Gönderen Konu: AE 101 Corollla ön cam ses yapıyor..yardım!!!  (Okunma sayısı 4939 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
AE 101 Corollla ön cam ses yapıyor..yardım!!!
« : Haziran 01, 2006, 00:49:17 »
Arkadaşlar yeni aldığım arabamın herşeyinden memnunum ama 60 - 70 ile giderken başlayan bir uğultu var ön camda 90-100 de artık düdük sesi gibi çok rahatsız eder bir hal alıyor ..bununla beraber ön sol cam açıkken sürekli bir uğultu ,rüzgar sesi var bu normal mi?sebebi nedir çözümü nedir bilen ağabeylerim,kardeşlerim varsa lütfen bir el atın şu konuya..şimdiden teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 01, 2006, 00:49:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2006, 01:46:39 »
Camın üst kaportayla bağlantı yerlerinle ellerinle bastır.Eğer ses geçiyorsa bir yerden hava alıyordur.
Sol camındaki rüzgar sesi bence normal.Her arabada vardır.Camın aralığından,gittiğin hıza kadar değişir.

Bu arada hoşgeldin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2006, 21:06:41 »
boşver Murat yau kafa yorma, bulmuşlardır aerodinamik bir yolunu, Alaman bunlar
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2006, 22:19:31 »
Alıntı yapılan: Levent Sevim
BMW 530, Audi A4 2.0 T..Bizimkindede çok aşırı derecede almıyor..

Ae101 lerde farfarfarfar ediyo cam açıkken.
[/quote]

Levent kardeş aynen farfarfar ediyor yan cam ..da o konfora o araba kullanma zevkine katlanılır bu sese diyorum artık ama bugün camcıya verdim arabayı sağlam bi tanıdık aracılığı ile ön cam cam hava alıyormuş galiba komple söküp yeniden yapıştıracaklar umarım hallederler..

ARKADAŞLAR SORUNUMA İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BU ARADA TEKRAR HOŞBULDUK..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2006, 23:22:55 »
Arkadaşlar sorun bulundu!!
çok komik ve hiç aklıma gelmeyecek biryerden kaynaklanıyormuş..arabanın ön camının dışında fitillerin çevresinde sadece GLİ modellerinde olduğunu zannettiğim krom-aliminyum görünümlü parlak bir şerit var.kaplama gibi dursada plastik ve bu biraz zedelenmiş araba hızlanınca içine hava giriyor ve jelatin kağıdına üflediğimizde çıkan cızırtı benzeri bir ses çıkıyor..o zedeli,kalkmış olan bölgeyi yapıştırdık ve ses kesildi!!!...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2006, 02:29:24 »
Alıntı yapılan: Levent Sevim
BMW 530, Audi A4 2.0 T..Bizimkindede çok aşırı derecede almıyor..

Ae101 lerde farfarfarfar ediyo cam açıkken.
[/quote]

hiç rüzgar sesi olmaz diye bişey yok passatta cam açıkken giderken yavaş gidiyomuşuzda ses gelmiyomuş
gibi oluyor ama illaki ses olur..
motor çok farkediyomu Levent illa 3.0 cc yada 2.0 t mu olmalı  
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Ağustos 30, 2006, 14:17:55 »
sayın emrah çeliker'e bir türlü ulaşamıyorum. ben de yeni 1,6 gli aldım 96 model. bahsettiğin 100'ü falan geçince çıkan iğrenç cızırtı sesi bende de var. bir türlü sebebini bulamadık. aynen bahsettiği parlak naylonumsu kaplamada bir yırtık var bende de acaba ondan mı yahu ? konu hakkında bi bilgisi olan varsa bana email yoluyla da ulaşabilir. valla çok makbule geçer selimkara37@msn.com
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2006, 02:04:17 »
Alıntı yapılan: selim kara
sayın emrah çeliker'e bir türlü ulaşamıyorum. ben de yeni 1,6 gli aldım 96 model. bahsettiğin 100'ü falan geçince çıkan iğrenç cızırtı sesi bende de var. bir türlü sebebini bulamadık. aynen bahsettiği parlak naylonumsu kaplamada bir yırtık var bende de acaba ondan mı yahu ? konu hakkında bi bilgisi olan varsa bana email yoluyla da ulaşabilir. valla çok makbule geçer selimkara37@msn.com
[/quote]
Selim Kardeş e-mail adresine sorunu ve çözümü ile ilgili fikirlerimi gönderdim.. anlaşılan aynı şeyden muzdaripsin..    yapiştırma olmuyorsa komple sök gitsin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2006, 17:28:49 »
sağol emrah kardeş. dediğin gibi aynı sorun bende de oluşmuş. oradaki yırtığı geçtim, tüm kaplama yolda giderken kalıp halde havaya kalkıyomuş ki elimle şöyle bi zorlayınca anladım. baktım şöyle bi yapışır mı yapışmaz mı diye. en son jelatini tutup çekmek suretiyleeee..... artık ses yok  jelatin falan da yok. ama bu sefer de görüntü canımı sıktı. camın değişme zamanı geldiğinde tekrar aynı kaplamayı çektiricem ama büyük bi sorun çıkmadığı için çok memnununm. bu arada jelatin rüzgarın geliş yönünden yani ön tarafından yapıştırma, tavan tarafından ise sıkıştırma. niye tam tersini yapmamışlar anlamadım. bu japonlar kendilerini çok zeki zannediyorlar galiba.  gösterdiğin ilgiye ayrıca teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2006, 01:52:31 »
Rica ederim. birbirimizin sorunlarını paylaşmak için buradayız..her zaman yardımcı olmaya çalışırım..bu arada senin fitilde ki jelatinin sonuda aynı oldu desene..camı değiştirince yenisini taktırırız olur biter..hayırlı uğurlu olsun araban,Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2006, 16:39:50 »
teşekkür ederim tekrar. bu arada ilk hız denemesini yaptık 195km falan belki daha da giderdi ama yol müsade etmedi. (cızırtı duymamak şahane oldu) şu anda fazlasıyla memnunum aracımdan bi de carina veya eski kasa camry teyp'i bulursam o zaman eksiksiz olacak.
99 / T22 / 2.0 / SOL

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2006, 03:02:42 »
sana tavsiyem yan camlara takılan siyah plastık koruyucu bır şey var .bir de camdan kul atınca arkadakı oturanlara gelmıyo artık