Gönderen Konu: daha önce başına gelen var mı??  (Okunma sayısı 1069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
daha önce başına gelen var mı??
« : Şubat 06, 2012, 11:28:39 »
arkadaşlar aracım efsane kasa 1.6 xei
yaklaşık 1 ay önce aracıma seviste bakım yaptırdım. bu bakımların içinde yağ değişimi ve yakıt ayarı yapılmıştı.
lambda değeri 0.93 gibi bir değere getirildi yani ideal karışım. yağda 15 40 mineral yağ koymuşlar. ayrıca aküm zayıf olduğu için akümü evde şarj edip (makineyle) memlekete gittim. 8-9 gün kaldıktan sonra dönüşte garaja girdim bu arada arabam sürekli garajda ama yine de soğuk bir ortam ilk marşta çalışır gibi oldu fakat motor stop etti. sanki rüzgar sesi gibi zannedersem fan boşta döner gibi oldu (fışş gibi bir ses). çalıştırmadan biraz gaz verdim ve kısa süreli 4-5 marştan sonra ancak çalışabildi gaz takviyesiyle. ertesi gün ilk marşta zorlanmadan çalıştı. daha önceki kışlar hiç böyle yapmazdı. olasılıklar...
1- yakıt ayarının ideale getirilmesi olabilirmi yani daha önceden belkide zengin karışımdı ondan dolayımı rahatlıkla çalışıyordu.
2- yağını daha önceden castrol magnetec 10-40 kullanmıştım. servisin koyduğu 15-40 mineral yağdan dolayı çalışmada bi problem olabilir mi??
3- soğuk havalarda akü sıvıları donar ondan olabilir dediler ama marş motorunu çeviriyordu rahatlıkla.
bilgisi olan ve tavsiyesi olabilecek arkadaşlar dan yardım bekliyorum teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

daha önce başına gelen var mı??
« : Şubat 06, 2012, 11:28:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2551 kere teşekkür edildi
Ynt: daha önce başına gelen var mı??
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2012, 11:44:08 »
Bir dahaki yağ değişimlerinizde 10W-40'a dönüş yaparsanız daha faydalı olur,

Jikle sisteminiz çalışmıyor gibi?

Distribütör kapağı içi kontaklarını kazıyın, tevzi makarasını zımparalayın-temizleyin, Buji kablo uclarını temizleyin,
Temizlik ürünü olarak yağsız fren kaliper temizleyici sprey kullanın,
Her 5000km'de bir Enjektör veya karbüratör temizleyici yakıt katkısı kullanın,
Yakıtınızı mümkünse PO istasyonundan alınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)