirmişler istersen araba hiç hareket etmesin yinede 1 yılı doldumu servise gidecek.İlk duyduğumda banada garip gelmişti hatta 2008 de opel marka araç almıştım tainim bir köye çıkmıştı ve arabamı köyde garaja çektim bir yıl kullanmadım sadece 2800 km yammıştım serviten aradılar çağırdılar bende nasıl geleyim aracı sürmedimki dedim onlarda gelmesseniz araç garantiden çıkar dediler,neymiş efendim motor yağı kullanılmasada bozulurmuş falan,sonuçta gitmedim ve garantiden çıktı araç.sistem böyle,amaç her arabadan maksimum bir yıl sonra gelir elde etmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2012, 09:49:11 »
Akın bey 5 yıl Sivasta yaşadım, 2 yıl önce oradan ayrıldım. Aracımı er otomotivden aldım tüm bakımlarını da serviste yaptırdım ve servisten anlattığınız gibi çok memnun kaldım. Servis müdürü o zaman Ali beydi. Olur olmaz şeylerde bile servise giderdim her zaman vakit ayırırdı sağolsun.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2012, 12:10:13 »
Zafer bey ilk bin km de servise gidiş kontol amçlıdır yani bakım onarım deyil.Araç firmaları ticari zihniyetle para kazanmaları için böyle bir sistem geliştirmişler istersen araba hiç hareket etmesin yinede 1 yılı doldumu servise gidecek.İlk duyduğumda banada garip gelmişti hatta 2008 de opel marka araç almıştım tainim bir köye çıkmıştı ve arabamı köyde garaja çektim bir yıl kullanmadım sadece 2800 km yammıştım serviten aradılar çağırdılar bende nasıl geleyim aracı sürmedimki dedim onlarda gelmesseniz araç garantiden çıkar dediler,neymiş efendim motor yağı kullanılmasada bozulurmuş falan,sonuçta gitmedim ve garantiden çıktı araç.sistem böyle,amaç her arabadan maksimum bir yıl sonra gelir elde etmek.

Sizin iletilerinize istinaden aracı aldığım plaza'nın servisiyle  görüştüm garantiden çıkma diye bir şey söz konusu değil yalnız tabi kazanç sağlamak amacıyla 6 ayda bir yağ değişimi öneriyor ve servise gelmelisiniz dediler peki dışarıda ben değiştireyim diyorum yağı ben dışardan alayım diyorum yok kem küm falan filan geldiğinizde 10000 km bakımı değil yağ ve yağ filtresi değişimi olacak dediler sadece yağ değişimine işçilik ücreti 30 tl komple orada yapılırsa da 110 tl civarında bir fiyat verdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2012, 22:12:01 »
Zafer bey ilginç buldum, bence diyer illerdeki arkadaşlardanda bu konuda yardım isteyelim,ayrıca şunu merak ediyorum farzedelimki siz 18 ay sonra haala 7 bin km de kaldınız ve başka bir ile tatile gittiniz orada aracınız arızalandı ve o ilin servisine gittiniz oradaki serviste henüz 10 bin km olmadığı için aracınızın arızasını garantiden yapacakmı? bence bunu size söyleyen servisten bir tahüt almalısınız.Başka bir konuda aracımızın garanti süresi: kitapçığımızda şöyle yazıyor 2 yıl yada 60 bin km garanti kapsamındadır, şimdi şöyle düşünüyorum ben 60 bin km yi 2 yılda yapamam 6 yılda anca ( siz bugidişle 8 yılda belki)  e şimdi 6 yıl boyunca araç garanti kapsamında kalırmı hiç ? 6 yılda kullansanda kullanmasanda arabanın birçok aksamında deformeler bozulmalar olacaktır ozaman bunları değişmek zorunda kalırlar madem mantık oysa böyle olması gerekmezmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2012, 22:18:00 »
Alp bey haala servis müdürü alibeydir gerçekten adamlar gönül almayı iyi biliyorlar benimde çok önemsiz sorunum için ta şehir merkezine kadar gelmişlerdi 2010da ww vardı serviste sesimizi duyan, bir bardak çay getiren yoktu toyota farkı işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2012, 22:33:39 »
Alıntı
Beni çok güzel ağırladılar özellikle ikram ettikleri pastalar ve salep ikramlarına bayıldım sürekli bir isteğimin oldup olmadığını soran görevlileri çok nazik buldum

milleti böyle kafaya alıp kazıklıyorlar işte :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2012, 22:39:12 »
Zafer bey ilginç buldum, bence diyer illerdeki arkadaşlardanda bu konuda yardım isteyelim,ayrıca şunu merak ediyorum farzedelimki siz 18 ay sonra haala 7 bin km de kaldınız ve başka bir ile tatile gittiniz orada aracınız arızalandı ve o ilin servisine gittiniz oradaki serviste henüz 10 bin km olmadığı için aracınızın arızasını garantiden yapacakmı? bence bunu size söyleyen servisten bir tahüt almalısınız.Başka bir konuda aracımızın garanti süresi: kitapçığımızda şöyle yazıyor 2 yıl yada 60 bin km garanti kapsamındadır, şimdi şöyle düşünüyorum ben 60 bin km yi 2 yılda yapamam 6 yılda anca ( siz bugidişle 8 yılda belki)  e şimdi 6 yıl boyunca araç garanti kapsamında kalırmı hiç ? 6 yılda kullansanda kullanmasanda arabanın birçok aksamında deformeler bozulmalar olacaktır ozaman bunları değişmek zorunda kalırlar madem mantık oysa böyle olması gerekmezmi?

Garanti konusundaki ibare oldukça açık 2 yıl veya 60000 km hangisi önce dolarsa yani 2 yılda 10000 km yapmış olsak bile garanti biter veya bir yılda 60000 km yapsak yine garanti biter burada hemfikiriz zaten ben 1000 km bakımına gideli 14 ay oldu bu bakım genel anlamda bir kontrol amaçlı değişen ve yapılan bir işlem yok bana verilen servis kartında bir sonraki bakım 10000 km deniyor yani zaman ve tarih yok yani illa gelin demiyorlar ama gelseniz aracınızın servis bakımlı olması açısından iyi olur deniyor yağ ve yağ filtresi değişmesi gerekiyor dediler ama zorunlu olarak serviste değişelim demiyorlar size kalmış bir şey yağını dışarıda da değiştirebilirim yağ alıp kendim de değiştirebilirim bu garantiyi etkilemiyor bugün aracımın yağını kontrol ettim seviyesi, özelliği ve rengi gayet iyi durumda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2012, 22:44:44 »
Kemal abiye katılıyorum.Dünyanın en pahalı bisküvi ve salepleri Toyota servislerinde.İşlerini güzelde yapsalar,iyi kazıklıyorlar.Periyodik bakımlar aldatmasın ekstra bir şey çıkınca merhametsizce kazıklarlar.Tamiri olacak işi bile yapmazlar.Yenisini takarlar.Kasko firmalarını ve müşterileri güzelce tokatlarlar.Corolla d-4d için 4 tane disk ve 4 balataya 1300 lira toplam fiyat çektiler.Varın siz karar verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 12, 2012, 22:46:10 »
Zafer bey ilginç buldum, bence diyer illerdeki arkadaşlardanda bu konuda yardım isteyelim,ayrıca şunu merak ediyorum farzedelimki siz 18 ay sonra haala 7 bin km de kaldınız ve başka bir ile tatile gittiniz orada aracınız arızalandı ve o ilin servisine gittiniz oradaki serviste henüz 10 bin km olmadığı için aracınızın arızasını garantiden yapacak mı?

Araç 18 aylık ve 7000 km de ise garanti kapsamında olduğundan aracın arızası da garanti kapsamından karşılanacaktır. Tabi garanti kapsamı içerisinde bir arıza ise  10000 km ye kadar servise falan gelmemişsiniz diyemezler