Gönderen Konu: sızce hb ve sedan arasındaki farklar nelerdır ?  (Okunma sayısı 11935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
sızce hb ve sedan arasındaki farklar nelerdır ?
« : Mayıs 31, 2008, 12:00:15 »
bakalım hangısı ustunmuş?

Toyota Club Türkiye

sızce hb ve sedan arasındaki farklar nelerdır ?
« : Mayıs 31, 2008, 12:00:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
Ynt: sızce hb ve sedan arasındaki farklar nelerdır ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2008, 15:08:20 »
görüntü farklılığı var,hb daha sportif..genelde ölemi bilmiyorum ama benim eski reno 19 hb arabamdaki arka koltuk diz mesafesiyle,sedanı arasında dağlar kadar fark vardı.(hb daha fazla)aynı şekile arka koltuğa hb de 3 kişi rahat otururken sedanda sıkışıyordu..Arka koltukta tavanla baş arasındaki mesafe hb'lerde daha az oluyor.hb'lerde bagaj yükleme ağzı daha geniş ve bagaj full olsada camla bagaj arasına daha fazla eşya koyma şansınız var.gerçi bazı sedanların da bagajları büyük oluyor :) ayrıca hb'lerde bagajdaki herşey ses yapıyor,net bir şekilde duyabiliyorsunuz.yol tutuşta hb daha üstün diye düşünüyorum.şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2008, 01:46:27 »
ikisi de farklı beklentilere ve ihtiyaçlara göre üretildiği için ikisinin de birbirinden üstün noktaları vardır.biri elma biri armut :)
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2008, 02:35:31 »
hb ingiltere veya belçika yapımı olsa gerek. sedanlar türk yapımı. sedanlardaki işçilik daha kalieli.evet aynen öyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2008, 07:17:18 »
yeni kasada sedanlar japon, hb'ler turk.

bence sedan bagaj konusunda kullanıssız buyuk yuklemelerde.  en azından benim kasa araçta oyle.
anca bavul yukleniyor. arka koltukların yatması bir ise yaramıyor
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2008, 14:54:27 »
arkadaslar auris ve yeni corollayı kıyaslayınca malzeme kalitesindeki farklılık bariz.auris yerli yeni corolla japon.
eskilerde ise tamtersi.corolla yerli hb japon.bunu kilodan da anlamak mümkün.sedan corolla 1140 kg hb 1225 kg.benim araba tüp le beraber 1300 kg.
ayrıca hb in yol tutuşu daha iyi.bagaj yükleme agzı büyük oldugu için cok güzel fakat bagaj kücük oldugu için de sıkıntılı.
ama hb e ilk defa binen birisi olarak diyebilirim ki cok memnunum.
 :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2008, 14:51:32 »
ne diyim biriniz hp yolu daha iyi tutuyor diyorsunuz biriniz bağajı sesli diyonuz benimki sedan ama çok memnunum büyük oturaklı araba bizim pederle beraber kullandığımız için 4 kişilik bir aileyiz ve ihtiyaçlarımızı çok iyi karşılıyo türkiye turu bile rahatlıkla tabiliyoruz aha inat bu senede allah izin verirse 5temmuzda çıkıyoz :D ama ikiside mütiş bence montajın türk veya japon olması çok şeyi değiştiriyor ona göre 93 corolla ile 98 corollanın farkı çok 93 çak daha iyiyi :D haksızmıyım hayır değilim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2008, 09:23:05 »
  Selam.
 Aynen öyle Japon Corollalarla Türkiye üretimi arasındaki farkları çok net gördüm. Bazı yerlerde kullanılan vida sayısı bile farklı. Ama bu Türkiye üretimlerinin kötü olduğu anlamınada gelmesin fakat fark var.
 Hb Corolla'nın Sedan'ından daha iyi yol tutuğunu bende duyuyorum ve buda Sedan'ın kötü yol tutuğu anlamına gelmesin. :)
 Ancak benzer bantlardan çıkan Sedan ve Hb. üretimlerde özellikle bildiğim kadarı ile arka süspansiyona yönelik çalışmalar yapılıyor ve ağırlı fazlalığı özellikle arka aksta gerçekleşiyor. Tabi bunu daha iyi bilenler de vardır burada. Ama bana Sedan lar daha aileye yönelik geliyor. Yani yazlığa giderken Sedan. Orada gezmek için Hb. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2008, 13:26:39 »
Hakan bey 2005 modellerin hp japon japımı sd ise türk yapımı demi peki bu bildiğim kadarıyla 2007 ve 2008 yılımda tam tersine dönmüş ve dönecekmiş doğrumu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2008, 16:13:47 »
sedan geniş rahat aile arabası sedandan vazgeçmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2008, 16:34:42 »
  2005 Hb ler İngiliz diye biliyorum. Sedanlar ise Adapazarı. Yinede bunu daha iyi bilen vardır sanırım. Evet son kasalarda Sedan Japon, Hb yani Auris Adapazarı. Ancak şunuda belirtmekte fayda var bu araçlar tek bir noktada üretilmiyor bildiğim kadarıyla. Yani mesela Auris SR 180 nerede üretiliyor bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2008, 16:39:54 »
peki size şöle bi imkan sunulsa Yeni nesil corolla elegant mı auris mi auris blue multı... mi hangisini tercih ederdiniz iterseniz www.toyotasa.com.tr den bakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2008, 18:46:58 »
ben bugüne kadar hep hb araç kullanan biri olarak bana göre artılarını söyleyeyim
bariz artıları:
1 yol tutuş (yeni nesil sedan araçlarda bu dezavantajı farklı yöntemlerle çözmeye çalışıyorlar misal arka lastikler ön lastiklere göre daha geniş ize sahip)
2 geniş yükleme ağzı ( önceki focus hb aracımla 72 ekran flat tv taşımıştık (bagaj kapağını kaldırarak), bunu hiçbir sedanla yapamazsın, hatta çoğuna 55 ekran bile sokamazsın)
3 arka diz mesafesinin daha geniş olması (aynı aracın sedan ile hb karşılaştırması)

bariz eksikleri :
1 arkadan gelen bagaj ve yol sesinin daha fazla olması
2 bagaj hacminin daha az olması (fakat buda sanıldığı kadar farklı değil, aynı aracın hb ve sedanı arasında yaklaşık 100-150 litre fark var, eşyanı almadı mı, bagaj kapağını kaldırarak tavana kadar yüklemede aynı hacme ulaşıyorsun)

Bence auris ile corollayı kıyaslamamak lazım auris corollanın hb kasası değil, içiyle dışıyla farklı dizayn. kıyaslamayı aynı aracın hb ve sedanına göre yapmak lazım , misal ford fucus yada önceki kasa corolla , gerek burun gerekse iç dizaynı aynı. farkları bagaj. onunda eksisi artısı yazdığım gibi.

tabiki beğeni farkları vardır,biri hb güzel der diğeri sedan. benimkisi kullanıma göre farkları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2008, 14:11:39 »
  2005 Hb ler İngiliz diye biliyorum. Sedanlar ise Adapazarı. Yinede bunu daha iyi bilen vardır sanırım. Evet son kasalarda Sedan Japon, Hb yani Auris Adapazarı. Ancak şunuda belirtmekte fayda var bu araçlar tek bir noktada üretilmiyor bildiğim kadarıyla. Yani mesela Auris SR 180 nerede üretiliyor bilmiyorum.

Auris'in üretim yerleri:
TMUK, Derbyshire, İngiltere
TMMT, Sakarya, Turkiye
Kanegasaki, Isawa, Iwate, Japonya
---
ayrıca
yeni corolla ile auris aynı platforma (E) sahipler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 07, 2008, 14:08:41 »
hüseyin abi zaten aynı clasmanda lar ikiside E benim soruma tam cevap yok ben kıyaslama yapmak istemedim hangisini alırdınız özellik olarak yere tutunuştur ben corolla auris demişim orada bana focustan bahsetmişler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 17, 2008, 14:12:34 »
bende 2004 corolla sedan terra otomatik vites wardı, daha sonra onu satıp 2003 corolla t-sport aldım.. sedanın yol tutusu pek iyi sayılmazdı . . . gerçi t-sport'unda orjinal hali bir performans arabasına göre cok yumusaktı ama yayları deiştirinde çok büyük farklılık oldu . . . adamlar spor arabalrında bile önce konfora önem vermişler . . . belkide toyota kullanıcılarının yaş sınırının yüksek olmasından dolayı olabilir