Herkese merhaba..Aracımın modeli malumunuz 2012 model yaris...aracı konfor pakediyle aldım ancak navigasyon özelliği konfor plus pakedine dahildi..İlerleyen zamanlarda haricen taktırırım veya toyotanın kendisinden alırım diye düşündüm ve o gün de geldi

Araçta toyota touch var dokunmatik ekran..yani takılması muhtemel navigasyon için sanırım harici bir mekanizmaya gerek kalmayacak, bu da touch kısmının elektroniğiyle alakalı bir durum olacak haliyle..Araç alım satımı yapan yedek parça ikinci elle ilgilenen arkadaşlarım serviste taktırmamamı cihazı alıp herhangi bir yerde taktırmamı, bunun bana en fazla 200-300 TL ye malolacağını söylediler..Tabi vesveseli bir insan olarak ben toyotayla direkt muhatap olmaya karar verdim. Kendilerine danıştığımda navigasyonu işçilik dahil 2.000 TL ye bağladıklarını söylediler.. Yaşadığım şoku halen atlatmama fırsat vermeden (

) dışarıda herhangi bir yerde herhangi bir şekilde taktıracağım cihazın, touch mekanızmasına hasar verebileceğini, karmaşık ve önemli bir elektronik yapısının olduğunu, cızırtı çıkarabileceğini, uyumsuzluk gösterebileceğini, başka parçalara da zarar verebileceğini, bu durumda ilgili parçaların garantiden çıkacağını söylediler (ki garanti süresi aracın 5 yılken garantiden faydalanamamak da insanı rencide eder

) Tabi ben de herzamanki gibi sinirlendim ve sizden navigasyon alacağıma camımı açar yurdum insanıma sorarım daha iyi dedim..Tabi mantıklı düşününce navigasyon daha çekici geliyor o ayrı konu =)
Benim sorum şu: ne tavsiye edersiniz?? Toyota bayi fazla mı komplo teorisi kuruyor yoksa haklılık payı oranı yüksekmi? Bu şekilde servis dışında taktıran varmı? memnun mu? zarar verme olasılığı elektroniğine mümkün mü ? Ve bunun standart fiyatı nedir? Benim pek alakam olmadığı için 2000 TL oldukça fahiş geldi...Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler..
Benim sorum şu: ne tavsiye edersiniz?? Toyota bayi fazla mı komplo teorisi kuruyor yoksa haklılık payı oranı yüksekmi? Bu şekilde servis dışında taktıran varmı? memnun mu? zarar verme olasılığı elektroniğine mümkün mü ? Ve bunun standart fiyatı nedir? Benim pek alakam olmadığı için 2000 TL oldukça fahiş geldi...Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler...
Servislerin kurduğu komplo teorilerinin daha iyisini hiç kimse kuramaz.Ben yarın bu konu üzerinde biraz araştırma yapayım.Bakalım ne olacak.Size buradan bilgi veririm.
Yarise taktıran duymadım ama elektronik aksamları serviste taktırmanızı muhatap bulma açısından tavsiye ederim. Keşke aracı alırken plus paketi alsaydınız, servis politikaları yüzünden aksesuar fiyatları uçmuş durumda.
Yarise taktıran duymadım ama elektronik aksamları serviste taktırmanızı muhatap bulma açısından tavsiye ederim. Keşke aracı alırken plus paketi alsaydınız, servis politikaları yüzünden aksesuar fiyatları uçmuş durumda.
ya eski kasa aracıma da usb girişi bağlatmak istediğimde 1 yıl önce 500 TL demişlerdi...okadar astronomik rakamlardan bahsediyorlar ki düşünme payı bile bırakmıyorlar...Aracı aldıgımda konfor pakediyle beraber zaten yeterince sağlam bi rakam oluştuğu için navigasyonu bilahare düşünürüz diye iteledim...gelin görün ki hergün yollar değişiyor, kendimi çatalcada bulduğum zamanlar bile oluyor
Şu konuda önemli navigasyon güncellemelerini yüklüyorlar mı? Arkadaşın aldığı nissanda uzun süre kullanamadı bu sebepten.
ilk başta alsaymışsınız liste fiyatına göre 1100 TL fark ödeyecekmişsiniz.
servis kendisi satmak için garanti dışı kalır felan demiştir. ayrıca dışarıda çok daha ucuza çok daha iyi bu işi yapanlar var.
Daha önce 2011 model corolla elagante ye necvox marka (Ki toyota da ya navitech yada necvox takıyor du. ) taktırdım.Sistem araç ile muhteşem uyum sağladı.Cihaza montaj dahil 1650 tl vermiştim.Montajı yapan necvox kocaeli yetkili servisi idi.Çok memnunum.Ayrıca aracımda kafalıklar da da monitörler var.Servisler en kötüyü söyledikleri için karar vermekte zorlanmak normal.Tarafsız düşündüğümde. 1650 tl verip kafam rahat etmeycek se 2000 tl verir rahat ederim ben.Kendi aracım olunca farklı tavsiyede bulununca farklı düşünüyor kişi.Çelişki bu yüzden yani.
Necvox mutlimedia sistem + 2 adet kapalık monitörü+ montaj +2 yıl ürün garantisi kdv dahil 1650 tl
Önemli not: Kesinlikle içinde lisanslı harita yüklenmiş olsun yoksa kilitlenme yapar.Sinir sistemini dumura uğratır.
ben yarisimi alırken taktırmıştım navigosyonu ekstradan 1.150,00 tl ödemiştim. sıkı bi pazarlık yapıp serviste taktırmanı öneririm. en azından bir sorunun olduğunda muhattap olucağın yer belli olur düşüncesindeyim.
yahu bana mı çok fahiş geliyor bu rakamlar yoksa teknolojinin ve piyasanın çok mu gerisinde kaldım anlamış değilim ama bence o rakam bile çok uçuk..yani biraz daha ekler çelik jant takarım daha iyi...
yahu bana mı çok fahiş geliyor bu rakamlar yoksa teknolojinin ve piyasanın çok mu gerisinde kaldım anlamış değilim ama bence o rakam bile çok uçuk..yani biraz daha ekler çelik jant takarım daha iyi...
Olut Betul o zamada çelik jantlar kendisi gider zaten istediğin adrese

))))
dokunmatik ekrana uysun diye okadar vereceğinize kaliteli (next mesala) bir ekstra navigasyon alsanız en babası 300
e gelir, yürürkende kullanırsınız...
dokunmatik ekrana uysun diye okadar vereceğinize kaliteli (next mesala) bir ekstra navigasyon alsanız en babası 300
e gelir, yürürkende kullanırsınız...
katılıyorum. servise o parayı kaptırmaktansa harici çalışan bir navigasyon öneririm. o ne fiyat öyle, sanki araca notebook bağlıyorlar navigasyon değil de..
katılıyorum. servise o parayı kaptırmaktansa harici çalışan bir navigasyon öneririm. o ne fiyat öyle, sanki araca notebook bağlıyorlar navigasyon değil de..
harici olanlar da açıkçası estetikten çok yoksun oluyor..
Ben onu multimedia system olarak aldım.Sadece navigasyon olarak kullanırsak evet haklısnız resmen israf
Öhöömm Öhöömmm
Hallederiz... Beraber yaptıralımda ucuza maal olsun
Öhöömm Öhöömmm
Hallederiz... Beraber yaptıralımda ucuza maal olsun
güzel bi rakam çıkar sercan da halledelim şu işi...grup indirimini yeni duyuyorum navigasyonda ama neyse