Gönderen Konu: Hangisi doğrudur sizce?  (Okunma sayısı 2037 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Hangisi doğrudur sizce?
« : Mayıs 31, 2008, 00:39:02 »
arkadaşlar selam herkese benim sizlerle paylaşmak istediğim daha doğrusu ustalara ve arkadaşlara sorduğumda hep farklı cevaplar aldığım bir konu var. Arabam 98 model xei. Bizim araçlarda araba misal soğutma suyunu eksilttiğinde ( araçlarımızda bulunan soğutma suyu taliye kutusu var hemen akünün altında fazla suyu basınçla birlikte radyatörden ince bir hortumla aktardığı plastik kutu ) bu kutudan tekrar suyunu tamamlıyor mu yoksa o kutu sadece fazla suyu dışarı vermesi için konulan bir kutu mu. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. Çünkü herkes farklı yorum yapıyor. Ben de işin aslını bir türlü öğrenemiyorum.Bazı arkadaşlar sadece basınçlı suyu dışarı veriyor diyor bazıları da eksik suyu o kutudan tamamladığını söylüyor. Hangisi doğrudur sizce?

Toyota Club Türkiye

Hangisi doğrudur sizce?
« : Mayıs 31, 2008, 00:39:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangisi doğrudur sizce?
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2008, 01:02:43 »
Selamlar. O kutunun üzerinde max ve min diye suyun olması gereken aralık belirtilmiştir. Yani radyatördeki su miktarını oraya bakarak normal değerlerinde olması gerektiği gibi tamamlayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2008, 09:03:45 »
Selamlar. O kutunun üzerinde max ve min diye suyun olması gereken aralık belirtilmiştir. Yani radyatördeki su miktarını oraya bakarak normal değerlerinde olması gerektiği gibi tamamlayabiliriz.
Ziya beyle aynı düşünceye sahipim. Zaten fazla su veya antifiriz koyduğunuzda fazlasını dışarı atacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2008, 09:04:47 »
Peki arkadaşlar AE 101 ne kadar soğutma sıvısı alıyor ? Kaç Kg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2008, 14:56:23 »
bence her iki işlemide yapıyor..Teknik olarak bilmiyorum ama mantık olarak;fazla suyu toplayıp,eksik olanıda tamamlıyor diyorum ben ;)
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2008, 15:47:19 »
  Selam.
 Aynen arkadaşların dediği gibi. Sistem iki yönlüde çalışıyor. Bu ekleme kabı üzerinde hem dışarı fazla sıvıyı tahliye borusu(radyatör suyu ısındığında içindeki sıvının hacmi artar ve fazlalık buradan tahliye edilir) hemde bu kabın kapağının içinde kabın diplerine kadar uzanan bir hortum var diye hatırlıyorum. Bu sayede radyatör ekstra sıvıya ihtiyaç duyduğunda buradan eksiğini tamamlayabiliyor. Bu sıvıyıda belli sürelerde bir (2-3 yıl gibi) değştirmek ve bulunduğunuz bölgenin hava koşullarınıda dikkate alarak Antifriz ağırlıklı bir yeniden dolum yapılmalı. Bu antifiriz sadece kış için değil yaz koşularında da motor için faydalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2008, 01:38:50 »
teşekkürler arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2008, 23:07:03 »
Bir soruda benden peki bu eksilen suyu bildigimiz damacana suyu ile tamamlamak yeterlimi yoksa özel bir su koymak gerekiyor mu? (genelde hep çeşme suyu ile dolduruyor millet).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2008, 23:45:00 »
Eksik azsa yani araç eğer devirdaim den su kaçırmıyorsa normal su ile tamamlayabilrsiniz. Ama aracınız Su eksiltiyorsa devamlı su eklemek Antifiriz ve su karışımını bozacağından uzun dönemde motorun sağlığı açısından zararlı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2008, 00:23:28 »
arkadaşlar ben de bir yerde okumuştum motor soğutma suyunun saf su ile doldurulması gerekiyormuş yalnız Okan arkadaşımızın dediği gibi genelde çeşme suyundan dolduruyor aslında bu belki kısa vadede  motora zarar vermiyor ama uzun bir süre sonra motor içerisinde paslanmaya ve korozyona sebebiyet veriyor ve bu da üst kapak keçesinin değişmesinden tutun da üst kapak tamirine kadar gidiyor. sanırım motor ömrü için saf su ve antifiriz en iyisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2008, 14:48:54 »
yahu  bu işle ilgili olan bu işin aslını iyi bilen biri yok mu?
kafamız karıstı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2008, 19:17:23 »
Soylenmesi gereken soylenmis zaten.
50/50 antifriz/su karisimi satiliyor. Alip ondan eklenecek. Ve sivi miktari MAXimum (azami) ve MINimum(asgari) arasinda olacak.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 23, 2008, 22:48:36 »
Toplam kapasite(lt.)
4A-FE motor
Düz vitesli transaks 5.3 lt.
otomatik transaks    5.2 lt.

Soğutma sıvısı tipi: LLC(long Life coolant). Amin ve nitrit içermeyen etilen glikol bazlı antifiriz .veya(toyota ''radiator conditioner''pas koruyucu veya eşdeğeri)

Not: alkol bazlı antifiriz kullanmayınız.

Corolla kullanıcı el kitabı.sayfa 179
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''