Gönderen Konu: Cam Filmi Kontrol Uygulaması  (Okunma sayısı 4843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Cam Filmi Kontrol Uygulaması
« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2012, 13:05:30 »
Şöför ve arka tarafta oturan yolcunun görünmesi gerek bu yüzden.. burdaki boşluk ise ruhsatta yazınca polis görünmez camdan nasıl görür oluyor?
Aslında forumda polis abiler var konuya bi el atsalar.
Bilgili olan birileri bizi aydınlatıp bu muammayı sonlandırsa çok güzel olur. Bu arada bir arkadaşımın tanıdığı olan trafik takip bürosuna cam filminin ruhsata işlenirmi diye sorduk, işlenmiyor cevabı geldi. Bu bilgiyi doğrulamak adına sizlerde sorabileceğiniz yerler varsa sorarsanız netleştirmiş oluruz.
Honda Jazz / 2012

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2012, 13:05:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 08, 2012, 13:24:31 »
Bu konuda başıma gelen olayı sizlere aktarmak istiyorum.2003 model hb corolla aldığımda araçta film yoktu.Her aracıma film yaptırmışımdır gerek yazın sıcakta etkisinin olduğundan gerekse hoş görüntüden dolayı 2 numara film yaptırıyorum.Corollama film yaptırmadan önce ilçedeki tanıdık bir kaç polis memuru ile konuştum ve söyledikleri kanunen yasak değil aşırı derecede içerisi görünmeyecek araçlarınkini söktürüyoruz hafif açık,orta koyuluktaki cam filmlerine bişey demiyoruz tamamen insiyatifimize kalmış birşey dediler.Peki ben yaptıracağım 2 numara yarın öbür sıkıntı olmasın muayene yada trafik açısından dediğimde sıkıntı çıkmaz çıkarsa da o memurun insafına kalmış birşeydir diye aramızda  bir muhabbet geçti.Şimdi kesin olarak bende emin olamadım ama yaptırdım.Bazı illerde bu konu üzerinde oldukça fazla durulduğuna şahit oldum fakat araçların cam filmi koyuluk oranlarına baktığımda şöfürü bariz göremediğim aşırı koyu olanlarınkini anahtar ile çizip kaldırdıklarını da biliyorum.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 09, 2012, 14:30:15 »
2007 model aracımı 4 yıldır kullanıyorm. aldıktan 2 hafta sonra cam filmi yaptırmştm. bir çok uygulamaya girdim ve kimse hiçbirşey demedi. sadece jandarma sökmemi söylemişti ama ikinci çevirmesinde hiçbirşey söylemedi. ön cam dışında ve aşırı koyu olmamak şartıyla bence çok faydalı cam filmi. snçta güneş ışığını kırıyo ve dışarda kalan arabalar için koltukları güneşten koruyor. ayrıca cam kırılması olursa camı bütün tutarak dağılmasını engelliyor. bizzat başımıza gelmişti.durduk yere şöfr camı tuzla buz olmştu.film dağılmasını önledi ve en azından o gecelik camsız kalmamş oldu araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 09, 2012, 21:41:50 »
   Arkadaşlar merhaba.Bir kere şunu iyice anlamak gerek cam filmi kesinlikle ve kesinlikle ruhsata işlenmiyor.İşlenen araçlarda zaten özel kişilere ait olan araçlardır.bu özel kişilerin aracına işlenmese de pek bir şey değişmez.Görevli memur gidip te bir valinin aracına ya da askeri bir kişiliğin (general rütbeli) makam aracına ceza kesemez.
   Cam filmi uygulaması ülkemiz dışında bir çok ülkede yasal olarak uygulanıyor.Ama belli şartlar dahilinde.Araç içindekiler görünecek,her hangi bir tehlike arz etmeyecek gibi bir çok geçerli nedenler dahilinde uygulanabilir.
   Mesela Taiwan'da ki Mehmet Kan arkadaşımız Camry aracını aldığında cam filmi yaptırdı diye aracın vergisinde bir indirim yapılmıştı.Nedeni de şöyleydi.Aracın camlarında film olduğu için yolcu kabini geç ısınacak.Geç ısındığı içinde klima geç kullanılmaya başlanacak.Ve bu egzos emisyon değerinin alt seviyede kalmasına yarar sağladığı içinde çevreye daha az zarar vermesi anlamında geliyor.Her konuda olduğu gibi cam filmi konusunda da B..k'u çıkartılacağı için ülkemizde yasal olarak kullanılmasına izin verilmiyor.
   Audi aracımda 1 numara diye tabir edilen cam filminden var.Film olduğu belli bile değil.Haziran 2010'dan bu yana bir Allah'ın kulunun bir şey dediğine şahit olmadım ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 09, 2012, 21:56:35 »
Lazerle karartma die tabir edilen sistem var bu sistem orjinal fabrika çıkışlı araçlarda camlara uygulanmış ve ruhsata işlenmiş çıkıyor.. böyle bişey de var bu piyasada.. polis amcam film die söktürmeye sökmeye kalkmazsa tabi..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 09, 2012, 22:15:33 »
arkadaşlar abim trafikçi ve bende düşünüyordum film takdırmayı ama bazı uygulamalar varmış bazen emniyet kemeri bazen vergi uygulaması bazen eksoz muanesi bazende film uygulaması oluyor dedi merkezden gelen uygulamaya göre hareket ediliyor..
bende gittim takmatik perde aldım orjinal tam cam göre bu yaz hep kullandım memnun kaldım özellikle arkada oturan yolcular için [/url][/img]

(resimler yükledim ekranda gözüküyor mu??)
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 09, 2012, 22:42:43 »
arkadaşlar abim trafikçi ve bende düşünüyordum film takdırmayı ama bazı uygulamalar varmış bazen emniyet kemeri bazen vergi uygulaması bazen eksoz muanesi bazende film uygulaması oluyor dedi merkezden gelen uygulamaya göre hareket ediliyor..
bende gittim takmatik perde aldım orjinal tam cam göre bu yaz hep kullandım memnun kaldım özellikle arkada oturan yolcular için [/url][/img]

(resimler yükledim ekranda gözüküyor mu??)

hayır  :(
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 09, 2012, 22:51:16 »

2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 09, 2012, 22:52:39 »
Lazerle karartma die tabir edilen sistem var bu sistem orjinal fabrika çıkışlı araçlarda camlara uygulanmış ve ruhsata işlenmiş çıkıyor.. böyle bişey de var bu piyasada.. polis amcam film die söktürmeye sökmeye kalkmazsa tabi..
   Leon'un camları orjinal siyah renkli.Ama ruhsatta öyle işlenmiş bir cam durumu söz konusu değil.Hatta aracın Tip onay belgesinde bile yazmıyor.Ama akıllı bir polis memuru "o arka camdaki filmler sökülecek.Bir daha görürsem aracını bağlarım" diye tehdit etmiş Mustafa'yı.Film olmadığını söylemişse de ikna edememiş bir türlü memuru.Aldım Mustafa'yı ve Leon'u gittim görevli memurun yanına.Aracın sahibi benim ve camlarda film yok.Film var diye iddia ediyorsanız eğer,155'i arayıp kendimi ihbar edeceğim ve sizde bana hem o 130 TL'lik cezayı keseceksiniz hemde aracımı parka çekeceksiniz.Sonra da göreceğiz arabada gerçekten film mi var yoksa renkli cam mı var?Hakim karar verince hep birlikte öğreneceğiz deyince camların renkli olduğunu kabul etti :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 10, 2012, 00:51:45 »
para nakil arabalarının ön camları bile kapkara.

onların bir ayrıcalığı var mı ?

benim arabada 2 numara film var, tüvtürkten hafif kusurlu olarak geçti.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 10, 2012, 01:28:26 »
para nakil arabalarının ön camları bile kapkara.

onların bir ayrıcalığı var
   Sorunuzun cevabını kendiniz vermissiniz zaten Murat bey ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 10, 2012, 02:23:07 »
çoğu trafik polisnin aracında flim var bu nolucak :) adam akıllı bi yasa olsa şu güzelim türkiyede bunlar olmaz yasaksa hiç bi şekilde hiç biyerden geçmicek bu işi kimsede yapmıcak yok o tanıdık  yok torpilli bunlar olduğu sürece yasaklar hep çiynenir ben bikere polisin benim aracımın içini görmesine karşıyım onane benim aracımda ne varsa var durdurduğunda kaçıyosam bilki zaten suçluyum yani durduğu zamanda arasın aracımı  saçma sapan şeyler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 10, 2012, 16:04:16 »
4 yıldır 2 eski aracımda da cam filmiyle gezdim ki ankara zonguldak bursa antalya yollarında da gezdim şimdilik bi sıkıntı olmadı yeni corllam da yaptırcam çünkü lıştımşimdi araba bana çıplak gibi geliyo.. arkadaşlar sizebi tüyo vereyim güneş alerjisiile ilgli dr raporu olursa sıkıntı olmuyomuş bende almayı düşünüyom yakında . hafta sonuda camlarıma film..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 11, 2012, 00:40:18 »
Abilerim cam filmi aşırı zifiri siyah olmadıktan sonra yasak değil ki..ne muayenede sorun yapıyor ne de trafik polislerinde..bence o trafikçilerin karnı acıkmış
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #34 : Şubat 11, 2012, 22:58:47 »
2 hafta önce Çanakkale merkezde kontrollerde araçtaki film nedeniyle 154 tl para + 20 ceza puanı +7 gün içerisinde söktürülmesi yoksa aracın bağlanacağına dair bir belge almaya hak kazandım. Unutmadan 50 tl de cam filmini söktürmek için ödedim. Aracım aldığımda bu durumdaydı.Muayeneye cok var zamanı geldiğinde söktürürüm diye düşünüyordum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 11, 2012, 23:35:35 »
Film söktürmeye 50 tl mi :( falçatayla köşelerden tutup çekeydin be abi  :huh:
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 11, 2012, 23:43:55 »
   Sorunuzun cevabını kendiniz vermissiniz zaten Murat bey ;)

kanuni bir ayrıcalıklara yoksa, uygulama yapan polislere bu araçlar örnek olarak gösterilebilir.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 12, 2012, 01:49:42 »
orta koyulukta cam filmi var bende 5.ayda muayene var kalmam inşallah 2bucuk sene oldu yaptıralı daha hiç bir uyarı almadık nazar değmez umarım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 12, 2012, 08:44:12 »
kanuni bir ayrıcalıklara yoksa, uygulama yapan polislere bu araçlar örnek olarak gösterilebilir.
   İyi polis ya da kötü polis... Hangi polise ornek gösterirseniz gösterin anında ters tepki alırsınız.Hiç tavsiye etmem.İllaki film yaptiracaksaniz,kaliteli bir marka ve en açık olanini yaptırın sorun yasamazsınız Murat bey ;)