0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence fiyat olarak çok iyi.. ben henüz yaptırmadım ancak fiyat istediğimde 200 lirayı bulmaz demişlerdi geçen sene.. (yağ dahil ki bende yağı kendim alırım 200 liradan yağ fiyatı da düşer..)üstelik bu kadar ilgilenmeleri de süper.. Yetkili servise olan güvenim bunları duydukça daha da artıyor.. ayrıca kafama takılan bi soruyu da paylaşayım.. aracımı bende nisan da almıştım.. 2 ay sonra senesi doluyor.. ancak kmsi henüz 5900 de.. acaba 10 bin bakımını km geldiğinde mi yaptırmalıyım yoksa 1 yıl dolduğunda mı?
Aracın bakım aralığı 1 yıl ya da 10,000 km. Hangisi önce dolarsa o zaman bakıma girmesi gerekiyor.
hangisi daha önce dolarsa gideyim ama..örneğin 1 yıl dolunca 7000km civarı gittim diyelim bakımını yaptılar vs vs..arac ilerleyen sürecte 10.000 km yaklaşınca yol bilgisayarı "servise git" diye uyarı verip benim canımı sıkar mı? ayrıca 1 yıl dolsa ve 10.000 km yi beklemeye karar versem bu durumda aracım garanti dışı kalır mı?
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar Gökhan bey 10 bin olsun yada olmasın bir yılı dolduğunda gitmelisiniz yoksa garanti dışı kalıyor yada diyelimki 3 ayda 10 bin km yaptınız yine gitmeniz gerekiyor yani 10 bin km yi beklemeyin,bende 9280 km de gittim çünkü bir yılı dolmak üzereydi.Ayrıca araç servis uyarısı verse bile tekrar gittiğinizde uyarıyı keserler.
Zafer bey ilk bin km de servise gidiş kontol amçlıdır yani bakım onarım deyil.Araç firmaları ticari zihniyetle para kazanmaları için böyle bir sistem geliştirmişler istersen araba hiç hareket etmesin yinede 1 yılı doldumu servise gidecek.İlk duyduğumda banada garip gelmişti hatta 2008 de opel marka araç almıştım tainim bir köye çıkmıştı ve arabamı köyde garaja çektim bir yıl kullanmadım sadece 2800 km yammıştım serviten aradılar çağırdılar bende nasıl geleyim aracı sürmedimki dedim onlarda gelmesseniz araç garantiden çıkar dediler,neymiş efendim motor yağı kullanılmasada bozulurmuş falan,sonuçta gitmedim ve garantiden çıktı araç.sistem böyle,amaç her arabadan maksimum bir yıl sonra gelir elde etmek.
Beni çok güzel ağırladılar özellikle ikram ettikleri pastalar ve salep ikramlarına bayıldım sürekli bir isteğimin oldup olmadığını soran görevlileri çok nazik buldum
Zafer bey ilginç buldum, bence diyer illerdeki arkadaşlardanda bu konuda yardım isteyelim,ayrıca şunu merak ediyorum farzedelimki siz 18 ay sonra haala 7 bin km de kaldınız ve başka bir ile tatile gittiniz orada aracınız arızalandı ve o ilin servisine gittiniz oradaki serviste henüz 10 bin km olmadığı için aracınızın arızasını garantiden yapacakmı? bence bunu size söyleyen servisten bir tahüt almalısınız.Başka bir konuda aracımızın garanti süresi: kitapçığımızda şöyle yazıyor 2 yıl yada 60 bin km garanti kapsamındadır, şimdi şöyle düşünüyorum ben 60 bin km yi 2 yılda yapamam 6 yılda anca ( siz bugidişle 8 yılda belki) e şimdi 6 yıl boyunca araç garanti kapsamında kalırmı hiç ? 6 yılda kullansanda kullanmasanda arabanın birçok aksamında deformeler bozulmalar olacaktır ozaman bunları değişmek zorunda kalırlar madem mantık oysa böyle olması gerekmezmi?
Zafer bey ilginç buldum, bence diyer illerdeki arkadaşlardanda bu konuda yardım isteyelim,ayrıca şunu merak ediyorum farzedelimki siz 18 ay sonra haala 7 bin km de kaldınız ve başka bir ile tatile gittiniz orada aracınız arızalandı ve o ilin servisine gittiniz oradaki serviste henüz 10 bin km olmadığı için aracınızın arızasını garantiden yapacak mı?Araç 18 aylık ve 7000 km de ise garanti kapsamında olduğundan aracın arızası da garanti kapsamından karşılanacaktır. Tabi garanti kapsamı içerisinde bir arıza ise 10000 km ye kadar servise falan gelmemişsiniz diyemezler