Gönderen Konu: Lpg Silindir Tank Paslanma  (Okunma sayısı 3983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Lpg Silindir Tank Paslanma
« : Şubat 05, 2012, 13:41:29 »
2008 model corolla  comfort aracıma yaklaşık 8 ay önce prins marka lpg kiti taktırmıştım. Silindirik 60 lık Saka marka tank kullanıldı. Dün aracı kontrol ederken lpg tank ı üzerinde çok az bir paslanma olduğunu gördüm ve tankın etrafına dokunduğumda belirgin bir ıslaklık vardı , aracın herhangi bir başka yerinde nem ve ıslaklık yoktu. Lpg tank üretici sini aradım bir tehlike olmuyacağını fabrikasyon hatasıysa tank ın değiştirilebileceğini ifade etti, Lpg kitini takan usta iste lpg nin -40 larda tankiçinde tutulduğunu aracın içinde bu soğuklarda fazla kalorifer açıldığı için metal tank üzerinde ıslanma olmasının normal olduğunu ifade etti.İzmirde genelde bu kadar soğuk olmaz fazladan kalorifer açmışızdır ama daha soğuk bölgelerde yaşayan arkadaşlarımızda bu durumun daha aşırı görülmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.
Bu durumla daha önce karşılaşanlar varmıdır ve budurumda alınabilecek önlemler ve yapılması gereken için önerilerinizi bekliyorum
Şimdiden Teşekkürler.
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Toyota Club Türkiye

Lpg Silindir Tank Paslanma
« : Şubat 05, 2012, 13:41:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Silindir Tank Paslanma
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2012, 15:31:40 »
İlk defa duydum böyle birşey.

Bagajın içine kalorifer ne kadar etki eder ki hem? Araçlarımız da zaten yalıtım namına pek birşey de yok dışarıyla bagajın sıcaklığı hemen hemen aynıdır.

Başka bir prins bayine gidip durumu anlatın olmadı bakalım onlar ne diyecek.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2012, 19:53:31 »
onur abi lpg nin soğuk tutulduğu doğru ben şimdi ellesem nemli değil ama elimi kaldırdığım yer sıcaklık etkisinden dolayı nemleniyor
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2012, 20:25:20 »
Arkadaşlar,

LPG tank içinde soğuk tutuluyor diye bir şey yoktur, eğer kullanmazsak tank içindeki gazda yaklaşık dış ortam sıcaklığında olur.

Bilirsiniz, sıkıştırılan gaz ısınır, üzerinden basıncı azaltılan gazda soğur ve geçtiği yerleride soğutur,

LPG gazını depomuzdan kullandığımız sürece tank soğur ve dışında nemlenme meydana getirir, bu da yalıtımı iyi yapılmadıysa deponun dışında paslanmaya sebep olur,

-LPG tankınızın dışını önce antipas sonra onunda üzerini uyumlu poliüretan boyayla boyamanız, deponuzun uzun yıllar paslanmasını engeller.
-Dışarıdan havalandırma yoluyla araç içine giren hava, bagajdaki tahliye deliklerinden dışarı çıkar, yani aracımızı ısıttığımızda bagajın içide ısınır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2012, 20:41:36 »
Yakinda uzun yola cikicam kismet olursa arac ici ve bagaj ici dereceleri olcup paylasirim ;)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2012, 11:07:09 »
+1 Doğru Bilgi

Arkadaşlar,

LPG tank içinde soğuk tutuluyor diye bir şey yoktur, eğer kullanmazsak tank içindeki gazda yaklaşık dış ortam sıcaklığında olur.

Bilirsiniz, sıkıştırılan gaz ısınır, üzerinden basıncı azaltılan gazda soğur ve geçtiği yerleride soğutur,

LPG gazını depomuzdan kullandığımız sürece tank soğur ve dışında nemlenme meydana getirir, bu da yalıtımı iyi yapılmadıysa deponun dışında paslanmaya sebep olur,

-LPG tankınızın dışını önce antipas sonra onunda üzerini uyumlu poliüretan boyayla boyamanız, deponuzun uzun yıllar paslanmasını engeller.
-Dışarıdan havalandırma yoluyla araç içine giren hava, bagajdaki tahliye deliklerinden dışarı çıkar, yani aracımızı ısıttığımızda bagajın içide ısınır.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2012, 00:27:27 »
Arkadaşlar konu üzerinde uzun zaman geçti.
Sonuçlandırmak adına yazıyorum . Dün lpg kiti ni takan firma tankımı yenisi ile değitirdi , hiç bir sıkıntı çıkarmadan direk değiştirdiler. yaklaşık 1 yıl oldu ve bu yaklaşımları beni çok memnun etti.
Lpg yakıt göstergesi son zamanlarda lpg nin düşük düzeylerinde kırmızı yanmıyordu ilgili firmaya onuda ifade etmiştim ve Tankı değiştiirirken şamandırayıda değiştirmişler.
Eskisi Tomaseto idi yenisini Zavoli olarak takmışlar. Bu durum bana bir sıkıntı çıkarırmı.
İlginiz için teşekkürler.
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2012, 00:53:45 »
zavoli kaliteli markalardan biri bu nedenle endişe decek birşey yok.Servisin bu davranışını bende takdir ettim.Koceli prins bayiside buna benzer davranışlarına şahit oldum.Benim arabayada prins marka lpg uyguladık ve adamlar başından sonuna kadar çok ciddi bir titizlikle çalıştılar.Tüm testlerde orada idim.İşi yapan usta malzeme ve parçalrın uyumu sağlandılktan sonra yapılan uygulama çok iyi sonuç veriyor.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...