Gönderen Konu: Sabah Marş Bastım Almadı Acaba Fabrika Çıkışı Aküler Yetersiz mi?  (Okunma sayısı 2295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Değerli Toyotacılar herkese merhaba; Aracım 1,6 Comfort Extra (2011 Model) işim nedeniyle Batman ilinde yaşıyorum. Arkadaşlar Batman sıcaklık olarak yaz kış normallerin üstünde olan bir yer bilenler vardır muhakkak. Yani ben hergün haberlere kar kış kıyamet izliyorum burası günlük güneşlik geceleri çok nadiren eksiye düşüyor. Bu sabah (çok erken saatler de değil 11 civarı) marşa bastım biraz hır gür etti araç çalışmadı. Bir daha bir daha derken 5-6 kez denedikten sonra çalıştı. Vallahi billahi yerin dibine girdim sanki anadol, hacı murat, şahin çalıştırıyorum sandım kendimi. Ben aküden kaynaklandığını düşünüyorum çalıştıktan sonra bir daha gün içerisinde tek seferde aldı marşı. Acaba fabrikasyon aküler yetersiz mi paradan çalmak için yoksa başka bir sorun mu var karşılaşan oldu mu aranızda merak ettiğim için bu konuyu açtım. Benim daha önce Hyundai aracım vardı 2004 model 7-8 ay sonra temmuzun ortasında bu seferki gibi kışda değil ne yaptıysak ne ettiysek çalışmadı. Aküyü değiştirdik üzerinden çıkan akü beni şok etti ojinal akülerin yarısı kadar büyüklükteydi. Mutlu akü almıştım 5 yıl dayandı. Toyota da paradan kaçmak için adi akü mü taktı diye merak ediyorum. Sizin verdiğiniz cevaplar doğrultusunda fabrika ile görüşmek istedim. Öncelikle sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Neyse çok uzattım özür.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Gökhan bey,

Akü işleri biraz şansa bağlıdır, bazen sizin akünüz gibi çok erken bitebilir bazende benimki gibi 6. yılından sonra bile mükemmel çalışır. Acilen yetkili servisinize gidip kontrol ettirin, bitmişse garantiden değiştirilmesi gerekir, yada çok fazla elektrikli donanım kullanmışsınızdır bunun karşılığında ise kısa mesafeler yaptıysanız şarjı azalmıştır, şarjını tamamlattırırsınız.

Toyota'nın kesinlikle ucuz akü taktığını düşünmüyorum tam aksine en iyisini takmaktalar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Gökhan bey aracınız showroom aracı olarak kullanıldı ise showroomda da müşteriler araçların teyiplerini falan kurcalar hep bazen açık unutulup showroom elemanlarının farkedilmesiyle kapatılır ve sonuç olarak akü zayıflar benim araç showroom aracıydı ve üzerine navigasyonda takılı olduğu için aküsü bitmişti bana aküyü şarj edip teslim ettiler ve sizin yaşadığınız sorunu 1.5 yıl oldu yaşamadım .

Demek istediğim aracınız showroom aracı olarak kullanıldıysa aküsü diğer araçlara göre erken bitebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Gökhan bey,

Akü işleri biraz şansa bağlıdır, bazen sizin akünüz gibi çok erken bitebilir bazende benimki gibi 6. yılından sonra bile mükemmel çalışır. Acilen yetkili servisinize gidip kontrol ettirin, bitmişse garantiden değiştirilmesi gerekir, yada çok fazla elektrikli donanım kullanmışsınızdır bunun karşılığında ise kısa mesafeler yaptıysanız şarjı azalmıştır, şarjını tamamlattırırsınız.

Toyota'nın kesinlikle ucuz akü taktığını düşünmüyorum tam aksine en iyisini takmaktalar.
Ben sizin kadar iyimser olamıyorum. Gün geçtikçe kalite ve hizmet düşüyor. Umarım siz haklı çıkarsınız. Teşekkürler. Servisime danışıcam.
Gökhan bey aracınız showroom aracı olarak kullanıldı ise showroomda da müşteriler araçların teyiplerini falan kurcalar hep bazen açık unutulup showroom elemanlarının farkedilmesiyle kapatılır ve sonuç olarak akü zayıflar benim araç showroom aracıydı ve üzerine navigasyonda takılı olduğu için aküsü bitmişti bana aküyü şarj edip teslim ettiler ve sizin yaşadığınız sorunu 1.5 yıl oldu yaşamadım .

Demek istediğim aracınız showroom aracı olarak kullanıldıysa aküsü diğer araçlara göre erken bitebilir.
showroom aracı değildi. Fabrikadan geldi. Tabi orada da teşhire sunulmadıysa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
japon araçların orjinalde aküleri küçük arkadaşın hondada var 45 amper ince yer yok sığmıyor soğuk havada sıkıntı yaratıyor benim araç ae 101 onlarda zannedersem 45 benimkine 60lık takılmış siz yinede servise bi gösterin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Gökhan Bey , yeni bir araç için can sıkıcı bir durum ama servise gitmeniz gerekir , böyle bir olayı kayda almaları sizin yararınıza .. Servis uzak olabilir sizin bölgenize ama devam ederse gidin derim.

Aracınızın tam tipini profil veya imzanıza koyarsanız daha iyi olur. Aracınız galiba benzinli. Sorum şu : Marşa bastığınızda marş motoru dönmekte zorlanıyormu ve çok mu yavaş dönüyor? Yoksa motor dönüyor ama çalışmaya mı başlamıyor?

Bir elektrikçi/elektronikçi dükkanından rica edin akünün gerilimini ölçsün ( durmuş aracınızın farlarını yakın ve 1 dakika kadar bekleyin , sonra farları kapatın ve akabinde  siz marşa basarken akü kutup başlarına bağlanmış olan kelepçeler üzerinden ölçüm yapsın).

Kısa mesafe kullanımı ve motoru fazla şekilde durdur çalıştır aküyü boşaltıyor bir de kış şartalrının kötü etkisi var, oradaki kulanım şartlarından dolayı eğer böyle bir durum oluşuyorsa , aküyü arasıra dışarıdan takviye etmek gerekli.

Akünüzün ne marka , üzerinde sıcak baskı bir üretim kodu olması lazım , bulabilirseniz yazarmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ben marka ayırmadan bir genelleme yapıcam..
Hemen hemen bütün markalar akü,lastik,fren balatası gibi parçaları çok kaliteli yapmıyor malesef..Dikkat ederseniz farkedeceksiniz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Gökhan Bey , yeni bir araç için can sıkıcı bir durum ama servise gitmeniz gerekir , böyle bir olayı kayda almaları sizin yararınıza .. Servis uzak olabilir sizin bölgenize ama devam ederse gidin derim.

Aracınızın tam tipini profil veya imzanıza koyarsanız daha iyi olur. Aracınız galiba benzinli. Sorum şu : Marşa bastığınızda marş motoru dönmekte zorlanıyormu ve çok mu yavaş dönüyor? Yoksa motor dönüyor ama çalışmaya mı başlamıyor?

Bir elektrikçi/elektronikçi dükkanından rica edin akünün gerilimini ölçsün ( durmuş aracınızın farlarını yakın ve 1 dakika kadar bekleyin , sonra farları kapatın ve akabinde  siz marşa basarken akü kutup başlarına bağlanmış olan kelepçeler üzerinden ölçüm yapsın).

Kısa mesafe kullanımı ve motoru fazla şekilde durdur çalıştır aküyü boşaltıyor bir de kış şartalrının kötü etkisi var, oradaki kulanım şartlarından dolayı eğer böyle bir durum oluşuyorsa , aküyü arasıra dışarıdan takviye etmek gerekli.

Akünüzün ne marka , üzerinde sıcak baskı bir üretim kodu olması lazım , bulabilirseniz yazarmısınız?

Etfal Bey ilginiz için teşekkür ederim. Burada tanıdığım bir elektrikçi arkadaşıma aracımı kontrol ettirdim. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Büyük bir ihtimalle marş kaçırmış olabileceğimi akabinde tekrar marşa bastığımda böyle bir sorunla karşılaştığımı söyledi. Güvendiğim bir arkadaş olduğu için aracımı bıraktım sabah o da kontrol etti şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor. Akü üzerinde bahsettiğiniz üretim kodunu bakıp size en kısa zamanda yazmaya çalışırım teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ben marka ayırmadan bir genelleme yapıcam..
Hemen hemen bütün markalar akü,lastik,fren balatası gibi parçaları çok kaliteli yapmıyor malesef..Dikkat ederseniz farkedeceksiniz.
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Hatta bu kalite problemini sadece otomotiv sektöründe değil, elktronik olan her türlü eşya üzerinde de düşüş olduğunu belirterek genişletmek isterim. Ayrıca, Toyotanın fren sistemi Çin'de ürüteliyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
2006  da sıfır corolla almıştım 4 yıl Sivasın soğuğunda tık demedi. 2 yıl da Kütahyada kullandım aküde bir problem yoktu.

+1
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI