Gönderen Konu: fazla yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 1578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür edildi
fazla yakıt tüketimi
« : Şubat 07, 2012, 21:28:22 »
arkadaşlar 1 .6 2003 model corollamı fulledim şehir içi istanbulda 100 km yol yaptım tekrar fulledim 12,5 litre benzin aldı km ye 55 kuruş ypkıyor bu nolrmalmidir sizin corollalar ne yakıyor selamlar

Toyota Club Türkiye

fazla yakıt tüketimi
« : Şubat 07, 2012, 21:28:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: fazla yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2012, 21:43:37 »
Malum kış ayların bende dahil herkes bu konudan şikayetci merak etmeyin havalar ısınınca düşecektir yakıtınız forumda arama yaparsanız bir çok konu göreceksiniz...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2012, 21:48:45 »
teşekkürler osman kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2012, 22:25:02 »
Bazen pompa dolduğunda tık sesi çıkardıktan sonra yaklaşık 3-4 litre (20 TL lik) daha alır diyor pompacılar.Belki de öyle bir şey olmuştur.İlkinde hemen pompayı durdurmuş, ikincisinde de son demine kadar doldurmuştur büyük ihtimal, o kadar yakmaz kış dahi olsa.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2012, 22:50:20 »
Forumlarda ve arkadaş ortamlarında herkesin aracı şehirdışı 4 litre, şehiriçi 6 litreden fazla yakmazi herkesin aracı az yakar, forumlara ona buna inanacak olursanız kafayı yersiniz millet sallıyorda sallıyor benim araç 7 litre yakıyor şehir içi diye, konuyu açan sezgin bey benim kullandığım corollada yol bilgisayarında 12 litre gösteriyor şehiriçinde, yazın düşüyor.
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2012, 09:06:55 »
Bazen pompa dolduğunda tık sesi çıkardıktan sonra yaklaşık 3-4 litre (20 TL lik) daha alır diyor pompacılar.Belki de öyle bir şey olmuştur.İlkinde hemen pompayı durdurmuş, ikincisinde de son demine kadar doldurmuştur büyük ihtimal, o kadar yakmaz kış dahi olsa.

+1. Bunu dikkate alarak daha fazla km yaptıktan sonra bu ölçümü yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2012, 09:35:07 »
Ben 97 corolla var inanın daha fazla dahi yaktıogı oluyor bende Depoyu fulledim 300 km yol yaptım benzin çeyrak depoya indi .Ben 400-450 km yapar düşüncesindeydim fakat yapmadı.Kış şartlarında özellikle kış şartlarında normalde 3-4 litre fazla yakıt tüketimi oluyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2012, 09:40:46 »
şimdi hesapladım da benim 2004 model 1.6 corolla hb'de bu aylarda km'de 38 kuruş yakmaya başladı.. normal mi değil mi artık karar sizin.. :))
2004 Toyota Corolla 1.6 Terra HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2012, 23:57:08 »
bende de var 2004 corolla 100 km de 13 -14-15 yakıyor benzini de gazı da çözüm bulursanız lutfen paylaşalım.
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2012, 05:29:58 »

İstanbulda araç kullanıldığı anda ki trafik durumuna göre herşey değişebilir, 2000cc araç ile 20lt/100km ortalamaları da görmüştüm. Hatta arabayı bırakıp yürümeyi bile düşündüğüm olmuştu :D

bende de var 2004 corolla 100 km de 13 -14-15 yakıyor benzini de gazı da çözüm bulursanız lutfen paylaşalım.
Bence sorun İstanbul'da, araba da değil.

Şaka bir yana, egsoz emisyon değerlerine bakarak, araçta zengin veya fakir karışım kullanılmadığından emin olabilirsiz. Eğer emisyon değerlerinde bir problem yoksa, sorun trafik veya kullanım tarzı ile ilgili olabilir. Hakkı hocamında yazdığı gibi kış şartları daha fazla yakmasına neden olacaktır ama bu durum geçici...
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2012, 09:06:08 »
Kış şartlarında soguk motor yüksek rolanti .Araç 10 km de anca kendine geliyor zaten Ben yazın 55 tl lik lpg ile şehir içi 260 ila 280 km yol yapıyordum.Kış geleli aynı araba bakımları full yapılı 200-215 km yi ancak yapıyor .Benzinde aynı yazın 100 liralık benzin aldımı bana 4-5 ay çok rahat götürüyordu .Ama şlimdilerde iki haftaya bir 30 liralık benzin alıyorum .Çünkü araç benzinde çalışıyor soguk motor yüksek rolanti zaten çig benzin hat safada oluyor motor ancak 1-2 km sonra lpg ye geçiyor .Ben ne kadar gaza basmadan gitsemde benzin tüketimi hayli fazla oluyor birde kışın soguk motoru bir süre yaglamasını beklemek gerekiyor en kötü 1-2 dakika çalıştıktan sonra hareket ediyorum.Yoksa motordan garip sesler geliyor .Malum Ankara bu sene -23 leri gördü. Ben bu soguklarda kış şartlarında dizel arabalarda dahil az yakan araba duymadım.Söyleyende kusura kalmasın bence yalan söyler .Ben bu tip insanlarada deli oluyorum insanların kafasını bulandırıyorlar.( Geçen gün bir akrabamın foyasını ortaya çıkardım .Bana kendi aracının ısrarla 180-200 bin yaktıgını çekişininde inanılmaz oldugunu söyledi abi yanlışın olmasın benim araba 280-300 felan yakıyor dedim yazın düşüyor ama bu havalarda mümkün degil felan o kadar iddialı konuşuyor ki depo doldurmasına felan inandık dedim arabada benim sorun var .Neyse zaman zühür oldu geçen bir sohbet arasında agzından kaçırdı geçn benim araba 310 krş yaktı felan diye .La dedim daha 1 ay önce 180-200 krş diyordum ne oldu gardaş dedim Ben sizle kafa buldum olum mantıklı ol 1,2 arabalar birl yakmaz onu dedi .La dedim bide senin sözlerin üzerine arabayı ayara gayara götürdüm dedim .Dedim valla çok ayıp ediyorsunuz insanların kafalarını bulandırıp araçlarını kurcalatmalarına sebep oluyorsunuz.Ben kış aylarında yakıt sarfiyatını ölçmek mümkün degil arkadaşlar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2012, 22:47:28 »
benim arabada gazda 32 krş yaktı en son şehir içi kısa mesafelerde en uzun 10 km.
97 xei stw atiker sıralı lpg