0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gökhan bey,Akü işleri biraz şansa bağlıdır, bazen sizin akünüz gibi çok erken bitebilir bazende benimki gibi 6. yılından sonra bile mükemmel çalışır. Acilen yetkili servisinize gidip kontrol ettirin, bitmişse garantiden değiştirilmesi gerekir, yada çok fazla elektrikli donanım kullanmışsınızdır bunun karşılığında ise kısa mesafeler yaptıysanız şarjı azalmıştır, şarjını tamamlattırırsınız. Toyota'nın kesinlikle ucuz akü taktığını düşünmüyorum tam aksine en iyisini takmaktalar.
Gökhan bey aracınız showroom aracı olarak kullanıldı ise showroomda da müşteriler araçların teyiplerini falan kurcalar hep bazen açık unutulup showroom elemanlarının farkedilmesiyle kapatılır ve sonuç olarak akü zayıflar benim araç showroom aracıydı ve üzerine navigasyonda takılı olduğu için aküsü bitmişti bana aküyü şarj edip teslim ettiler ve sizin yaşadığınız sorunu 1.5 yıl oldu yaşamadım .Demek istediğim aracınız showroom aracı olarak kullanıldıysa aküsü diğer araçlara göre erken bitebilir.
Gökhan Bey , yeni bir araç için can sıkıcı bir durum ama servise gitmeniz gerekir , böyle bir olayı kayda almaları sizin yararınıza .. Servis uzak olabilir sizin bölgenize ama devam ederse gidin derim.Aracınızın tam tipini profil veya imzanıza koyarsanız daha iyi olur. Aracınız galiba benzinli. Sorum şu : Marşa bastığınızda marş motoru dönmekte zorlanıyormu ve çok mu yavaş dönüyor? Yoksa motor dönüyor ama çalışmaya mı başlamıyor?Bir elektrikçi/elektronikçi dükkanından rica edin akünün gerilimini ölçsün ( durmuş aracınızın farlarını yakın ve 1 dakika kadar bekleyin , sonra farları kapatın ve akabinde siz marşa basarken akü kutup başlarına bağlanmış olan kelepçeler üzerinden ölçüm yapsın). Kısa mesafe kullanımı ve motoru fazla şekilde durdur çalıştır aküyü boşaltıyor bir de kış şartalrının kötü etkisi var, oradaki kulanım şartlarından dolayı eğer böyle bir durum oluşuyorsa , aküyü arasıra dışarıdan takviye etmek gerekli.Akünüzün ne marka , üzerinde sıcak baskı bir üretim kodu olması lazım , bulabilirseniz yazarmısınız?Etfal Bey ilginiz için teşekkür ederim. Burada tanıdığım bir elektrikçi arkadaşıma aracımı kontrol ettirdim. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Büyük bir ihtimalle marş kaçırmış olabileceğimi akabinde tekrar marşa bastığımda böyle bir sorunla karşılaştığımı söyledi. Güvendiğim bir arkadaş olduğu için aracımı bıraktım sabah o da kontrol etti şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor. Akü üzerinde bahsettiğiniz üretim kodunu bakıp size en kısa zamanda yazmaya çalışırım teşekkürler.
Ben marka ayırmadan bir genelleme yapıcam..Hemen hemen bütün markalar akü,lastik,fren balatası gibi parçaları çok kaliteli yapmıyor malesef..Dikkat ederseniz farkedeceksiniz.
Toyota'nın kesinlikle ucuz akü taktığını düşünmüyorum tam aksine en iyisini takmaktalar.